Zelf ijsthee maken

Op warme dagen drink ik het liefste ijsthee. Zeker op een terrasje, dan is het altijd zo verfrissend! Ook thuis drink ik het wel eens, maar dan heb ik eerder altijd het idee dat ik een half glas met suiker aan het drinken ben. Dat kan gezonder, én lekkerder! Ik laat jullie daarom vandaag zien hoe ik mijn eigen ijsthee heb gemaakt, die smaakt naar sinaasappel, perzik en munt. Een heerlijke combinatie, die je eens moet proberen. Ben je benieuwd hoe ik dit gemaakt heb? Lees dan verder!

Wat heb je nodig?

 • Siroop (ik heb sinaasappel limonadesiroop, maar je kan ook voor gezondere soorten siroop kiezen)
 • Munt
 • Sinaasappel
 • Een paar zakjes van een lekkere soort thee. Ik gebruik de Country Peach Passion smaak van Celestial en MAN wat is dat lekker! De thee zelf rook heerlijk en de perzik smaakt echt super lekker in combinatie met de andere dingen die ik gebruik. De thee komt in zakjes waarin zelf ook weer vier zakjes thee zitten. Ik gebruik ze alle vier, zo is de smaak sterk genoeg. Oja, de thee van Celestial is ook nog eens cafeïne vrij!

Hoe maak je het?

Het is heel makkelijk, dus super leuk om te maken! Je begint met het zetten van de thee. Zoals ik net al zei gebruik ik vier zakjes, voor een lekkere intense smaak. Doe de thee in een kan en laat deze afkoelen. Ik heb hem in de koelkast gezet, dan gaat het lekker snel en is de ijsthee straks ook echt koud. Dat smaakt het allerbeste!

Vervolgens snijd je de sinaasappel in stukjes en wacht je tot de thee is afgekoeld. Het enige wat je daarna hoeft te doen is een laagje siroop in een glas doen (net zoveel als je een glas limonade wilt zetten, maar het kan ook minder als je van minder zoet houdt), wat stukjes sinaasappel & munt erbij, en de afgekoelde thee erbij gieten. En tadaaaa, je hebt je zelfgemaakte ijsthee! Super lekker en gezonder dan een pak uit de supermarkt :)

Ik heb mijn ijsthee geïnspireerd op dit leuke YouTube filmpje van Charlotte. Zij doet het net iets anders en met vlierbloesemsiroop, wat ook gezonder is. Misschien ook leuk om even te kijken! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien en ik zou het zeker eens proberen, het is echt de moeite waard. En dan meteen een flinke kan maken, wat ijsblokjes erbij en je kan even vooruit op een warme zomerdag!

11 Reacties

 1. Tessa 25 mei 2014 / 08:17

  aah wat tof om dit inderdaad zelf is te doen! Leuk idee :)

 2. masja 25 mei 2014 / 12:28

  Super leuk, ga ik binnenkort doen! Lijkt me ook veel lekkerder dan die uit een pak!

 3. Jessie 25 mei 2014 / 15:38

  Wat leuk, lijkt me erg lekker ik ga het zeker proberen!

 4. Joyce Jeroense 25 mei 2014 / 16:01

  Wat een super leuk idee! Het ziet er echt heerlijk uit. Zo leuk om zoiets zelf te kunnen maken, dit ga ik zeker onthouden voor nu met het heerlijke weer :)

 5. Angela 29 mei 2014 / 13:58

  Van Carvancevitan heb je ook limonade uit blik, dat smaakt ook naar ijsthee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *