Sparen voor de zomervakantie

Nu al sparen voor de zomervakantie? Ja, nu al. Als ik namelijk nu begin met sparen, dan hoef ik per maand niet megaveel geld opzij te zetten, maar kan ik het met de beetjes doen. Zo kan ik toch gezellig met vriendinnen wat eten en drinken, lekker shoppen of cadeautjes kopen zonder mezelf in te hoeven houden omdat ik geld moet sparen.

Mijn spaarplan gaat als volgt: ik heb iedere maand een vast oppasadres waar ik een goed zakcentje mee verdien. De bedoeling is dat ik van ieder oppasgeld wat ik krijg minstens de helft op mijn spaarrekening zet. Ook wil ik van alle andere bedragen die ik ontvang (bijvoorbeeld het geld wat ik met mijn blog verdien) minstens de helft op mijn spaarrekening zetten. Van mijn zak- en kleedgeld blijf ik af, behalve de twee maanden voor de vakantie, dat geld wil ik dan ook sparen. Als het dan goed is, heb ik begin juli genoeg geld om mijn vakantie te betalen. Één van de redenen dat ik nu al begin met sparen is omdat ik twee keer met vriendinnen op vakantie ga en mijn ouders gaan dat natuurlijk niet helemaal financieren.

Begin juli, waarschijnlijk 11 juli t/m 15 juli ga ik met een vriendin naar Londen. De vlucht is niet zo duur, dus die kan ik prima zelf betalen, maar het hotel en het eten kost natuurlijk al wat meer. Bovendien wil ik ook nog geld overhouden om lekker te kunnen shoppen en bijvoorbeeld een keer in de London Eye te gaan. Ik hoop een bedrag te krijgen van mijn ouders waarmee ik mijn hotel en vlucht kan betalen en misschien dan ook nog wat eten. Ik heb al samen met die vriendin een soort van begroting gemaakt, dus dat moet goedkomen!

Ook wil ik een beetje aan het einde van de zomervakantie met drie andere vriendinnen naar Texel gaan. Hierbij hoef ik geen vlucht of hotel te betalen, maar het staan op de camping kost ook geld en ik denk dat eten en drinken ook behoorlijk wat gaat kosten. Daarvoor moet ik dus óók nog sparen!

Dat ik nu al aan het sparen ben is dus misschien niet zo’n gek idee. Waarschijnlijk ga ik ook nog zeilen met het gezin, maar zeilkamp zit er dit jaar niet meer in. Jammer, maar met vriendinnen lekker feesten en shoppen is natuurlijk net zo leuk, of misschien wel veel leuker!

Weten jullie al wat jullie in de zomervakantie gaan doen? Wie gaat er – net als ik – ook met vriendinnen op vakantie?

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *