DIY: Gelaagde kettingen

Jullie zagen vorige week al in mijn shoplog dat ik een gelaagde ketting had gekocht. De ene ketting was langer dan de andere en dat gaf een heel leuk effect. Mijn ketting hoort gelaagd, het korte deel is namelijk aan het lange deel bevestigd. Om zelf een gelaagde ketting te hebben, hoef je niet persé zo’n ‘kant-en-klare’-ketting te kopen. Je kunt dit ook gemakkelijk zelf doen en in dit artikel ga ik jullie dat – kort en krachtig – uitleggen. En simpele en snelle Do It Yourself dus, maar wel een leuke! Het dragen van gelaagde kettingen is namelijk hot, we zien ze dan ook terug bij verschillende celebs.

Blake Lively – Kate Moss

Wat heb je nodig?
2 tot 4 kettingen met verschillende lengtes. Niet meer, want anders raken de kettingen gemakkelijk in de knoop. Dat is zonde, want dan is het hele effect van de gelaagde ketting weg!

Hoe ‘maak’ je het?
Het is heel eenvoudig: doe eerst de langste ketting om, vervolgens de ketting die iets minder lang is, etc. Je kunt voor korte halskettingen gaan, allebei (Blake Lively) of alleen lange kettingen gebruiken (Kate Moss). Het fleurt een basic outfit helemaal op en daarom vind ik het zo leuk.

Wat vinden jullie van de gelaagde kettingen?

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *