Een leuke Valentijnsdag als single

tumblr_nwzqdl6myH1trttw5o1_1280

Het komt er weer aan: Valentijnsdag! Ondanks dat we het allemaal commercieel vinden, willen we stiekem ook niks liever dan leuke plannen op Valentijnsdag. Vooral als we single zijn. Social media staat er vol mee en je kunt er eigenlijk niet omheen. Maar laten we niet bij de pakken neer zetten, je hebt het helemaal zelf in de hand om er een leuke dag van te maken.

Laten we even voorop stellen: we hebben natuurlijk helemaal geen partner nodig voor een leuke Valentijnsdag. Je kunt ook gewoon wat leuks met vriendinnen doen, of gewoon met jezelf. De afgelopen jaren heb ik eigenlijk nooit wat bijzonders gedaan op deze dag, ik was altijd happy single. Deze post is daarom niet alleen bruikbaar op Valentijnsdag maar ook op dagen dat je misschien wat minder lekker in je vel zit.

Bak wat lekkers voor jezelf

Ik word persoonlijk heel gelukkig van eten. Of het nu gaat om pizza of een stuk taart, het idee alleen al laat me watertanden. Word jij nu ook zo gelukkig van eten? Duik dan lekker de keuken in! Maak een uitgebreid ontbijtje voor jezelf, een lekkere lunch of een goede cheat. Wat dacht je van brownies? Mijn favoriete recept is van Uit Pauline’s Keuken, dit recept is werkelijk iedere keer een succes en al mijn vrienden zijn fan.

Begin met het kijken van een nieuwe serie

Niks is fijner dan het bingewatchen van een serie. Ik word altijd een beetje treurig van al die typische Valentijnsdag films met een happy end, daar heb je vrij weinig aan als je uiteindelijk toch in je eentje op de bank zit. Voel je je meteen zo zielig! Nee, doe mij maar een leuke serie. Een aantal van mijn favorieten zijn The OA, How to get away with murder, Dexter, White Collar, Shooter en Black Mirror.

IMG_2530

Spreek af met vrienden, vriendinnen of familie

Wil je nou echt niet alleen zijn op Valentijnsdag? Ga wat leuks doen met vrienden, vriendinnen of familie. Samen chillen, een koffietje drinken, naar de bioscoop of samen eten. Soms vind ik het heerlijk om alleen te zijn, maar af en toe heb ik ook behoefte aan mensen om me heen. Ik vind dat altijd wel moeilijk om aan te geven, maar gelukkig heb ik genoeg lieve mensen om me heen die er maar al te graag voor me zijn. Mijn beste vriendin zegt altijd: ‘Vergeet het niet, je bent niet alleen’. Meteen een goed moment om op deze dag aan die mensen te laten weten dat je van ze houdt. Als het dan toch Valentijnsdag is…

Ga shoppen

Shoppen noemen ze niet voor niks therapie. Ik geef mijn geld maar al te graag uit aan nieuwe kleding, make-up of festivalkaartjes. Duik daarom lekker de stad in voor een nieuwe outfit waarin jij je helemaal top voelt. Wie zegt dat je een partner nodig hebt om je mooi voor te kleden. Dat doe je gewoon lekker voor jezelf! En hoe je je voelt, dat straal je ook uit. Winning!

IMG_9499

Maak je kamer gezellig met leuke kaarsen of lampjes

Ik ben best een sucker voor gezellige kaarsjes of lampjes. Als ik op een winterse dag dan thuis aan het chillen ben, dan maak ik er maar meteen wat leuks van. Een lekkere geurkaars, kleine lampjes of wat andere lampen die wat sfeer geven. Met zuinige verlichting denk je ook nog eens aan het milieu en heb je ook keuze voor warm licht wat extra veel sfeer geeft. Tv aan met een goede serie, een brownie in de oven… Klinkt dat niet als de perfecte combinatie?

schermafbeelding-2016-11-15-om-14-32-44

2 Reacties

  1. Emma 2 februari 2017 / 16:52

    Ik heb heel lang naar die foto van die pizza lopen staren.. wat heerlijk, zo grooooot!!<3 Je hoort al wie (wat) mijn bae is op Valentijnsdag :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *