Project Positief Tag

Yay, ik ben door Tedje getagd voor de Project Positief Tag! Deze tag is verzonnen door Dagmar en zij had een project op Instagram waarop je iedere dag een foto liet zien die te maken had met positiviteit en dankbaarheid. Ik heb hier destijds niet aan mee te gaan, maar omdat ik veel met positiviteit bezig ben, leek het me leuk om deze tag in te vullen!

Wat is je favoriete quote en waarom?
Always keep the faith. Dit is echt mijn levensmotto. Ik heb niet voor niks het woordje faith op mijn ribben laten tatoeëren! Het is mijn favoriete quote omdat het altijd belangrijk is om vertrouwen te hebben dat het goed komt, en niet op te geven. Er zijn best wat dingen in mijn leven geweest waardoor ik niet altijd even lekker in mijn vel zat, maar ik had altijd vertrouwen en hoop gehad dat het goed kwam en dat was ook zo. En ook tijdens mijn ziekte heeft me deze quote er zeker doorheen geholpen!

Welke droom zou je in je leven willen realiseren?
Ik heb niet één specifieke droom, maar ik wil gewoon het maximale uit het leven halen. Ik zou heel graag willen reizen en nog heel veel dingen willen ondernemen. Ik hoop dat ik later een leuke baan heb (wat dan ook, als ik het maar leuk vind!) en dat ik ooit de liefde van m’n leven ga tegenkomen. Ha-ha.

Wat betekent geluk voor jou?
Gezond zijn en lieve mensen om me heen hebben. Meer heb ik niet nodig. Geld en mooie spullen is leuk meegenomen, maar je hebt er niks aan als het eerste ontbreekt. Ik besef iedere dag maar weer hoe dankbaar ik mag zijn dat ik nu gezond ben, zo’n lieve vriendinnen om me heen heb, weer op mezelf in Utrecht woon en kan doen wat ik leuk vind. Ja, mooie dingen.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Mijn vriendinnen en mijn moeder. Als ik er even doorheen zit, zorgen zij er altijd wel weer voor dat ik me beter voel. Ik kan de laatste tijd sowieso me beter omschakelen qua situaties, maar dat komt dan ook wel dat ik nu meer een optimist ben en bijna overal de zonnige kant wel van kan inzien.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Nou, laat mij maar lekker slapen! Maar als ik dan moet kiezen… Sushi van de Kreeftenbar of een reep Tony Chocolonely Salted Caramel. Ik ben helemaal niet zo’n heel erge chocoladeliefhebber maar die reep… To die for. Oh ik moet nu echt stoppen met hierover doorgaan want ik zit in de UB (ik hoor te leren) en ik heb nu zo’n honger haha.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Poe, ik heb bijna iedere dag wel een lachbui denk ik. En dat heb ik vooral te denken aan mezelf, omdat ik zo onhandig ben. Ik had het er vandaag nog met een vriendin over, ik wil altijd te snel dingen doen. Een voorbeeld: vandaag ging de bel omdat de postbode voor de deur stond. Als je weet waar ik woon, dan weet je dat ik drie trappen af moet. Ik heb niet zoveel geduld dus ik rende van die trappen af, nou dat ging goed. Maar toen moest ik ook weer terug naar boven. Ik dacht voor de grap (omdat ik dan extra snel zou zijn) drie trappen tegelijk te nemen (ja wie verzint het hahaha nou ik dus) en ja hoor toen struikelde ik. Well done myself! Hahaha erg he. En iedereen kan het bevestigen (Tedje als je dit leest, you know what I’m talking about).

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik was altijd zo iemand die nooit zo vol over zichzelf kon praten. Ik vond dat het altijd beter kon. Ik had het er ook nog met iemand over: ‘Wat heb jij nou bereikt in je leven?’. Nou, voor een 19 jarige ben ik best trots op mezelf. Ik heb mijn vwo-diploma gehaald, ik kan zeggen dat mijn blog mijn bedrijf is én ik heb de rotziekte kanker overwonnen. En guess what, ik ben nog nooit zo sterk en positief geweest!

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Geniet van het leven! We mogen zo dankbaar zijn voor alles wat we hebben. En ga je vooral niet vergelijken met anderen. Het gras lijkt altijd groener bij de buren maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Perfectie bestaat ook niet en je moet blij zijn met wat je hebt. Of er keihard voor werken! Als je het maar met plezier doet en niet bij de pakken neer gaat zitten. Daar is het leven veel te leuk voor! Dus doe wat je niet laten kan en maak er het leukste van. Want als je dat niet doet, wie heb je er dan mee? Juist, jezelf…

 Hopelijk vonden jullie het leuk om deze Project Positief Tag te lezen. Ik vond het in ieder geval leuk om in te vullen en ben er weer helemaal happy door. Soms moet je even stilstaan om te beseffen hoe goed je het eigenlijk wel niet hebt. En vertel: waar worden jullie blij van?

DELEN:

22 Reacties

 1. Ilse 23 oktober 2014 / 23:55

  Ik heb de tag al bij meerdere blogs voorbij zien komen, maar ik moet zeggen dat ik bij niemand de positiveit zo erg proef als bij jou. Ik heb echt bewondering voor jouw positiviteit, heel mooi om te zien en te lezen! :-)

 2. Michelle 24 oktober 2014 / 00:43

  Wat een geweldig leuke tag en wat heb je hem mooi ingevuld! Positiviteit is iets dat in me zit en ik probeer er veel mee te doen, dus deze tag past onwijs bij mij en mijn blog. Misschien ga ik zo brutaal zijn om hem ook over te nemen! Echt heel tof :).

 3. Josianne 24 oktober 2014 / 07:25

  Heel mooi om te lezen. Ik vind het een goede tag en je hebt hem zo mooi ingevuld!

 4. Ingeborg 24 oktober 2014 / 08:40

  Ik vind dit zo’n mooie tag! Je hebt hem ook heel leuk ingevuld :)

 5. Simone 24 oktober 2014 / 10:36

  Super mooie tag! Je hebt hem echt mooi ingevuld! :)

 6. Manon 24 oktober 2014 / 10:43

  Deze tag past perfect bij jou, hoe jij je overal doorheen gesleept hebt en toch zo positief bent gebleven, daar kunnen veel mensen wat van leren! :)

 7. Desiré 24 oktober 2014 / 10:49

  Mooie boodschap! Je hebt gelijk.
  En je mag zeker trots zijn op jezelf :)

 8. Daphne 24 oktober 2014 / 11:15

  Wat ben jij toch een verschrikkelijk positief mens! Erg leuk om te lezen. Belangrijk om vaan leuke te genieten en inderdaad, niet bij de pakken neer te zitten!

 9. Milou 24 oktober 2014 / 12:49

  Ik vind de TAG mooi en je hebt hem echt prachtig ingevuld!!

 10. Vanessa 24 oktober 2014 / 15:46

  Mooi geschreven! Ik geef je helemaal gelijk: geld en leuke spulletjes zijn heel leuk, maar lieve mensen om je heen is toch wel het belangrijkste.

 11. Anna 24 oktober 2014 / 22:31

  Ik vind dit echt een geweldige tag, toevallig heb ik ‘m vanavond ook ingevuld. Mooie antwoorden!

 12. Eilish 25 oktober 2014 / 13:48

  Dit is echt een geweldige tag en je hebt `m zo goed ingevuld!

 13. Rianne 25 oktober 2014 / 14:01

  Bewondering voor jouw positiviteit!

 14. Anneleen 27 oktober 2014 / 21:28

  Leuk om te lezen en ik vind jouw positiviteit bewonderenswaardig, daar kan ik wat van leren! :)

 15. Dagmar 28 oktober 2014 / 13:13

  Wauw zo bijzonder om je antwoorden te lezen, echt heel indrukwekkend. Je bent echt een inspiratiebron voor velen, ook zeker voor mij <3 Als er iemand sterk en positief is, dan ben jij het. Echt een eer dat je de tag hebt ingevuld, dankjewel!

 16. Kim | Kimsbloglife 29 oktober 2014 / 10:58

  Leuke tag he, ik heb hem onlangs ook ingevuld! Jik hebt hem heel er mooi ingevuld, ik merk heel erg dat je dankzij je ziekte (denk ik toch) veel positiever geworden bent en de kleine dingen meer kan waarderen. Dat zie ik bij veel mensen die ernstig ziek geweest zijn, en dat is ondanks al de miserie die de ziekte met zich meebrengt echt wel het mooie eraan vind ik! En dat je zegt dat het belangrijk is om altijd hoop of vertrouwen te blijven hebben, dat is ook een deel van het overwinnen van zo’n ziekte denk ik. Dat heb je goed gedaan! Ik hoop voor je dat je nu nog een lang, gezond en gelukkig leven mag leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *