KAMPEREN KAN OOK HEEL LUXUEUS

Alles verandert, zo ook de opzet van de vakantiecamping. Kamperen is allang niet meer synoniem met in de gierende regen sleuven graven in een vruchteloze poging om jouw koepeltentje niet onder te laten lopen. En je hoeft echt niet met een butagasstelletje te klungelen en datzelfde koeleptentje bijna in brand te steken. Tegenwoordig zijn er veel campings die net zoveel luxe bieden als een goed hotel. En daarbij zit je ook nog eens midden in de natuur en betaal je veel en veel minder geld voor jouw slaapplaats.


Frankrijk
Kijk bijvoorbeeld naar campings in Frankrijk die bungalowtenten of safaritenten aanbieden. Deze lijken eigenlijk meer op bungalows dan op tenten en ze zijn volledig ingericht met een echt tweepersoons bed, een goed geoutilleerde keuken en vaak zelfs een eigen badkamer. Deze campings liggen vaak op bijzondere plekken, zoals op het grondgebied van een wijnchateau, ergens met uitzicht op de Middellandse Zee of in een kasteeltuin. De faciliteiten bestaan altijd uit verschillende goede restaurants, zwembaden en verschillende sportcomplexen.

Costa Brava
Ook aan de Costa Brava, vlak bij Barcelona, vindt je zo’n camping. Camping Castell Montgri ligt midden in prachtige natuur, maar je kunt ook leuke dagtripjes maken naar bijvoorbeeld nabijgelegen dorpjes en middeleeuwse stadjes zoals Madremaya. Ook kun je gemakkelijk binnen een dag de mooie stad Girona en het Dalí-museum in Figueres bezoeken. En binnen een uur ben je in het centrum van Barcelona, of je nu met de auto of met de trein reist. Het ligt bovendien vlakbij een van de mooiste stranden van de Costa Brava. Op het campingterrein zelf kun je een duik nemen in één van de drie zwembaden, waaronder een groot panoramazwembad met je een schitterend overzicht over de omgeving. Vlak voor de kust bevinden zich de Medas eilanden, waar je met een bootje naar toe kan varen.
In samenwerking met Vacanceselect
DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *