New job update

Mijn excuses dat de update over mijn eerste werkdag nu pas online komt, ik had het druk en heb ook nog een aantal afspraken gehad over iets heel leuks waar ik jullie binnenkort meer over vertel. Maar goed, mijn eerste werkdag was een lange dag van maarliefst 9 uur. Niet niks, maar de tijd vloog voorbij. In het begin werd alles me uitgelegd en kreeg ik mijn werkkleding. De outfit waarin ik moet werken bestaat uit een wijde, donkerblauwe broek en een blouse met streepjes. Ik moet ook een sjaaltje dragen dus zoals je misschien al denkt is het geen mooie outfit, maar ik zie er zo wel representatief uit. En da’s het belangrijkste! Nadat ik me in mijn werkkleding had gehesen mocht ik al meteen achter de kassa staan. Dat was wel even wennen en in het begin ging voor mijn gevoel ook alles fout wat er maar fout kon gaan. Maar ach, oefening baart kunst en aan het eind van de dag had ik het al redelijk onder de knie.

Het is niet zo dat ik de hele dag achter de kassa heb gestaan. De nieuwe vracht komt iedere maandag en omdat je meestal maar met z’n tweeën tegelijk in de winkel staat ben je van maandag tot woensdag bezig met de vracht. Ik moest op een dinsdag werken, dus tussen de kassa door moest ik ook nieuwe producten aanvullen, overige producten weer netjes opbergen en de actieproducten onderscheiden van de ‘normale’ producten. Een beetje lastig om uit te leggen, hopelijk is het toch een beetje duidelijk. Het werk is erg afwisselend en dat maakt het juist zo leuk! Ook het feit dat ik in een stationsfiliaal werk, maakt dat er heel veel verschillende mensen komen. Ook buitenlanders, dus ik moet regelmatig Engels spreken. Geen probleem natuurlijk, ik leer er alleen maar van!

Verder heb ik ook leuke collega’s die erg behulpzaam zijn. Ik heb een contract van 8 uur per week, dus ik ga waarschijnlijk één keer doordeweeks werken en één keer in het weekend. Doordat het een stationsfiliaal is, is de winkel de hele week geopend. Van maandag tot donderdag is de winkel van 7 tot half 8 geopend dus dan zijn er twee diensten wanneer je kunt werken. Van 7 tot 4, of van 4 tot half 8. De eerste valt eigenlijk al af, want dat kan niet in verband met school, maar als ik een keer voor 4 uur uit ben dan kan ik makkelijk van 4 tot half 8 werken. Het lijkt mij ideaal om vrijdags van 4 tot half 10 (koopavond) te werken en zondags van 12 tot 5 . Zo kan ik toch wat uren maken, maar kom ik niet in de knoop met school. Het is sowieso nog even afwachten hoe ik alles ga combineren, maar daar kan ik alleen maar achterkomen in de praktijk. Dat wordt een kwestie van afwachten, maar voor nu ben ik alleen maar blij met mijn nieuwe bijbaan! Als jullie nog vragen hebben of nog meer willen weten, stel je vragen dan gerust bij de comments. Ik vind het alleen maar leuk dat jullie zo geïnteresseerd zijn!
Bron foto

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *