3D FILM CIRQUE DU SOLEIL

Begin 2013 zal in de Nederlandse bioscopen de film Cirque du Soleil – Worlds Away 3D verschijnen. Een prachtige 3D film waar de combinatie van regisseur en producer leidt tot een geweldig 3D spectakel.

James Cameron is bijna geobsedeerd door 3D filmen en hij was dan ook de producer achter de film Avatar, één van de beste 3D films tot nu toe geproduceerd. Andrew Adamson doet de regie en is ook niet één van de eerste de beste: zo regisseerde hij Chronicles of Narnia en de films van Shrek.

Cirque du Soleil is ’s werelds meeste beroemde acrobatische gezelschap die hun adembenemende toeren uithalen in een show van bijna surrealistische schoonheid. Daar waar circussen het moeilijk hebben bloeit Cirque du Soleil van oprichter Guy Laliberté als nooit te voren. Zij verkochten dan ook al meer dan 100 miljoen tickets op zes continenten.

Laliberté is er dan ook schathemeltje rijk mee geworden: volgens de Forbes lijst heeft hij een vermogen van 2,5 miljard dollar.
Hij geeft het ook uit als een echte artiest en pot het niet op, al kan je je afvragen of je zoveel geld ooit nog op krijgt. Zo maakte hij een ruimtereis (kosten: 30 miljoen dollar), heeft hij een eigen charity organisatie ONE DROP (schoon drinkwater in arme landen) en speelt hij poker tegen de bekendste en beste pokerspelers op aarde. Dat laatste kostte hem online al een kleine 30 miljoen, maar het deert hem weinig. De spelers die wel de pokerstrategie onder de knie hebben, namen het geld dankbaar in ontvangst. Vorig jaar organiseerde hij op de wereldkampioenschappen poker een toernooi met een buy-in van $1 miljoen, waarvan 11% van de inleg naar zijn goede doel ONE DROP ging.
De film gaat over Mia (gespeeld door Erica Linz) die een bezoek brengt aan een oud circus. De trapeze artiest The Aerialist doet iets wat in Cirque du Soleil nooit zou gebeuren. Hij is afgeleid en grijpt tijdens de voorstelling mis en valt. Het zand van de piste wijkt en Mia volgt hem in een soort konijnenhol naar een parallel universum. Hij neemt haar mee naar diverse prachtige werelden waar trampoline springende superhelden wonen, driewielers zonder berijder en gigantische spinnen.
In feite is iedere wereld een reclamespot voor één van de zeven prachtige shows die Cirque du Soleil inmiddels heeft gegeven. Een prachtige vrouwelijke turnster die van elastiek lijkt te zijn doet in een groot cognac glas backflips. Prachtig in beeld gebracht en één van de vele hoogtepunten van de film.
Het verhaal is niet echt om over naar huis te schrijven, maar de beelden van alle bloedstollende acrobatiek zijn meer dan de moeite waard. Een show van Cirque du Soleil in 3D in beeld gebracht door de beste 3D producer ter wereld is zeker het kijken waard.
De film maakt de kunsten van Cirque du Soleil beschikbaar voor een nog groter publiek.  
In samenwerking met Twizzworks

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *