Seche Vite Dry Fast Topcoat

In het begin werd de Dry Fast Topcoat van Seche Vite helemaal opgehemeld. Op een gegeven moment werd het product juist omlaag gehaald, omdat je af en toe de gehele nagellak eraf kon trekken. Toch was ik benieuwd, en bestelde ik voor €7,95 de topcoat op Enchantra.eu.

De verpakking is saai, maar wel handig in gebruik. Het is een simpel glazen flesje, bedrukt met de nodige tekst, en dat is het dan. Wat weer wel leuk is, is het logo van Seche Vite op de dop. Zo kun je het flesje altijd makkelijk herkennen. Het potje bevat 14 ml, en dat is redelijk veel.


Het kwastje is redelijk smal, en de nagellak zelf is vloeibaar. Je moet dus wel oppassen dat je niet snel te veel aanbrengt, want dat risico loop je wel. Bij sommigen werd de nagellak na een tijdje ook erg stroperig. Hier heb ik zelf nog geen last van gehad, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik hem pas 2 weken heb. Maar dan nog, wanneer dat wel gebeurt, zal ik er waarschijnlijk wat nagellak verdunner in doen.

Toen ik de Seche Vite Dry Fast Topcoat voor het eerst probeerde, liet ik het niet lang genoeg drogen (lees: na een minuut vond ik het welletjes geweest en dacht ik dat het wel droog was), en toen kon ik de nagellak in z’n geheel eraf trekken. De nagellak was toen niet droog, maar ook niet nat. Precies er tussen in. Het is dus belangrijk dat je hem goed laat drogen, en na 3 minuten is de nagellak echt helemaal droog. Geweldig! Soms duurde het namelijk wel eens een half uur voordat een topcoat droog was. Nu heb ik daar geen last meer van.

Ik ging er mee douchen, maar gelukkig kon ik de nagellak er daarna niet aftrekken!
Verder was ik ook erg benieuwd hoe lang de nagellak bleef zitten. Want een topcoat zorgt er voornamelijk voor dat een nagellak langer blijft zitten.
Ik vind niet echt dat mijn nagellak door deze topcoat echt langer blijft zitten. Normaal gesproken -zonder topcoat- blijft mijn nagellak 2 dagen perfect zitten, en begint het op de 3e dag te chippen. Met deze topcoat ging dat precies hetzelfde. Jammer, want het is en blijft een topcoat.

Toch blijf ik deze topcoat gebruiken, want hij zorgt er vooral voor dat mijn nagellak super snel droog wordt, en daar kocht ik hem eigenlijk ook voor. Ik ben erg ongeduldig, en met deze topcoat kan ik weer snel aan de slag met waar ik mee bezig was voor het lakken van mijn nagels.

Al met al: als je een topcoat zoekt waarbij de nagellak écht langer blijft zitten, dan moet je deze niet kopen. Maar als je een Dry Fast Topcoat zoekt, dan is die 8 euro hem echt helemaal waard!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *