No buy

Wellicht voelden jullie dit al aankomen na mijn aankopen van de afgelopen tijd, maar ik ga een no buy houden. Ja, je hoort het goed: in de maand maart mag ik niks kopen. Ik heb besloten om het ‘maar’ een maand te doen, want langer houd ik ook echt niet vol. Eind maart komt de lente namelijk al om de hoek kijken en ik wil dan natuurlijk wel een garderobe hebben die op dat weer is voorbereid. Ik wil momenteel ook nog genoeg, maar ik mag het gewoon even niet kopen van mezelf, hoe graag ik het ook wil. Ik wil aankomende maand even flink sparen en gewoon kijken hoe het bevalt om minder uit te geven.

Minder? Je zou toch helemaal niks meer kopen? Hier wil ik dus nog even een kanttekening bij maken. Ik mag van mezelf geen dingen kopen die ik niet nodig heb. In mijn begrippen heb ik dat ene leuke rokje en die mooie oogschaduw ook nodig, maar stiekem zou ik natuurlijk makkelijk zonder kunnen. Maar stel ik heb een keer honger, dan ga ik mezelf natuurlijk niet verplichten om niks te kopen als ik mijn brood vergeten ben. Zoiets. En als ik een keertje opstap ga, dan mag ik ook wel een drankje (of twee….) kopen. Anders ben ik ook weer zo’n sjaak afhaak en ik wil niet afhankelijk zijn van anderen!

Ik denk dat zo’n no buy makkelijk lijkt dan het is. Een paar jaar geleden heb ik het ook wel eens gedaan, maar toen had ik ook minder inkomsten waardoor ik minder kon uitgeven. Ik vrees dus dat het nog eens best wel zwaar gaat worden, want een maand kan dan opeens wel heel erg lang duren. Ik moet maar gewoon kijken naar de vooruitzichten: een vrolijke spaarrekening!

Hebben jullie wel eens een tijdje een no-buy gehouden? Zo ja, hoe beviel het? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Bron foto’s

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *