MAC Mineralize Blush ‘Dainty’

Als ik één favoriete blush uit mijn stash zou moeten kiezen, dan is dat zonder twijfel mijn Mineralize Blush van MAC. Ik ben niet de enigste die er fan van is, hij wordt in de beauty-wereld ook nogal flink opgehemeld! Waarom? Misschien weet je het na het lezen van dit artikel.

Laten we maar beginnen met -naar mijn idee- het enigste nadeel: de prijs. Een Mineralize Blush van MAC kost 21 euro, en dat is best prijzig, zeker voor de jongere meiden onder ons! Ik vind het echt het geld waard, maar anderen kunnen het natuurlijk ook echt véél te veel geld kosten voor ‘slechts’ een blush.

Er zijn meerdere Mineralize Blushes, maar de bekendste kleur is toch wel echt ‘Dainty’. Ik vind de kleur heel erg mooi, een beetje roze/peachy en lekker licht en fris! De MUA vond het ook een goede kleur voor mij, en ik ben het daar wel mee eens. Het geeft echt een gezond blosje over de wangen.

De blush niet matte, maar er zit shimmer in. Het is niet zo dat het een gekleurde highlighter is (dat zal ook niet mooi zijn als je het zo gebruikt) want de shimmer overheest niet. Doordat er een beetje shimmer in zit, geeft het wel echt een heel gezond effect. Me likey!

Ik breng de blush altijd aan met een Coastal Scents kwast, die een dupe is van de MAC 129. Over die kwast komt binnekort nog een artikel. De kwast pakt precies genoeg blush op, zodat je wel kunt zien dat je blush op hebt, maar dan op een natuurlijke manier. Dus niet zo’n fake roze wangen ;-)

‘Dainty’ is ook erg gepigmenteerd. Eigenlijk is de kleur nog intenser dan op de swatch hieronder, believe me or not!

De blush blijft lang zitten (wat we gewend zijn van MAC) en de blush is ook heel zacht in gebruik. Je hoef niet hard te duwen om er wat kleur vanaf te krijgen, maar met een veegje heb je al voldoende kleur. De blush is tegen het korrelige aan (dus gelukkig net niet) en daardoor heb je altijd precies genoeg!

Ik ben dus echt fan van deze blush, en ik heb al een volgende Mineralize Blush op mijn wishlist staan: Gentle. Deze kleur is wat donkerder, maar wel roze. Ik denk dus dat het niet zo heel erg lang meer zal duren voordat die óók in mijn stash belandt!

Nog meer lovers van deze blush? Of een andere blush van MAC?

Vandaag begint mijn proefwerkweek, en deze duurt tot dinsdag. Ik zal dus iets minder actief zijn, maar er komen wel gewoon artikelen. Wish me luckkkk!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *