No blood should hold us back

Pijn is fijn, bloed is goed. Dat hebben we allemaal wel iemand eens horen zeggen. Daarom vind ik deze campagne van Libresse ook erg goed. Ongesteldheid blijft altijd een onderwerp waar niet heel graag over gepraat wordt, maar het hoort erbij. En dat je ongesteld bent, betekent natuurlijk ook niet dat je niet kunt sporten en bewegen. Daarom heeft Libresse nu het Red.fit programma samengesteld.

Het Red.fit programma is eigenlijk een advies aangepast op je cyclus. Tijdens je menstruatiecyclus veranderen de hormonen namelijk regelmatig en daarom voelen we ons zowel mentaal als fysiek op verschillende momenten anders. Er zijn vier fasen: Bleed, Peak, Burn en Fight. Aangepast op deze fasen komt Libresse met een advies op 3 pijlers: beweging, voeding en motivatie. Dit zijn de fasen:

circle2x_new

  • Bleed: Dit spreekt natuurlijk voor zich: de dagen dat je echt ongesteld bent. Ook wel bekend als de dagen dat je je niet altijd top voelt.
  • Peek: Je hebt veel oestrogeen in je systeem waardoor er meer bloed naar je hersenen stroomt. Hierdoor wordt serotonine gestimuleerd, dit is het hormoon waar je je gelukkig door gaat voelen. Je bent in deze fase ook op je piek qua vruchtbaarheid.
  • Burn: Je metabolisme niveau ligt wat lager door veel progesteron en oestrogeen, daardoor kan je je emotioneel voelen.
  • Fight: Het hormonenaantal daalt snel en dus ook de serotonine. Je moet je dus echt weren tegen de premenstruele symptomen.

Dus wil jij je goed voelen op welke dag van de maand het ook is? Check dan zeker eens het Red.fit programma van Libresse! Op de actiewebsite kun je je aanmelden en op deze manier ontvang je zo exercise video’s, recepten en podcasts. Nice!

Advertorial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *