20 MEI: WORLD BAKING DAY

Photobucket

Een cake tussen je schoenen? Is dat niet een beetje gek? Ja, en dat is nou net de bedoeling! Eigenlijk was ik in eerste instantie van plan naar een openbare plek te gaan, maar door tijdnood heb ik thuis maar iets verzonnen. Ik ben dol op cake, taarten, brownies en noem het maar op, maar ik heb ook een zwak voor mooie schoenen. Ik besloot deze twee favorieten met elkaar combineren. Maar waarom dan? Nou, morgen is het World Baking Day! Benieuwd wat dat precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Photobucket

World Baking Day staat – zoals de naam het al zegt – in het teken van het plezier in bakken. Er werd me gevraagd of ik mee wilde doen en ook al ben ik een dag te vroeg, ik roep jullie op om morgen ook mee te doen! Ik vind bakken en koken altijd leuk en heb onderstaande cake dan ook met groot plezier gemaakt. Maar niet alleen het maken is leuk, het opeten is natuurlijk ook een feest. Zo heeft iedereen bij mij thuis ook lekker van de cake gesmuld.

De bedoeling van World Baking Day is dus dat je een taart of cake bakt. Wil je echt actief meedoen, plaats je baksel dan op een gekke plaats, maak er een foto van en deel ‘m via Facebook en Twitter met #caking. Iets wat ik uiteraard morgen nog even ga doen!

Zelf heb ik een stracciatella cake met chocolade glazuur gemaakt. Ziet er erg moeilijk uit, is het niet. Stiekem heb ik ook gewoon een pakje gebruikt… Maar dat maakt niet uit, het gaat om ‘t idee! Gewoon plezier hebben in het bakken, en dat had ik zeker! Vooral het decoreren was leuk, ik heb de cake versierd met parels en een stift van witte chocolade. Ziet er wel leuk uit, niet waar?

Photobucket

In de mixer… Als je geen stracciatella mix kunt vinden, of echt helemaal zelf een cake wilt maken, hoef je natuurlijk alleen maar kleine stukjes chocolade aan het normale beslag toe te voegen. Heel simpel, maar extra lekker!

Photobucket

En smullen maar…. En of ik dat gedaan heb!

Meer informatie? Klik hier om naar de officiële site van World Baking Day te gaan. Daarnaast is er ook nog een Facebook– en Twitteraccount. Have fun baking!!
DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *