Hoe combineer je denim jackets?

Spijkerjasjes… Ze zijn hot! Heb je er een, of wil je er een kopen? Dan zit je wellicht met de vraag hoe je nou zo’n jasje moet combineren. Ik geef jullie graag wat tips waarmee je er tiptop uit kunt zien in een spijkerjasje. Het maakt niet uit of je jasje van licht of donker denim is, kort of lang, mijn tips zijn op alle jasjes toe te passen.

Als eerste wil ik jullie meegeven dat het niet aan te raden is om een spijkerjasje op denim te dragen. Dus geen spijkerbroek met spijkerjasje. Twee verschillende kleuren denim bij elkaar staat gewoon niet mooi, het is ook een beetje te veel van het goede. Ook al heb je een jasje die precies dezelfde kleur heeft als die mooie spijkerbroek van je, dan zou ik het nog niet doen. Je gehele outfit bestaat dan uit denim en dat is gewoon saai. Tenzij je het mooi vindt… Spijkerstof is leuk, zolang je het goed combineert. Speel dus op safe!

Waarbij moet je een spijkerjasje dan aan? Eigenlijk is dat heel makkelijk! Op alles wat niet uit spijkerstof bestaat. Dus een leuk jurkje, rokje of een broek of short van een andere stof dan denim. Zo blijft het contrast tussen de kleuren in je outfit wat spannender en dat maakt je outfit compleet. Op een spijkerbroek kun je alle kleuren aan, dus onder een spijkerjasje ook.

Zo blijkt dus maar dat het niet zo moeilijk is om een denim jacket te combineren, zolang je dat ene regeltje maar onthoudt (Geen denim op denim!). Wanneer je precies een spijkerjasje aan doet is helemaal jou zelf. Je kunt het dragen als zomerjas, maar je hoeft ‘m natuurlijk niet uit te trekken zodra je ergens binnenkomt. Gewoon zoals je een blazer draagt dus! Denim jackets zijn haast overal verkrijgbaar, voor betaalbare items raad ik je aan om even langs de H&M of Zara te gaan!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *