Van Lelystad naar Hoorn

Na Londen ging ik nog een weekje zeilen met het gezin. Het weer viel (op twee dagen na) nogal tegen, dus dat was echt een domper. Toch heb ik me vermaakt, en ook nog wat leuke dingen geshopt!

De week zeilen begon in Lelystad (onze vaste ligplaats). We hebben eerst 2/3 dagen uitgerust voordat we echt gingen, want iedereen was moe van het werken en ik had eigenlijk ook nergens zin in. Toen we eindelijk naar Volendam wilden gaan, werd het weer echt extreem. Het is met windkracht 8 niet aan te raden om op het IJsselmeer te gaan zeilen, en vooral niet met een zusje en moeder die snel zeeziek worden. Dat werd dus de volgende dag. Nog steeds een harde wind, maar we moesten ooit weg. We zijn toen lekker naar Volendam gezeild, en daar hebben we twee dagen gelegen.

Helaas geen Nick & Simon of Jan Smit tegen het lijf gelopen, maar heb me wel vermaakt. Het is er zo toeristisch, het barst van de souvenirswinkels en buitenlanders, maar dat is wel heel leuk om te zien. En ook het accent van die Volendammers is heel grappig. Oké, ik heb ook een accent, maar dat is soms echt onverstaanbaar!

Na Volendam zijn we een dagje naar Marken gegaan. Marken is een eiland, en er is geen fuck te doen. Ook toeristisch,  maar daar leeft het dorp dan ook echt van. Na 5 minuten lopen ben je al klaar (serieus!) dus daar vond ik niet zoveel aan. Gelukkig gingen we die dag daarna naar Hoorn, een hele leuke stad!

In Hoorn was het erg druk, want er waren allemaal activeiten zoals een botenbeurs, badeendjesrace, Party Piano, kinderdisco en al die dingen. Het was gewoon erg gezellig. Je kunt er ook goed shoppen trouwens!

Die zondag was mijn zusje jarig, en die avond gingen we alweer naar huis. Mijn stiefvader bleef achter, want die moest de boot nog naar Lelystad zeilen. Wij zouden ook niet mee kunnen, want het was weer zo’n extreem weer en ik wilde eigenlijk wel naar huis.

Benieuwd of ik ook in ons koude kikkerlandje kon slagen? Zie het fimpje hieronder!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *