Stralen tijdens de kerstdagen

Nog maar eventjes en het is weer zo ver: kerst! Ook wel de gezelligste tijd van het jaar genoemd. Ik vind het ook altijd leuke dagen, maar ik moet eerlijk toegeven dat het niet altijd zonder stress verloopt. Niet alleen op de dag zelf, maar vooral de voorbereiding ervan. Te beginnen met: wat moet ik aan?! Gelukkig heb ik voor de kerst al een leuk jurkje in huis, maar ik weet dat het niet voor iedereen zo makkelijk is. Daarom wat handige tips die ervoor zorgen dat jij straks straalt tijdens de kerstdagen.

Kleding

Kerst staat bekend om feestelijke jurkjes, maar als jij je niet comfortabel voelt in een jurkje dan moet je dat vooral niet doen. Er zijn ook genoeg alternatieven die net zo feestelijk zijn zoals een leren broek, een jeans met een feestelijke top of een chique jasje. Heb je wel leuke ideeën maar kom je de perfecte outfit gewoon niet tegen? Stap dan eens uit je comfort zone! Ik heb al laten zien dat ik heel goed ben geslaagd bij de CoolCat, maar zo zijn er nog meer winkels die je tijdens je shoprondje vaak overslaat. Vergeet ook de kleine boetiekjes niet en als je echt niks kan vinden dan is online shoppen het laatste redmiddel.

Bovenstaande jurkjes zijn van Mango.

In shape

Heb je het perfecte jurkje gevonden maar voel je je er toch nog niet 100% comfortabel in? Ik heb dat ook, bij het strakke jurkje. Ik ga dan tegenwoordig wel vaak sporten, ik heb nog steeds niet het lichaam van een Victoria’s Secret model en de vetjes bij mijn buik en heupen kan je in zo’n jurkje dan wel goed zien. Dé oplossing: corrigerend ondergoed. Ik weet dat het heel Bridget Jones klinkt, maar aan de andere kant… Wat niet weet, wat niet deert, toch? Als jij daardoor jezelf fijner voelt in je jurkje, moet je dat zeker doen!

Schoenen

Hoge hakken: ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ik vind ze heel mooi, maar wat betreft comfort ga ik liever voor een paar sneakers. Helaas is dit een combinatie die nog niet bestaat. Hoe we dat oplossen? Doe je hakken aan voor de show en neem een extra paar ballerina’s of sneakers mee. En nog een tip wat ik laatst las: tape de derde en vierde teen van je voeten aan elkaar met een stukje tape. Zo ontlast je de zenuw die tussen deze twee tenen doorloopt en dan heb je minder snel pijn aan je voeten. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar als ik de verhalen moet geloven dan werkt het echt.

Bron

Make-up

Met kerst kan je lekker los gaan met je make-up. De winkels liggen vol met prachtige kerstcollecties en ik word er eerlijk gezegd ook erg hebberig van. Maak een mooie ooglook, of houd het klassiek en leg de focus op je lippen met knalrode lipstick. Sla ook je nagellak niet over, dat maakt de look natuurlijk helemaal compleet.

Vergeet het belangrijkste accessoire niet…

Een mooie glimlach! Ik zeg altijd maar zo: hoe je je voelt, dat straal je ook uit. Om het nog een beetje meer cliché te maken: borstjes vooruit, lipjes getuit. Met kerst krijg je de kans om er prachtig uit te zien, dus sloof je lekker uit en geniet van de kerstdagen om lekker te eten en met je familie te zijn.

Hoe bereiden jullie je voor op de kerstdagen?

In samenwerking met Your Look For Less

9 Reacties

 1. Denise 16 december 2014 / 11:06

  Ik ga naar de Efteling deze kerst dus een jurkje is dan niet echt handig. Me het dinner doe ik denk ik een rokje aan met een leuke top en een blazer. Ik vind het wel super leuk om mijn make-up groots uit te pakken. Lekker veel glitter op mijn ogen! (:

 2. Marloes 16 december 2014 / 11:24

  Wat een leuk artikel! De kerst bril is trouwens echt heel grappig!

 3. Maaike 16 december 2014 / 16:40

  Ik voel me sowieso niet erg op mijn gemak in een jurk, maar dan weer wel in een rokje. Dus dat ga ik sowieso dragen! :) Daarnaast natuurlijk veel glitters in mijn make-up. Nu kan het haha :)

 4. Eilish 17 december 2014 / 22:31

  Super leuk artikel! Ik heb al een jurkje klaarhangen!

 5. Demi 20 december 2014 / 00:55

  Leuke tips! Vind dat fluwelen(?) jurkje van Mango erg mooi. Gelukkig heb ik al een jurkje. Qua make-up kijk ik altijd veel tutorials online om inspiratie op te doen voor een eigen look, ik pak met kerst graag uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *