Je haren gezond houden in de zomer

Het zoute water van de zee, de wind, chloor van het zwembad en de zon is nou niet echt bepaald goed voor je haar. Je kunt sneller last krijgen van gespleten haarpunten en je haar droogt uit. Wat kun je er tegen doen?

Het is ten eerste niet aan te raden om net je haren te laten verven voordat je op vakantie gaat. Zout water, chloor, en de zon tasten de kleur van je net gekleurde haarkleur aan en dat is natuurlijk hartstikke zonde! Heb je dit toch gedaan, verzorg je haar doen goed met de juiste producten.

Tegenwoordig hebben we vele haarverzorgingsproducten met UV filter, maar helemaal 100% werken deze nooit. Toch bieden ze wel bescherming die je nodig hebt, dus het is wel aan te raden om die producten aan te schaffen. Je kunt kiezen voor alleen een spray die je haar beschermt, maar een mousse en/of shampoo is ook aan te raden. Wanneer je hier niet voor kiest is het toch wel goed om een shampoo te kiezen voor beschadigd of droog haar. Zout water en zon tast je haar namelijk zodanig aan dat het erg droog wordt, dus zo’n shampoo is echt een must.
Bron
Een wat minder flatteuze oplossing is tijdens het zwemmen een badmuts dragen. Het is slim, maar ik zou er zelf ook niet snel mee gaan lopen. Probeer daarom wel als je het water uit bent een hoed, of petje te dragen. Dat kan hartstikke leuk zijn, en je hebt ook geen last van de zon in je ogen!

Het is niet echt aan te raden om te gaan zwemmen met je haren in een staart. Water zorgt er namelijk voor dat je haren uitzetten, dat heb je misschien wel eens gemerkt toen je na het douchen je haren in een staart wilde doen. Wanneer je dit doet voordat je gaat zwemmen komt het elastiek zo strak te zitten en krijg je een soort breuklijn, die pas een paar maanden later te zien is.

Is jouw blonde haar helemaal groen geworden door dat rottige water? Smeer er dan tomatenketchup in. Laat het intrekken en spoel het daarna uit, en bye bye groene lokken!

Zodra de vakantie is afgelopen, en je minder in contact komt met het zoute water of de zon dan heb je wel een mooi excuus om naar de kapper te gaan! Je krijgt dan een nieuwe coupe en je dode haarpunten worden eraf geknipt. Maar dat is niet het enige: je gaat het nieuwe schooljaar in met een perfect gestylde haardos!

Hoe beschermen jullie je haar in de zomer?

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *