Tattoo inspiratie

Afgelopen jaar heb ik mijn eerste tattoo laten zetten, het woordje faith op mijn rib. Ik ben er nog steeds heel blij mee! Ik heb toen ook nog geschreven over de betekenis ervan en het blijft nog steeds een goede reminder. Je kunt de blogpost hier nog eens teruglezen. Het heeft in ieder geval niks met mijn ziekte te maken, wat veel mensen denken. Natuurlijk heeft de tattoo nu alleen maar meer betekenis gekregen juist door m’n ziekte, maar dat was niet de reden waarom ik hem zette. Ik mag nu namelijk niet eens een tattoo nemen, ook al zou ik dat wel graag willen…

Want ja, ik wil nog een tattoo! Ik vind tattoo’s gewoon mooi en je kan er echt een verhaal mee vertellen. Ik zou zelf nooit een sleeve of iets heel groots nemen, want ik vind subtiele en wat minimalistische tattoo’s juist heel mooi. Zo vind ik de tattoo’s van Chiara van The Blonde Salad ook zo cool! Zelf zou ik er nog eentje op mijn rug willen, zoiets als rechtsonder op de collage. Ik vind dit een mooie plek en daarnaast kun je hem ook nog goed verbergen. Ik denk al maanden na over wat ik dan zou willen, want ik wil iets wat onder andere staat voor overwinning. Ik geloof namelijk dat ik alleen maar sterker ben geworden door wat ik de afgelopen maanden heb meegemaakt en ondanks dat het een heftige periode was, heb ik het toch overwonnen (althans daar gaan we van uit!).

Uiteindelijk kwam ik uit bij een lotus, en dan in een heel minimalistische vorm zoals je hierboven ziet. De lotus heeft vanuit verschillende geloven verschillende betekenissen, maar het komt allemaal wel een beetje op hetzelfde neer en het zijn hele positieve betekenissen. Zo staat het voor wedergeboorte, vruchtbaarheid, vernieuwing, onsterfelijkheid, geluk, toppunt van schoonheid en nog veel meer. Hier kan je er meer over lezen, mocht je dat interessant vinden. Een lotus groeit ook in een vieze grond, terwijl de bloem zelf heel mooi en zelf nooit vies is. Dus dat uit iets lelijks/vies iets moois kan groeien, wat dan weer staat voor dat je in slechte tijden ook er weer beter uit kunt komen. Klinkt allemaal een beetje als gezever zo, maar ik vind het mooi!

Ik ga op de korte termijn nog geen nieuwe tattoo laten zetten, want ik mag het nu niet. De kans op infecties en dergelijke is namelijk extra groot en mijn huid kan minder goed herstellen. Geduld is dus een schone zaak, en in dit geval ook niet erg om er extra lang over na te denken.

Wat vinden jullie van mijn tattoo idee?

21 Reacties

 1. Desmain 19 juni 2014 / 07:40

  Leuke inspiratie! Een lotus is inderdaad heel mooi!

 2. Nena 19 juni 2014 / 08:28

  Leuk artikel! Een Lotus is inderdaad een mooie bloem, met een mooie betekenis erachter!

 3. Tineke 19 juni 2014 / 08:45

  Hele mooie tattoo`s, de betekenis erachter is ook erg bijzonder!
  Liefs

 4. Marieke 19 juni 2014 / 09:08

  Wat toevallig, ik zit ook te denken aan een lotus tattoo. Ook voor dezelfde betekenis, dat een lotus door de viezigheid heen kan groeien :) Haha en ook dezelfde plek :P Of op mijn ribben, dat vind ik ook heel mooi.

 5. Roos 19 juni 2014 / 09:35

  Wat leuk, zelf wil ik ook altijd al een kleine lotus ergens getatoeëerd hebben!

 6. Melissa 19 juni 2014 / 10:26

  Wat gaaf zeg! Ik vind zo’n lotus erg mooi, en zeker ook de betekenis erachter. Super mooi. Ik zou zelf ook wel iets kleins en subtiels willen, maar mijn moeder is er heel erg op tegen. En ook al ben ik 20, dat beïnvloedt me wel! M’n vriend heeft wel de nodige tattoo’s, maar dat zijn meer tribals enzo. Niet wat ik zelf zou laten zetten ;)

 7. Anne Solveig 19 juni 2014 / 10:36

  Wat een mooie betekenis! En zo’n minimalistische versie vind ik heel erg moooi!

 8. Mirjam 19 juni 2014 / 10:47

  Ah prachtige foto’s, ik vind de lotus ook een erg mooie bloem.

 9. Tessa 19 juni 2014 / 11:06

  Ik vind vooral van die subtiele tatoeages heel erg mooi! Deze is ook zo mooi en de betekenis is ook mooi!
  Liefs, Tessa

 10. Nicole 19 juni 2014 / 11:35

  Ik heb met ‘faith’ eigenlijk hetzelfde als dat jij hebt, en ik wil het dan ook graag laten tatoeëren, ik heb alleen nog geen idee waar!

 11. Amelie 19 juni 2014 / 12:26

  Mooi idee! Dat is dan toch een mooie manier om dit half jaar een plekje te geven.

 12. Miranda 19 juni 2014 / 13:01

  Ik vind je tatoeage- fiath – nog steeds onwijs mooi. Een lotus heeft inderdaad een mooie betekenis. Ik heb ook een tatoeage en wil er ook nog graag één bij.

 13. Tedje 19 juni 2014 / 13:42

  Jaa ik vind hem echt prachtig! De betekenis vind ik ook heel mooi. Ik ben benieuwd voor welk exemplaar je gaat uiteindelijk xx

 14. Sharon 19 juni 2014 / 15:28

  Heel tof! Ik vind zelf juist de wat uitgebreidere variant hiervan mooi haha :) Ik twijfel over zo’n één of een hamsa tattoo. Maar ik weet niet of ik en een tattoo überhaupt wel wat wordt :P

 15. Sarah 19 juni 2014 / 22:09

  Wauw, wat een mooie tattoos en betekenis! :) Ik wil zelf ook op die plek van het plaatje rechtsonder een tattoo maar geen lotus. Ik twijfel nog wat het precies gaat worden maar waarschijnlijk een ankertje.

 16. Daisy 19 juni 2014 / 23:15

  Heel mooi!! Zit zelf ook aan een kleine lotus te denken, ben er alleennog niet uit op welke plek. So thanks for the inspiration ☺️

 17. Stephanie 20 juni 2014 / 00:15

  Ja wat een prachtig idee voor een tattoo! Vind je andere tattoo ook erg mooi :)
  Ik wil er zelf ook één, deze zomer! Een woord wat nu veel voor me betekent :)

 18. Kimberly 20 juni 2014 / 12:56

  Een Lotus tattoo vind ik echt heel erg mooi zeg! Zeker een mooie om over na te denken en in de toekomst misschien wel te nemen! Ik zou ook nog wel een tattoo willen nemen maar moet er eerst zeker van zijn dat ik het echt wil haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *