No buy afgelopen!

Yay, mijn no buy is afgelopen! Het leek me leuk om even kort mijn bevindingen met jullie te delen. Dus of het aan te raden is, of ik het er moeilijk mee heb gehad en wat het me heeft opgeleverd.

Allereerst: ik vond de no buy heel erg meevallen. Er zijn maar ongeveer drie momenten geweest waarop ik echt heel erg veel zin had om te shoppen, dus dat valt best mee. Dat is eigenlijk ook wel aan het feit te danken dat ik proefwerkweek heb gehad en daarom die week en de week ervoor geen tijd had om te shoppen. Mijn gedachten stonden simpelweg gewoon ergens anders naar! Ik heb mijn no buy dus eigenlijk heel goed gepland, want ik weet zeker dat ik het niet had volgehouden als die proefwerkweek er niet in zat.

Het is niet zo dat ik helemaal geen geld uit heb gegeven, want sommige uitgaven waren niet te vermijden. Ik zet nog steeds al mijn uitgaven netjes in mijn excel bestand, en daardoor kan ik precies zien waar ik mijn geld aan uit heb gegeven. Ik heb €30,15 aan eten uit gegeven. Dat klinkt misschien veel, maar ik heb echt het beperkt. Ik ben een keer gaan uit eten met vriendinnen en ik heb ook nog een paar keer een terrasje gepikt. Ook moest ik soms in de stad lunchen, maar dan koos ik ook gewoon vaak voor de Hema. Dus dat valt mee! Eten is nu eenmaal een kostenpost en dat zal altijd zo blijven. Ik moet natuurlijk wel goed voor mezelf zorgen, haha ;)

Daarnaast heb ik €41,50 uitgegeven aan overige dingen. Ik weet niet precies aan wat allemaal, maar ik kan me nog herinneren dat ik er wat boetes van heb betaald bij de bibliotheek (foei!) en ik heb afgelopen week het scherm van mijn iPhone laten reparen, wat 30 euro kostte. Dit kon ik ook echt niet uitstellen, want een iPhone met een gebarsten scherm is verschrikkelijk irritant.

Al met al heb ik afgelopen maand €71,65 uitgegeven. Ik vind het netjes, want in januari en februari gaf ik rond de 400 euro uit. Ja, dat is echt veel! Dat was dan ook vooral aan kleding en eten (en een aanbetaling voor mijn vakantie). Meestal was mijn rekening aan het eind van de maand dan leeg, terwijl dat nu niet het geval is. Ik weet eigenlijk ook niet echt waarom ik zo veel geld heb uitgegeven en het voelt voor mijn gevoel ook niet zo, maar mijn excel bestand bewijst het tegenovergestelde. Dat bewijst maar weer hoe fijn dat bestandje is! Ik kan dus beter de volgende keer maar even nadenken voordat ik een aankoop doe :)

Of ik een no buy aanraad? Ja, ik zou het zo weer doen! Niet voor de lol, want ik kan niet een maand zonder shoppen, we blijven ten slotte wel vrouwen! Maar door een no buy ga je echt nadenken over dingen die je graag wilt hebben en daardoor koop je minder snel iets wat eigenlijk te duur is, of wat je misschien toch niet zo veel gaat gebruiken als je in eerste instantie denkt. Ik vond het zeker een fijne break en ik kan niet wachten om weer te shoppen! Wat ik dan allemaal in april wil gaan kopen, lezen jullie vanmiddag!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *