Vraag het de expert 1

De allereerste officiële ‘Vraag het de expert!’. We hebben een aantal vragen geselecteerd en hopelijk kunnen we jullie ermee helpen. Onder dit artikel kunnen trouwens weer vragen worden gesteld!

Ik heb bij mijn neusvleugels echt heel veel schilfers ( Al een jaar) Maar hoe komt het ligt het aan een product waarmee ik mijn gezichtwas ? en hoe kom ik er vanaf?
Dat heeft niet per sé met het product te maken, maar gewoon met de samenstelling van jouw huid. De huid op je neus is waarschijnlijk wat trekkerig, en droog, en daardoor gaat het schilferen. Misschien gebruik je een product dat is voor de vette huid, en dat zorgt ervoor dat je neus alleen maar droger wordt. Let daar dus op! Kies voor een goede verzorging die bij jou huid past. Je kunt er vanaf komen om het lichtjes te scrubben. Vergeet dan niet daarna een goede crème aan te brengen want anders blijft je huid droog ;)

Hoe breng je foundation het best aan? Met een sponsje, met je vingers of met een kwast?
Dit is eigenlijk heel persoonlijk. Dus gewoon wat je het fijnste vindt. Er zitten we voor en nadelen aan iedere manier: een sponsje werkt heel makkelijk maar het neemt er veel foundation op en dat is zonde. Je vingers is wat minder hygiënisch, maar wel goedkoop. Een kwast kan ook minder hygiënisch zijn (als je hem nooit/zelden wast) maar is ook gelijk wat duurder als je een goede wilt. Het maakt dus niet uit, doe wat jij het fijnste vindt! Ik (Lizzy) breng het vaak aan met mijn vingers of een sponsje en het sponsje is ook bij mijn moeder favoriet.

Is het slecht om je gezicht elke dag te scrubben? Ook al staat op de verpakking dat dat wel mag/kan/moet.
Je hebt speciale gezichtreinigers met scrubdeeltjes, maar je hebt ook agressieve scrubs. Die gezichtreinigers kun je wel iedere dag gebruiken, zolang het maar geen agressieve scrub is. Dat is namelijk zo slecht voor je huid want je haalt bij het scrubben als het ware het beschermlaagje van je huid weg, en voor 1 à 2 keer in de week is dat prima, maar niet voor iedere dag! Kijk ook uit met puistjes tijdens het scrubben, je kunt ze kapot maken en daardoor wordt je huid er alleen maar erger van. Het kan dan bijvoorbeeld heel erg gaan ontsteken.

Volgende keer worden meer vragen beantwoord! Laat hieronder al je vragen achter!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *