Ik heb een kamer!

I couldn’t be happier: ik heb een kamer in Utrecht! Een hele tijd geleden ben ik op zoek gegaan en het ging niet bepaald van een leien dakje. Ik heb op veel Kamernet advertenties gereageerd (geen reacties), een tweet de wereld in gedaan die 100 keer is geretweet (super lief, maar leverde niks op), oproepjes op Facebook geplaatst via bekenden en me aangemeld bij de SSH. Omdat dat allemaal nog niet echt soepel verliep, nam ik ook een kijkje op Marktplaats. Ik reageerde op alles wat er stond en afgelopen maandag werd ik gebeld. Of ik de volgende dag even tijd had om langs te komen. Ik wist nog niet eens over welke kamer het ging en ik zei al ‘ja’. En dat is maar goed ook, want die kamer is nu van mij!

Zodoende zat ik dinsdagochtend in de auto met mijn stiefvader naar Utrecht. De kamer ligt echt midden in de stad, de Albert Heijn, Etos, Gal & Gal zitten op nog geen 100 meter, maar ook de universiteit in de binnenstad (waar ik veel moet zijn voor mijn studie), Subway en Mc Donalds zijn binnen 5 minuten lopen te bereiken. Sja, wat eigenlijk niet? Na het stappen kan ik kruipend naar huis en voor een boodschap hoef ik dus ook niet ver te lopen. Ik zit in een groot pand met drie appartementjes en vier andere kamers. Er kwam nog een meisje kijken, maar er kwamen twee kamers vrij en zij wilde de andere. Dat kwam goed uit! Op de tweede etage zijn dus twee kamers die samen een keuken en badkamer delen, en ook op de derde etage zijn twee kamers en een keuken en badkamer. Ik zit op die etage en ik deel mijn keuken en badkamer met een jongen. Hem heb ik niet ontmoet, maar een ander meisje dat er net woont wel en dat nieuwe meisje ook, en die lijken me heel leuk en gezellig.

Maar niet het minst belangrijke: mijn kamer! Deze is lekker groot (ik weet het niet precies maar ik denk ongeveer 22m²) en er is plek voor een bed (dat is dat witte ding), een tafel met stoelen en een zithoek. Ik wil eigenlijk ook nog een kledingrek en een tafeltje met make-up en ondanks dat ik denk dat dat wel gaat passen, moet ik toch even kijken hoe ik dat ga realiseren. Ik heb namelijk nog helemaal niks qua uitzet. Ik ben wel woensdag met mijn zusje naar de Action geweest om de eerste dingetjes te halen, maar ik ben er nog lang niet. Hebben jullie nog tips voor een uitzet?

Ik ben echt super super blij met mijn kamer en een betere bestaat er voor mij niet. De sleutel krijg ik 15 augustus en tot die tijd ga ik alvast bedenken hoe ik hem ingericht wil hebben. En natuurlijk mijn uitzet bij elkaar zoeken. Ik heb er helemaal zin in en ga jullie op de hoogte houden!

DELEN:

35 Reacties

  1. Amy 3 augustus 2013 / 07:37

    Wat leuk! Ziet er gezellig en knus uit :)

  2. Sophie 3 augustus 2013 / 08:45

    Super leuk! Je hebt ook nog echt een ruime kamer:)

  3. Anna 3 augustus 2013 / 08:56

    Super leuk! Erg ruim ook. Mijn kamer (vlakbij Amsterdam) is 17m2, ben ik ook erg blij mee :) Alleen het bij elkaar zoeken van spulletjes e.d. vind ik zo’n drama, het is zoveel!

    • Lizzy 6 augustus 2013 / 17:48

      Ja ik merk het nu ook… Maar we komen er wel, haha!

  4. Dionne 3 augustus 2013 / 09:14

    Wat leuk zeg!
    Dan heb je het goed gedaan! :)

  5. lovethatmakeup 3 augustus 2013 / 09:15

    Ahh gefeliciteerd! Alles zoveel mogelijk ‘opklapbaar’ halen! Vooral een tafel is echt ideaal opklapbaar want dan creeer je instant ruimte.

    • Lizzy 6 augustus 2013 / 17:49

      Slim! Maar ik denk dat ik toch genoeg ruimte heb voor een gewone tafel!

  6. Marii 3 augustus 2013 / 09:45

    Wat leuk om kamers :) ik woon dat nu ongeveer 2.5 jaar en ik moet zeggen dat je het wel treft :) ik deel met 4 mensen wat niet altijd een pretje is:)

    Ik zelf heb al mijn dingen bij de kringloop gekocht en ik had een lieve oma die nog allemaal spullen had opgespaad. Bij de Xenos en idd action vind je heel veel leuke dingen voor weinig geld!

    Veel plezier met het inrichten van je kamer :)

    • Lizzy 6 augustus 2013 / 17:50

      Nee dat kan ik me voorstellen, maar daar betaal ik dan ook wel voor :P Gelukkig heeft familie ook nog wat dingen voor me en daarmee kom ik al een heel eind!

  7. Anna 3 augustus 2013 / 10:38

    Gefeliciteerd! Ik heb toevallig van de week een kledingrek gekocht. Mijn studio is er eigenlijk te klein voor maar ik kan mijn kleding niet altijd kwijt, oeps!

  8. Melissa 3 augustus 2013 / 11:12

    Wauw, ziet er mooi uit! :) Gefeliciteerd. Lijkt me echt leuk om alles in te richten enzo! Ik krijg ook helemaal zin om op kamers te gaan, terwijl het voor mij niet echt noodzakelijk is want het is 3 kwartier reizen.

  9. Carola 3 augustus 2013 / 11:20

    Gefeliciteerd! Het ziet er leuk uit, lekker groot. Ik ben benieuwd hoe het er uit eindelijk uit gaat zien!

  10. Kimberly 3 augustus 2013 / 12:18

    Wat onwijs leuk zeg, gefeliciteerd! Ik ben benieuwd hoe je het gaat inrichten en hoe het er uiteindelijk uit gaat zien! :D Ga je dat nog laten zien?

  11. Amy-Denise 3 augustus 2013 / 12:29

    Gefeliciteerd! Wat een leuk nieuws :) Ben benieuwd hoe je je kamer gaat inrichten.

  12. Swaen 3 augustus 2013 / 13:09

    Wat gaaf, het lijkt me ene hele leuke kamer, gefeliciteerd! Veel plezier met inrichten enzo!

  13. Tea 3 augustus 2013 / 13:12

    Ziet er mooi groot uit en klinkt ideaal in het centrum! Xenos is ook de moeite waard voor handige spulletjes en ook niet duur, en in je familie rondvragen naar dingen die familieleden nodig hebben kan je ook aardig wat spulletjes opleveren denk ik :)

  14. Iris 3 augustus 2013 / 19:40

    Gefeliciteerd! Heel veel plezier met het inrichten (:

  15. Loïs 4 augustus 2013 / 09:53

    Wauw, lekker ruim en in het centrum, niet verkeerd! Zou ik heel onbeleefd mogen vragen wat je aan huur betaald?
    Veel plezier :)

      • Lizzy 6 augustus 2013 / 17:52

        Nee dat is inderdaad niet verkeerd, maar ik betaal er wel voor (€467). Heb een redelijk grote kamer, midden in het centrum en Utrecht is gewoon duur…

  16. Robin 4 augustus 2013 / 11:34

    Wat geweldig Liz! Héél veel plezier met het inrichten van je kamer, lijkt me geweldig!

  17. sisier 4 augustus 2013 / 22:37

    Gefeliciteerd, ik woon ook sinds een paar maanden op kamers, studeer er al een paar jaar en het is een hele leuke stad :D Weet je dat de action op hoog catharijne zit? Ik heb mn meubels allemaal van marktplaats en de kringloop, met een beetje zoeken kun je daar leuke dingen vinden voor weinig geld!

    • Lizzy 6 augustus 2013 / 17:50

      Ik ben benieuwd! Nee dat wist ik niet, ben nog niet zo bekend in Utrecht. ja marktplaats ga ik ook een kans geven!

  18. Milou 6 augustus 2013 / 18:07

    Super gaaf Lizzy! Hele mooie kamer! Tip: bij de Appie is het servies van Jamie Oliver voor 50% korting, en met airmiles erbij kost het al helemaal niks. Er is niet veel meer over in sommige filialen, maar wie weet kun je er nog wat van scoren als je het mooi vindt! (ik ben er helemaal gek van :-) )

  19. Liselot 9 augustus 2013 / 12:03

    Aah wat vet joh! Als je nog goedkope dingetjes zoekt voor je uitzet kun je ook altijd nog in een kringloopwinkel kijken. Daar staan soms nog best goede, mooie dingen bij voor een leuke prijs :)

  20. Nicole 12 augustus 2013 / 15:17

    Wow, super! Ziet er echt heel mooi uit en super groot, 22m2! Ik ben benieuwd naar hoe je het gaat inrichten :) Liefs, Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *