Kleding gemaakt van bamboe

tentree-1469115729ng4k8-770x949

We zijn met z’n allen meer dan ooit bezig met duurzaamheid. En dat is alleen maar goed, want we moeten een beetje lief zijn voor de planeet. Ik moet eerlijk zeggen dat er voor mij persoonlijk ook nog een hoop te behalen valt, maar ook in het kader van school heb ik me er de laatste tijd in verdiept en ben ik zo wat interessante dingen te weten gekomen. Want wist je bijvoorbeeld dat bamboe textiel veel beter voor het milieu is dan katoen?

Bamboe ken je vast wel als zo’n stevige stengel. De connectie met textiel is dan ook niet snel gemaakt. Bamboevezels zijn vezels gemaakt van bamboepulp. Als deze pulp gemengd wordt met andere materialen, zoals katoen, hennep en zijde dan heb je een stevige stof. Deze mix is nodig voor de stevigheid, omdat de vezels van bamboe een stuk korter zijn dan bijvoorbeeld die van katoen.

tumblr_nmpy2vAyyI1sho7wpo1_1280

Voordelen van bamboe

  • Bamboe heeft geen kunstmatige bewatering nodig.
  • Bamboe gaat erosie tegen.
  • Bamboe maakt de grondstructuur losser.
  • Bamboe groeit snel.
  • Bamboe is goed voor de fauna.
  • Bamboe groeit goed zonder pesticiden en mest.

Ten opzichte van bijvoorbeeld katoen is bamboe textiel veel beter voor het milieu, het is zijdezacht, het neemt 70% meer vocht op dan katoen, antibacterieel en ook strijkvrij. Daarnaast houdt het ook 98% van de schadelijke UV stralen tegen. Met kleding van bamboe ben je beschermd tegen schadelijk zonlicht. Hoe cool! Het is dus veel beter dan katoen, wat veel meer water nodig heeft voor de productie en voor het verbouwen ervan zijn ook nog eens heel pesticiden en insecticiden nodig. Bovendien kreukt de stof ook steeds sneller.

Bamigo

Op de website Bamigo.com kun je bamboe kleding bestellen. Het wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en ze gebruiken biologisch katoen om het gebruik van katoen zo milieuvriendelijk mogelijk te houden. De kleding kan ook gewoon door vrouwen worden gedragen, ook wel door amiga’s zoals ze het bij Bamigo noemen. Basic t-shirts voor onder een blouse of trui, longsleeves of warme sokken. Ik had er echt nog nooit van gehoord maar ik ben benieuwd wat we in de toekomst nog meer op bamboe-gebied gaan zien ;)

Bron foto1

Bron foto2

schermafbeelding-2016-11-15-om-14-32-44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *