Je eigen kasboek

Bij mijn photo diary kreeg ik een aantal nieuwsgierige reacties naar mijn kasboek. Een goed voornemen van me was om mijn uitgaven bij te houden en daar ben ik inmiddels goed mee bezig. Ik heb van internet een Excel bestandje dat ik zelf heb aangepast en dat werkt perfect. Alles wordt automatisch berekend en zo zie je in één opslag wat je per maand uitgeeft, verdient, maar ook wat je in een jaar aan bijvoorbeeld kleding uitgeeft. En wat je in een jaar verdient. Super handig! Jullie waren er benieuwd naar, dus vandaag deel ik ‘m met jullie!

Zoals je kunt zien voer je  in hoeveel je per maand per categorie uitgeeft én ontvangt. Vooral dat laatste was voor mij heel handig, want ik heb verschillende inkomstenbronnen. Ik ben wel benieuwd hoeveel ik per maand verdien en dat kan ik nu zien! Wat voor sommigen misschien een nadeel kan zijn, is dat je niet invoert wát je precies koopt bij een bepaalde categorie. Voor mij hoeft dit niet, want dit kost nog meer werk en dat houd ik echt niet vol. Dit werkt voor mij perfect!

Omdat bij het standaard bestandje een aantal dingen niet van toepassing zijn, heb ik de linkerkolom zelf aangepast. Vaste lasten zijn bij mij nog niet van toepassing, dus die heb ik in z’n geheel geschrapt. Ik heb gewoon een verdeling gemaakt die voor mij handig is. Reizen had ik bijvoorbeeld ook tot ‘overig’ kunnen rekenen, maar ik wil graag weten hoeveel ik in een jaar uitgeef aan reizen. Hetzelfde geldt voor persoonlijke verzorging, kleding en eten. Ik denk dat ik daar aan het einde van het jaar nog best van ga schrikken!

Gelukkig geven we niet alleen geld uit, maar komt er ook geld binnen. In het bestand worden ook automatisch de inkomsten min de uitgaven berekend. Zo zie je meteen hoeveel geld je nog over hebt van een bepaalde maand. Als het goed is moet dat bedrag kloppen met het totaal van wat op je rekening staat en in je portemonnee zit. Anders klopt er iets niet!

Ik heb voor iedere inkomenstenbron ook een apart vakje gemaakt, zodat alles duidelijk is. Onder overige inkomsten versta ik geld voor mijn rapport, verjaardag of voor welke reden dan ook. Zo kun je dus ook zien wat je in een jaar verdient.

Voor mij werkt dit kasboek perfect en ik denk dat dit voor andere meiden ook heel handig kan zijn. Ik ben helaas de site vergeten waar ik dit kasboek vandaan heb, maar als jullie een mail sturen naar Lizzy@ourfavourites.net waarin je vermeldt dat je graag het bestand ontvangt, stuur ik ‘m naar je toe. Je ontvangt dan het standaard bestand en dat kun je dan aanpassen, net als wat ik heb gedaan. Super makkelijk en handig!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *