Tag: Talking about bloggin’

Van Josephine ontving ik een tag over bloggen. Het is eigenlijk een soort van interview, want zo komen jullie meteen meer over mij en mijn blog te weten. Bovendien vond ik het ook leuk om te doen, vragen over bloggen zijn natuurlijk helemaal niet erg!

Waarom ben je een blog begonnen?

Ik vond schrijven erg leuk en dat uitte ik in het begin vooral met het schrijven van verhalen, maar ik had nooit het geduld om zo’n verhaal helemaal af te maken dus kortere stukjes schrijven leek me perfect! Ook was het bloggen interessant omdat je er een publiek mee kon aantrekken en je de dingen die je leuk vond met je bezoekers kunt delen.

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Het klinkt een beetje saai, maar deze is ooit verzonnen tijdens een winactie. Voorheen had ik een beautyblog genaamd ‘Beautytown’. Ik wilde alleen gaan bloggen over vanalles en nog wat, dus daarom leek ‘OurFavourites’ mij meer geschikt. Achteraf ben ik er heel blij mee want ik blog nu niet meer over beauty en de naam kan nog steeds.

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?

Ongeveer 16500 unieke bezoekers per maand. Iedere maand worden dat er meer en van die cijfers word ik héél blij. Thank you so much :D

Wie werken er aan je blog mee?

Me, Myself and I.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?

De bloggers die ik heb leren kennen en wat me ook goed is bijgebleven: Amsterdam International Fashion Week. Ik vond het gewoon zó gaaf dat ik daar aanwezig mocht zijn door mijn blog. Ik hoop volgende keer weer te mogen :D

Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?

Te weinig! En dat vind ik jammer, want reacties vind ik juist zo leuk. Vooral als je kijkt naar mijn bezoekersaantallen zijn jullie gewoon echt lui! Haha dat is echt niet erg, maar feedback van je bezoekers is altijd handig!

Werk je samen met bedrijven?

Jep, ik heb contact met persbureaus voor de laatste nieuwtjes en producten en af en toe organiseer ik een winactie in samenwerking met een bedrijf.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Overal! Uit tijdschriften, van straat, ideeën van vriendinnen en bezoekers… Noem maar op! Webshops inspireren mij ook vaak want daardoor zie ik weer leuke items waar ik artikelen over kan schrijven.

Welke bloggers geven jou inspiratie?

Bloggers geven mij geen inspiratie, maar net zoals Josephine heb ik eerder voorbeelden. Ik wil graag net zo’n mooie foto’s als Sabrina van AfterDRK en ik wil een professionele layout net als Sharon van UniqueStyle. Het is dan niet zo dat ik dezelfde soort foto’s ga maken en dezelfde layout, maar eerder van: hey, zo kan het ook!

Krijg je weleens negatieve comments?

Ja, but who cares? Natuurlijk is het niet leuk, maar als je je er iets van aan gaat trekken dan vindt diegene die de reactie plaatste dat alleen maar leuk. En bovendien, is diegene niet gewoon jaloers?

Plaats je iedere dag een nieuwe post?

Ja! Heel soms plaats ik er ook wel eens twee, maar ik heb het zo druk met school en m’n sociale leven dat ik dat lang niet altijd red. Beter wordt mijn blog mijn baan! Dat is wel echt een droom van me, van mijn hobby m’n werk maken.

Wat voor soort lay-out heb je?

Kijkt u maar! Roze met wit en een taupe/paarsige kleur. Ik ben ‘m helaas wel helemaal beu, maar ik ben niet de beste in het maken van layouts.. Dus, wie biedt zich aan ;)?

Hoelang doe je over een artikel?

Dat ligt een beetje aan het artikel, maar ik denk in totaal toch wel een half uur tot uur per artikel. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan je denkt: foto’s maken, foto’s bewerken, artikel schrijven, spellingcontrole, etc…

Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je er van?

Nee, helaas! Ik verdien wel een beetje met mijn blog, maar lang niet genoeg om van te leven. Maar ach, ik ben pas 16, mijn tijd komt nog wel… Zoals ik al zei: áls het ooit werkelijkheid wordt, dan heb ik de leukste baan OOIT!

Heb je in het echt contact met andere beautybloggers?

Ja! Ik heb afgelopen jaar een bloggersmeet gehad met Lisa, Britt, Joyce en Martine en ik heb daarna nog een keer met Lisa afgesproken samen met Ilayda. Zij heeft geen blog, maar wel Twitter! Tijdens de VIP Party van Serena heb ik ook nog wat leuke bloggers ontmoet, o.a. de zusjes van SerenaMilou, Serena (je meent het! Op haar eigen party?! Jawel!) en meer! Ik vind het super leuk dat ik door mijn blog leuke meiden heb ontmoet en sowieso is het contact via Twitter erg gezellig.

Hopelijk vonden jullie het interessant en was het niet té veel om te lezen. Ik tag die lieve Lisa, als ze daar zin in heeft. Sinds kort is ze weer beetje bij beetje aan het bloggen dus ze zal het vast leuk vinden als jullie (weer) een kijkje nemen op haar blog!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *