Douchegels voor een gevoelige huid

Mijn lichaamshuid is heel erg gevoelig. Als ik van die goedkope douchegels dan merkt mijn huid het meteen: ik krijg rode vlekken op mijn buik en in mijn hals. En het jeukt ook nog eens verschrikkelijk. Eerst was het veel erger, toen had ik het ook nog op mijn armen. Gelukkig heb ik daar nu geen last meer van, omdat ik betere douchegels gebruik. Nog steeds is mijn huid gevoelig, maar ik heb wel een aantal favorieten ontdekt die ik heel fijn vind. Ik dacht: ik deel het met jullie!

Sanex. Jullie kennen het merk allemaal wel, dan is het niet van de douchegels dan is het wel van de deodorants. Ik vind alle douchegels heel erg fijn. Dit omdat het hele milde douchegels zijn. Ik heb alle varianten wel een keer geprobeerd maar ik vind de Sensative het fijnst. Niet omdat hij speciaal voor de gevoelige huid is (de andere werken net zo goed) maar hij ruikt het lekkerst! €3,50 bij de drogist.
The Body Shop Showergels zijn geweldig! Ze ruiken lekker en zijn goed voor je huid. Ik heb er 2: Raspberry showergel (die hierboven staat) en de Love etc showergel. Ik krijg hier geen reactie van terwijl ik toch superlekker ruik! De douchegels kosten ongeveer 8 euro, dat is wel een nadeel, maar in de sale kun je ze al snel voor €4,- kopen. Zo had ik die van mij bemachtigd ;)

Sanicur douchegel is ook echt een topper. De fles is huge (1000ml) en dat kan wat vervelend zijn, maar ik vind het product zelf erg prettig. Het werkt en ruikt een beetje hetzelfde als Sanex (en dan de ‘normale’ variant) maar wat Sanicur als extraatje heeft is dat het een huidbeschermende samenstelling heeft en het heeft een anti-bacteriële werking. Je wordt dus extra schoon! Het is te koop bij supermarkten en het Kruidvat. Voor een fles van 1000ml betaal je 5 euro (cheap!) maar er zijn ook kleinere varianten te koop.

Dit zijn mijn favorieten. Niet echt veel, maar dat komt omdat alle lekkere douchegels niet geschikt zijn voor mij. Denk aan: Bourjois, Fa, Vogue, en alle andere goedkopere douchegels. Ik ben wel benieuwd of er meer meiden zijn die een gevoelige lichaamshuid hebben en of die nog fijne douchegels weten!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *