Films gezien in de vakantie

In de herfstvakantie heb ik een hoop films gekeken en het leek me leuk om deze met jullie te delen. Aangezien ik nou niet echt bepaald een kanjer ben in het recenseren van films, doe ik dit kort maar krachtig waarbij ik concludeer of ik het een aanrader vind. De samenvattingen komen trouwens van moviemeter.nl!

Easy A

“De middelbare scholiere Olive Penderghast (Emma Stone) ziet haar reputatie verwoest worden als er een valse roddel wordt verspreid dat ze losbandig is. Ze besluit uiteindelijk gebruik te maken van dit imago om het één en ander te veranderen op school.”

Mijn mening: Fijne romcom die makkelijk wegkijkt. Niet op alle gebieden even geloofwaardig maar actrices zoals Emma Stone, Amanda Bynes en acteur Penn Badgley maken dat dan weer goed! Aanrader als je zin hebt in een grappige film waarbij je niet veel hoeft na te denken.

Midnight in Paris

“‘Midnight in Paris’ vertelt het verhaal over een jong Amerikaans koppel (Rachel McAdams & Owen Wilson) dat in het najaar zal trouwen en alvast een reis naar Parijs maakt. De stad heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht op de twee, maar vooral op de jongeman die verliefd wordt op de lichtstad. Al gauw neemt zijn leven een nieuwe wending…”

Mijn mening: Een erg mooie film met een zeer originele verhaallijn. Met bekende acteurs als Owen Wilson en Rachel McAdams. Als je Parijs een mooie stad vind is dit zeker een aanrader, maar anders kun je ‘m denk ik ook wel waarderen.

Fame

“Remake van de gelijknamige film uit de jaren tachtig. We volgen de belevenissen van een diverse groep studenten aan de New York Academy of Performing Arts. Ondanks hun verschillende achtergronden en karakters hebben ze één ding gemeen: hun fanatieke drang om beroemd te worden in de muziek of dans.”

Mijn mening: Films met dans en muziek doen het bij mij altijd goed, dus ook Fame. Ik vind het altijd erg inspirerend om te zien dat ze vechten voor hun droom, ondanks dat er bepaalde aspecten zijn die dit in de weg zitten. Er zijn veel mensen die deze film vergelijken met de ‘oude’ Fame en daardoor wordt de film niet overal even goed gerecenseerd. Ik heb die film nooit gezien en op grond daarvan vind ik Fame wél een dikke aanrader! Een feel good movie!

Brothers

¨Als Sam op een missie in Afghanistan vermist wordt en er weinig hoop is dat hij levend terugkeert, probeert Tommy het verlies van zijn broer op te vangen door de verantwoordelijkheid voor Grace en de kinderen op zich te nemen. Tegen de verwachting in groeien Tommy en Grace steeds meer naar elkaar toe. Maar dan komt Sam terug…¨

Mijn mening: Wat een geweldige film! Van alle films die ik deze vakantie heb gezien, heeft deze film het meeste indruk op me gemaakt (samen met Remember Me). Een prachtig verhaal met goed acteerwerk, ook door de kleine kinderen die erin spelen. Ik werd echt helemaal meegetrokken in het verhaal! Als je van drama films houdt dan is dit absoluut een aanrader!

 Remember Me

Tyler Hawkins is een jongen die na de zelfmoord van zijn broer en de scheiding van zijn ouders in een staat van totale lethargie belandt. In schril contrast daarmee staat een jonge vrouw, Ally Craig (De Ravin), die een tragedie heeft meegemaakt maar daarna juist de carpe diem-filosofie omarmt. De twee krijgen wat met elkaar, maar niet al het emotionele puin is meteen geruimd.

Mijn mening: Ik had al heel veel goeds gehoord over deze film en ik was dan ook al maanden van plan om hem te kijken. Het kwam er maar steeds niet van, deels omdat ik de beschrijving van deze film toch maar een beetje vaag vond. Afgelopen zaterdag heb ik hem dan toch maar gekeken en daar heb ik geen moment spijt van gehad! Wat een mooie film! Ik denk dat ik deze film tot één van mijn favoriete films kan berekenen. Het is niet echt bepaald een feel-good movie, vooral het einde komt totaal onverwacht. Verder ga ik er niks over zeggen, daarvoor moet je de film zelf maar gaan kijken. Iets wat ik zeker kan aanraden!

Dit waren de films die ik in de vakantie heb gezien! Misschien doe ik dit wel vaker, als jullie het leuk vinden. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar andere films! Wat vinden jullie aanraders?

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *