HOE MAAK JE NAAM IN DE MODEWERELD?

Stel: je bent creatief, je hebt gevoel voor mode en jij denkt dat je daar een goede carrière in kan gaan maken. Jouw droom is dat Carice van Houten in jouw creatie gefotografeerd wordt op de rode loper bij de première van een nieuwe James Bond film waarin zij de Bond girl is. Klinkt goed allemaal maar hoe ga jij doordringen tot de top van de modewereld?

Natuurlijk kan je een voorbeeld nemen aan Tommy Hilfiger of Calvin Klein, zij openden een eigen winkel met een totaal nieuw concept. Creatief is één ding, maar met iets totaal nieuws op de proppen komen is weer een ander. Calvin Klein werd op slag beroemd doordat hij (toen nog) onbekende modellen bijna naakt liet poseren in exotische houdingen. Niet alleen Calvin Klein en zijn kledinglijn kreeg hierdoor een boost, maar de modellen Kate Moss en Mark Wahlberg waren ook voorgoed verzekerd van een goede boterham. Zij werden beroemd dankzij deze campagne. Maar ja: zoiets kost een berg geld en dat heeft niet iedereen voor handen.

De kortste weg naar de top is mee doen aan een Designers Competition zoals afgelopen zomer tijdens de Las Vegas Fashion Week. Het is een soort van So You Think You Can Design competitie waarbij 40 aankomend mode ontwerpers hun beste creatie inleveren. De gevestigde orde gaat dan alle ontwerpen beoordelen en kijkt of er dan ook materiaal tussen zit wat potentie heeft. Van de 40 ontwerpen gaan er uiteindelijk drie door die in februari nogmaals naar Las Vegas mogen met meerdere creaties.

Behoor je tot de drie uitverkorenen dan is dat wel reden voor een feestje en dat kan natuurlijk prima in Las Vegas. De beste nachtclubs vind je in het Bellagio (The Bank) en Caesars Palace (PURE) of je gaat kijken of je Charlie Sheen kan spotten in de Gentlemans Club The Spearmint Rhino. Ben je niet echt een feestbeest, maar wil je de sfeer in de casino’s op snuiven dan heb je natuurlijk genoeg keuze aan De Strip. Verdiep je in pokerstrategie en neem plaats aan één van de vele pokertafels die Las Vegas rijk is en wie weet kan je daar jouw reis- en verblijfkosten terugverdienen.

Als je in februari terugkomt naar Las Vegas, dan sta je als guest designer op de lijst en dat is al een hele andere binnenkomer dan deelnemen aan een competitie. Sterker nog: dit simpele feit op je CV plaatsen en de sollicitaties worden al een stuk eenvoudiger. Je hebt jezelf immders al bewezen en de top van de modewereld vindt jouw creaties schijnbaar erg goed.

Fashion Week Las Vegas is de kortste weg om naam te maken in de modewereld en binnen een paar jaar ga jij kijken bij een fotoshoot van Doutzen Kroes waarbij ze jouw ontwerpen aan de wereld moet gaan showen.

Dit artikel is geschreven door Bart van Twizzworks

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *