My life as Liz

Afgelopen week was zowel fijn als minder fijn. Ik moest nog een paar dagen naar school, waar ook wat chille dingen tussen zaten, maar aan de andere kant had ik bijvoorbeeld ook nog een examen Engels. En dat net voor de vakantie! Zoals verwacht ging dat examen ook rampzalig, maar de dagen die daarop volgden maakten dat weer helemaal goed. Het was namelijk vakantie! Kijk snel mee naar mijn week…

De rommel op mijn kamer bestaat meestal uit kleren. Kleren die ik al aan heb gehad, die ik toch maar niet draag, etc. Ik gooi deze kleren als ik ga slapen altijd op mijn bureaustoel, in de zin van: ‘als ik dan morgen achter mijn laptop wil moet ik het wel opruimen’. Helaas werkt dit niet altijd zoals gepland en belandt die berg met de kleding meestal weer op mijn bed. En als ik dan verlang om naar bed te gaan ligt die stapel er nog… Drie maal raden wat ik er toen weer mee gedaan heb!

Toen ik dinsdag naar school wilde fietsen bleek de achterband van mijn fiets lek te zijn. Fijn… Ik nam dus de fiets van mijn zusje mee, maar die band was nog net niet zo slap als die van mij. Bovendien zat het zadel ook nog eens los dus ik kwam (te laat) en chagrijnig op school aan. Oh happy day! Toen ik ‘s avonds de band op wilde pompen bleek de fietspomp kapot te zijn, maar mijn moeder wilde het nog even testen en dus liet ze de achterband van mijn zusje helemaal leeglopen. Toen ze er dus achterkwam dat de pomp echt kapot was, zaten we met twee lege banden! De volgende dag gebruikte ik dus maar de fiets van mijn moeder. Die band was gelukkig wél stevig!

Dinsdag gingen we met gym schaatsen! De week ervoor gingen we ook al naar de schaatsbaan en toen moest ik wel even wennen aan het schaatsen… Het lukt me ieder jaar, maar ik moet er altijd even inkomen. Deze dinsdag ging het alweer een stukje beter en lukte het achteruit schaatsen (met wat hulp) ook weer! Hier ze je me samen met een vriendin.

Ook ging ik dinsdag na school met mijn moeder even naar de AH XL om wat boodschappen te doen. Bij dat filiaal hebben ze een soort van koffie-corner en we hebben daar toen even een mini-appelflap en warme chocolademelk genuttigd. Heerlijk!

Af en toe heb ik gewoon zin om mijn haren te krullen. Dat deed ik dan ook afgelopen dinsdag. Dit is het resultaat met mijn krultang van 8 euro. Gek genoeg werkt dat ding echt prima!

En de hond uitlaten doe ik ook dagelijks…

Afgelopen woensdag was ik een dagje thuis omdat ik mocht staken. Dat kwam eigenlijk wel goed uit, want toen kon ik mooi een afspraak maken met DHL, die een pakketje zou komen leveren. En wat ik stiekem al hoopte: de postbode bracht mijn Ray Ban Wayfarer! Niet echt geschikt voor deze tijd van het jaar, maar o wat ben ik er blij mee. Jullie lezen er snel meer over!

Zoals ik al schreef had ik donderdag een examen Engels, over het boek ‘Great Expectations’ van Charles Dickens. We moesten daarbij ook de theorie leren over de Victorian Age. Enorm slaapverwekkend… Maar ik heb het boek niet eens gelezen (net als de hele klas), ik ging gewoon de film kijken (in combinatie met Sparknotes.com, een handige site met analyses en samenvattingen over literatuur boeken voor Engels). Niet dat deze minder slaapverwekkend was, want ik heb namelijk bijna 2 uur naar een zwart-wit film gekeken. Ach, ik ben tenminste een ervaring rijker!

Woensdag was ons huis nog steeds niet echt in een kerstsfeer, dus ik besloot daar verandering in te brengen. Omdat onze kerstboom een scheve wortel had, besloten we ‘m in de tuin te zetten. Ik heb daar dus lichtjes in gehangen, ik heb de kerststal opgezet en deze twee schattige kerstengeltjes op een tafeltje gezet.

Donderdag was mijn laatste lesdag en dat moest goed gevierd worden. Ik ben dus samen met vriendinnen op stap geweest en ik nam deze glitter portemonnee mee. Leuk is ‘ie he!

Voordat we op stap gingen hebben we bij mij thuis nog gezellig wat gedronken. Maar aangezien we af en toe iets te veel herrie maakten, besloten we de deur (richting de hal) dicht te doen om het geluid te dempen. Maar aangezien ons huis nog niet helemaal klaar is, zijn nog niet alle klinken aan de deuren vastgemaakt. We hadden dus de deur dichtgedaan met de klink aan de andere kant. Dit was op het eerste ogenblik niet zo’n ramp, totdat ik heel erg naar de wc moest. Hadden we daar onszelf opgesloten! En de sleutel van de tuindeur lag in de keuken en de andere deur in de woonkamer had hetzelfde probleem. Heel stom, maar tegelijkertijd ook grappig. We probeerden allemaal de deur open te maken op de meest gekke manieren, maar dit mocht niet baten. Uiteindelijk belde ik mijn moeder maar op of ze de deur open kon maken…

Het was een leuke avond opstap, iets minder was het dat we de wekker moesten zetten omdat we de volgende dag om half 9 kerstontbijt hadden op school. Ja, we zouden vast honger hebben na zo’n avond op stap… Gelukkig was ik alleen heel erg moe en kreeg ik geen kater. Ik kon dus gewoon genieten van het kerstontbijt! Eenmaal thuis ben ik trouwens wel echt meteen in slaap gevallen op de bank.

Zaterdag heb ik met mama de laatste boodschappen gedaan en zijn we nog even de stad in geweest. Om nog wat eten voor Tweede Kerstdag op te halen bij La Place en een zwarte broek te scoren voor mij. Maar ik kon gewoon geen goede broek vinden! Dat was balen, maar voor mijn stiefvader waren we wel geslaagd. Hier zie je me met zijn oude broek. Wie komt er gezellig bij?

Eerste Kerstdag! Lekker eten bij opa en oma!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *