Catrice Haute Couleur VS Essence Quattro eyeshadow

Ik heb twee palletjes van Catrice en Essence die kwa kleur erg veel op elkaar lijken. Het Catrice palletje kostte ongeveer €3,- en die van Essence heb ik voor €1,40 in de sale gekocht. Welke is beter gepigmenteerd?

Photobucket

Het palette van Catrice is limited edition en komt uit de Haute Couleur collectie van vorig jaar, en hoewel ik verwachtte dat ik hem niet zo vaak zou gebruiken heb ik hem juist heel erg vaak gebruikt. Vooral de lichte kleur in het middel is ideaal als highlighter. Hij zit vol met shimmer, maar dat vind ik als highlighter erg mooi. Ook de andere kleuren zijn erg goed gepigmenteerd. De twee bovenste kleuren zijn leuk voor een neutrale look en met de onderste kun je juist wat meer opvallende looks creeëren. Het enigste nadeel vind ik dat je wel moet opletten voor allemaal oogschaduw onder je ogen (fall-out), maar voor de rest vind ik hem erg fijn.

Photobucket

Het palette van Essence heb ik later gekocht, vraag me niet waarom! Hij was zo goedkoop dus daarom besloot ik om het maar te proberen. Het design is simpel, eerder wat goedkoop. Zoals jullie kunnen zien zit er ook allemaal nog plakband omheen, verschrikkelijk! Heb daar echt een hekel aan, en krijg het er altijd met moeite af.
De kleuren komen niet helemaal overeen met die van Catrice, hierin zit namelijk nog lichtblauw en een koper kleur. De structuur van de oogschaduw is ook heel anders, deze is meer ‘creamy’ en dan heb je juist géén last van fall-out. Je zou zeggen dat hij dan zou creasen, maar dat is ook niet het geval. De oogschaduw blijft lang zitten en in tegenstelling tot Vera Camilla, die er zo ontevreden over was, ben ik juist heel positief. Het pigment kan beter, maar voor Essence is dit al heel wat!
De pigmentatie is ongeveer hetzelfde, het design van Catrice is wat chiquer en de structuur is ook anders. Overeenkomsten maar dus ook verschillen. Tijd voor swatches!

Photobucket

De bovenste 4 kleuren komen uit het Essence palette, en de onderstaande 5 uit het palette van Catrice.
De kleurtjes van Essence zijn wat meer sheer, terwijl die van Catrice juist heel erg intens zijn. Dit heeft niks met pigmentatie te maken, maar gewoon met de kleur van de oogschaduw. Vooral de goude en donkerbruine kleuren lijken erg op elkaar, maar de kleuren blauw zijn toch echt wel heel anders!

Ik ben over allebei de palettes positief, maar er kan er maar een de winnaar zijn! Dat is het palletje van Catrice! Waarom? Hij heeft meer kleuren, zodat je er meer looks mee kunt maken, dus het is een ideaal multifunctioneel palletje: ik neem hem daarom ook vaak mee naar mijn vader.

Zowel het palette van Essence als Catrice zijn helaas niet meer verkrijgbaar in de winkels. Wel heeft Essence nog een ander palette dat écht een exacte kopie is van het palette van Catrice. Ik heb hem niet gekocht omdat dat een beetje weggegooid geld is.

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *