ITALIAANS @ FRIESLAND

Zaterdag zijn we aangekomen in Hindeloopen, één van mijn favoriete plekjes in Friesland. Het is een gezellig stadje, genoeg te doen en omdat alles nog zo in de oude staat is, is het leuk om er doorheen te lopen. We vertrokken rond half 10 ‘s ochtends in Lemmer en rond 17.00 arriveerden we in Hindeloopen. We zijn hier al een paar keer eerder geweest en daarom konden we het niet laten om langs onze favoriete Italiaan te gaan. ‘s Avonds heb ik ook nog even met mijn zusjes gezwommen in het zwembad en toen was de dag alweer voorbij. Als je zo de hele dag aan het zeilen bent, dan gaat de tijd zo snel. En voor we het wisten was het dus alweer zondag!

Ook een foto genomen in Hindeloopen, dat huisje van de reddingsmaatschappij staat er echt al super lang. Aan de linkerkant heb je verder de dijk waar je op kunt lopen met een mooi uitzicht over het IJsselmeer.

Overheerlijke pizza! Ik koos voor eentje met mozzarella en parmaham.

En toevallig hebben ze daar ook heerlijk Italiaans ijs! Ik nam twee bolletjes met vanille en hazelnoot. Je ziet het: onze portie Italië hebben we wel gehad! Soms mag het :)

De zonsondergang op zondagavond. We besloten namelijk nog een dagje te blijven. We hebben al twee hele dagen doorgebracht op het water (zeilend bedoel ik), dat we nu wel eens even niks wilden doen. En dat kwam goed uit, want er was ook maar weinig wind. Mijn stiefvader was jarig dus we hebben een lekker ontbijt gehad en voor de rest van de dag heb ik alleen maar in de zon gelezen met een stapel tijdschriften en een leesboek. Ik ben wel een minikreeft omdat ik me in het begin was vergeten in te smeren, dus mijn voorhoofd, neus en hals zijn voorzien van een prachtige rode gloed. Helaas, maar je ziet in ieder geval wel dat ik op vakantie ben geweest. We mogen echt niet klagen, we hebben het zo getroffen met het weer en de voorspellingen zijn ook goed dus ik vermaak me wel hier aan het water!

What about you? Geniet van het weer, waar jullie ook zijn!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *