My life as Liz

Zo, dat was me het weekje wel. Ik heb even nagedacht of ik deze post wel online wilde zetten, vandaar dat hij nu op woensdag online komt. Aangezien deze My life as Liz ook gewoon een soort update is, heb ik besloten hem gewoon online te zetten. Afgelopen week leek wel een achtbaan, alle onderzoeken en mentaal wist ik ook gewoon niet wat ik moest denken. Vooral het afwachten op de uitslag (die ik hopelijk morgen krijg), is heel vermoeiend. Ik ben snel moe, heb weinig honger en naarmate de week vorderde zat ik ook steeds minder goed in mijn vel. Ik kan niks hebben, ben snel depri en ik word gewoon gek van de onzekerheid! Daarom heb ik ook geprobeerd zo veel mogelijk leuke dingen te doen, om alle nare dingen even te vergeten!

Maandagochtend ging ik ‘even’ langs de huisarts. Ik werd doorgestuurd naar het Diagnostisch Centrum voor een echo en bloedprikken. Eenmaal thuis werd ik nog gebeld, of ik nog wat dingen op het formulier kon aankruisen. Vervolgens werd er ook nog een foto gemaakt. ‘s Avonds werd ik gebeld door de huisarts, ze maakte zich zorgen en vroeg of we even langs konden komen. Vooral dat moment was ik heel erg geschrokken.

Dinsdagochtend had ik om half 9 een afspraak bij de internist in het ziekenhuis. Eerst een algemeen onderzoek, waarna werd besloten dat ze een botboring gingen uitvoeren. Hier werd dus een stukje bot weggehaald om te onderzoeken. Dit is echt geen fijn gevoel! Daarna moest ik nog een half uur rusten en toen konden we wéér bloedprikken! Ik heb trouwens nog een paar dagen echt last gehad van die wond, ik doe het niet graag nog een keer :P

Lieve vriendinnen kwamen langs en ik kreeg een bos bloemen!

Donderdag had ik een CT scan en een biopsie van mijn weefsel bij m’n klier. Voor de CT scan moest ik de dag van tevoren al een vloeistof (verdund met water) drinken. Gelukkig was het prima te doen met wat limonade!

Woensdag sprak ik af met een vriendin in de stad. Even koffie drinken en langs de Primark geweest.

Mijn opa & oma kwamen ‘s avonds langs en van hen kreeg ik dit schattige kerstboompje!

Donderdag was weer zo’n ziekenhuisdag. Om half 11 had ik de CT scan, dit stelde eigenlijk niks voor. Ik kreeg tijdens de scan via een injectie contrastvloeistof toegediend en hier kreeg je een heel warm gevoel van, net alsof je in je broek aan het plassen was. Gelukkig hadden ze me dat van tevoren verteld, anders wist ik denk ik ook niet wat ik moest denken. Daarna ging ik naar huis en om half 4 ging ik weer terug voor de biopsie en echo. Hier merkte ik ook niks van (op de verdoving na), maar naderhand zat ik wel ‘mooi’ onder de pleisters. Geen leuk gezicht :P

Ik heb die donderdag ook nog de internist gesproken, en hij is er bijna zeker van dat het een vorm van lympheklierkanker is. De bloeduitslagen waren bekend en mijn bezinking was wat te hoog, wat inhoudt dat er een ontsteking in het lichaam is. Dit is niet te verwarren met een ‘normale’ ontsteking, want dan zou ik last moeten hebben van de bult en dat heb ik niet. Bovendien wordt kanker ook een ontsteking genoemd. Verder heb ik dus bij m’n longen ook een vergrote lympheklier. Ook hebben de klieren blijkbaar hun structuur volledig verloren en zit de klier in mijn hals ook tegen mijn luchtpijp aan te duwen. Daar heb ik zelf geen last van, maar toch wel allemaal dingen die erop wijzen dat het er toch niet zo goed uitziet. Uit de CT scan bleek wel dat mijn andere organen er goed uitzagen, zelfs met mijn lever was niks aan de hand ;) haha jeej! Maar goed: niks is dus nog zeker, maar het ziet er niet heel rooskleurig uit. Hopelijk hoor ik morgen meer. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte!

Mooie zonsondergang!

Lekker wandelen met de liefste hond.

Warme choco op het terras. Ja, je moet iets om de tijd te doden!

Jummie, lunchen!

Met de allerliefste mama. Zij is zo’n topper, de hele week is ze er voor me geweest (nu nog steeds hoor haha) en ze zorgt zo goed voor me en houdt daarnaast de familie op de hoogte. Ik kan geen betere mama wensen!

Bed versierd met lampjes. Gezelligheid!

Zondag was mijn zusje jarig en ging ik dus naar m’n vader toe. Eenmaal thuis was ik supermoe en had ik maar behoefte aan één ding: een tempura rol van Soho. En zo geschiedde! Ik bestelde ook nog een heerlijk wokgerecht. Veel te veel, veel te duur maar o-zo lekker! Ik probeer mezelf gewoon te verwennen haha.

Dat was mijn week alweer! Voor de rest keek ik wat series, lag ik veel in bed (slaaapen), ben ik nog opstap geweest, naar de bioscoop en heb ik lekker genikst. Ik merk dat ik weinig behoefte heb aan iets, bloggen lukt bijvoorbeeld ook niet echt (sorry!), maar dat is misschien ook niet heel raar gezien de omstandigheden. Morgen hoop ik dus meer te horen en ik zal jullie op de hoogte houden!

En niet te vergeten: Super bedankt voor alle lieve comments, tweets en wat nog meer! You’re the best! XXX

48 Reacties

 1. Anna 18 december 2013 / 17:17

  Oh Lizzy ik realiseer me net dat ik nog helemaal niet op dit alles gereageerd heb, ik ben weggeweest, heb het zo druk gehad. Ik wil je heel veel sterkte toewensen en ik hoop op het allerbeste. Je bent een bikkel!

 2. Jeanne 18 december 2013 / 17:18

  Lieve Lizzy, ik vind het zo knap hoe je ermee omgaat! Je bent echt ontzettend flink en doet het super goed. Natuurlijk hopen we morgen allemaal op goed nieuws voor jou, maar mocht het een vorm van lympheklierkanker zijn, dan zullen wij jou als lezers volledig steunen en met jou meeleven. Niet bang zijn, het komt wel goed. Liefs.

 3. Shanna 18 december 2013 / 17:19

  Wat naar voor je dat je zo in onzekerheid zit. Ik ken je niet persoonlijk maar ik leef erg met je mee. Hopelijk heb je snel duidelijkheid.

 4. Jennifer 18 december 2013 / 17:27

  Echt super heftig allemaal. Mijn studiegenootje waarmee ik nu een project doet zit ook midden in de onderzoeken en ik zit constant met m’n gedachten ergens anders. Als het maar niet is wat het lijkt … Krijg er ook zo’n buikpijn van als ik lees waar jij middenin zit. Het kan iedereen overkomen en het is jammer dat net jij de slechte kaart hebt getrokken, maar ook ik kan zoiets krijgen. Afgelopen weekend is er ook nog iemand van de studie gecremeerd omdat ze is overleden door een hersentumor en mijn nichtje is wees door deze kutziekte. Lympheklierkanker is gelukkig relatief makkelijk te genezen, maar alsnog … ieder persoon die het krijgt is er een teveel. Ik denk aan je, heel veel sterkte!

 5. Kamelia 18 december 2013 / 17:38

  Jeetje wat heftig om te lezen dat het waarschijnlijk een vorm van kanker is. Ik vind het heel knap hoe je met al die prikken e.d. omgaat. Ik kan er niet eens aan denken met mijn naaldenfobie. Meid, ik wens je nogmaals heel veel sterkte in deze moeilijke periode en ik hoop dat het zo snel mogelijk weer de goede kant op gaat met je gezondheid! xxx

 6. Janouk redfashionhead.nl 18 december 2013 / 17:40

  Jeetje meid, wat een achtbaan! En die botboring lijkt me echt helemaaaaal niet fijn! Heel veel sterkte voor de komende tijd en ik hoop echt dat alles oké is!! <3

 7. Laura 18 december 2013 / 17:40

  Blijft heftig.. Ik hoop voor je dat alles goed komt. Lijkt me heel zwaar om in de onzekerheid te zitten. Heel veel sterkte! x

 8. Nicole | Coco Gold 18 december 2013 / 17:45

  Ik denk echt elke dag aan je en ik vind het zo verschrikkelijk voor je, ik kan me niet voorstellen hoe erg het moet zijn om er de hele dag mee bezig te zijn en maar steeds in die onzekerheid te zitten. Ik hoop voor je dat je morgen eindelijk te weten krijgt wat het is. En of de uitslag nu goed is of niet, het lijkt me heel fijn om dan eindelijk zekerheid te hebben. Er zal wel een hele heftige periode voor je aan komen maar zo te horen heb je een heleboel lieve mensen om je heen die je steunen! En dat je nu geen zin hebt om te bloggen is niet meer dan logisch, lekker uitrusten meid! Liefs!

 9. Anna 18 december 2013 / 17:47

  Zo heftig… hoop echt op een goede uitslag morgen! Fijn dat je zoveel mogelijk leuke dingen hebt gedaan als afleiding. Heel veel sterkte!

 10. Annet 18 december 2013 / 17:47

  Stay strong, Lizzy!

 11. Dionne 18 december 2013 / 18:30

  Wat heftig zeg! Ik wens je heel veel sterkte! Ik denk aan je!

 12. Marjolein 18 december 2013 / 18:57

  Ahhhh meid, je zit helemaal onder de pleisters! Hopelijk krijg je morgen echt de uitslag en hoef je je niet meer zo veel zorgen te maken. Lijkt me zo vreselijk om zo lang te moeten wachten. Gelukkig heb je wel wat leuke dingen gedaan :D Sterkte, nogmaals.

 13. Marloes 18 december 2013 / 19:04

  Jeetje wat een heftige week heb je achter de rug zeg. Hopelijk valt de uitslag een beetje mee.. Hoop het zo voor je. Ga duimen hoor! Heel veel succes en sterkte voor morgen!

 14. Kelly 18 december 2013 / 19:10

  Jeetje meis wat heftig. Ik kan me voorstellen dat je even niets wil en dat is ook echt niet erg! Ik hoop dat het allemaal goed af zal lopen. Heel veel sterkte!

 15. Esmay 18 december 2013 / 19:17

  Oh heftig Liz! Ik hoop echt dat de uitslag toch nog een beetje meevalt en als het wel lympheklierkanker is dan hoop ik heel hard dat ze dat gewoon kunnen weghalen en weet ik wat! Ik duim voor je en veel succes/sterkte morgen!

 16. Sarah 18 december 2013 / 19:21

  Lieve Lizzy, ik denk aan je! Ik vind het echt zo ontzettend rot en naar allemaal.. Gedsie. Kan me bijna niet voorstellen hoe onzeker en vervelend deze week voor je geweest moet zijn. Ondanks het vermoeden wat de internist heeft uitgesproken blijf ik duimen en hopen op een goede uitslag morgen! Veel sterkte schat!

 17. Laura 18 december 2013 / 20:09

  Lieve lizzy heel veel sterkte de komende tijd!! Gelukkig heb je zoveel lieve mensen om je heen! En niemand verwacht nu van je dat je je blog up to date houdt, neem je rust! :)

 18. Dina 18 december 2013 / 20:14

  Veel sterkte lieverd!!!

 19. Naomi 18 december 2013 / 20:30

  Ik wens je nogmaals heel veel sterkte en kracht! Je bent echt een bikkel, dat je zo er mee omgaat en het wilt delen!

 20. Sharon 18 december 2013 / 21:19

  Jeetje Liz.. Wat heftig allemaal. Ik hoop heel erg dat t een goede uitslag gaat worden, ik duim voor je. Ik ben ontzettend benieuwd naar de officiele uitslag, hou je taai! Liefs en heel veel sterkte <3 X

 21. Lisanne 18 december 2013 / 21:29

  Heel goed dat je jezelf nu verwent. Dat verdien je!
  Heel veel succes en sterkte morgen, ik zal duimen!

 22. Melissa 18 december 2013 / 22:06

  Pff wat een week zeg. :( Ben super trots op je Lizzy! Ik zou helemaal knettergek worden van al die onderzoeken en vooral ook de onzekerheid. Vind dat je het heel goed doet. Heel veel sterkte morgen alvast voor als je de uitslag hoort (ook al dacht de internist het al te weten :() en ik denk aan je! xxx

 23. Melissa Charlotte 18 december 2013 / 22:23

  Het moet ontzettend zwaar voor je zijn, maar je bent sterk. Verwen je zelf maar lekker en laat je vooral ook verwennen! Heel veel sterkte en liefs.

 24. Tineke 18 december 2013 / 22:54

  Ik hoop voor je dat je snel meer duidelijkheid hebt. Ik denk aan je meid! Zo te zien heb je veel lieve mensen om je heen die je steunen!
  Heel veel liefs Tineke

 25. Maria 18 december 2013 / 23:36

  Sterkte gewenst voor morgen.

 26. Femke 19 december 2013 / 00:55

  He lizzy,
  Wat een nare tijd moet dit zijn voor jou, daarom wens ik je echt heel veel sterkte toe. Probeer aan de positieve dingen te denken, stay strong girl!
  Veel liefs xxx

 27. Marina 19 december 2013 / 06:07

  Pffff wat heftig en onzeker allemaal. Heel veel sterkte en beterschap!

 28. Marieke 19 december 2013 / 07:00

  Lizzy, je bent echt een bikkel!!

 29. Lilly 19 december 2013 / 08:35

  Lieve Lizzy,

  Een aantal jaren geleden volgde ik jouw blog elke dag, en sinds kort weer. Van de My life as liz artikelen geniet ik het meest. Toen ik dit nieuws hoorde schrok ik erg, ik vind het zo naar voor je en zelfs ik word er angstig van, ook al ken ik je niet persoonlijk. Vind het heel knap hoe sterk je je houd, echt heel knap. Elke dag volg ik je twitter account, en deze week leek zo lang te duren, maar gelukkig hoor je vandaag de uitslag. Ondanks je al wat gehoord hebt, hoop ik echt dat het goed is, ik ben voor je aan het duimen.

  Liefs Lilly

 30. Tamara 19 december 2013 / 09:38

  Pff wat ontzettend heftig zeg! Ook al fe uitspraken van de dokter. Hopelijk snel de uitslagen, maar vooral goed nieuws. Sterkte!!!

 31. Simone 19 december 2013 / 09:47

  Heel veel sterkte vandaag lieve Lizzy, ik hoop met je mee op toch nog goed nieuws.

 32. Marie 19 december 2013 / 14:56

  Normaal plaats ik eigenlijk nooit een reactie, maar volg je blog al een paar jaar trouw! Ik vind het echt heel knap hoe je hier mee omgaat en hoop dat de uitslag ondanks alles toch positief zal zijn! Stay strong xx

 33. mirte 19 december 2013 / 16:02

  Ik vind het echt zo knap hoe je hiermee omgaat. zit al de hele week aan je te denken
  en hoop echt dat je een goede uitslag krijgt, ondanks wat de internist al heeft uitgesproken.
  heel veel sterkte!X

 34. Annemiek 19 december 2013 / 16:31

  Jeetje wat is dit heftig nieuws!
  Ik hoop dat je een goede uitslag krijgt vandaag!
  Stay strong! X

 35. Kimberly 19 december 2013 / 17:41

  Ik vind het allemaal zo erg voor je Lizzy! Ik leef heel erg met je mee en hoop dat alles goed gaat komen! <3 Ik blijf voor je duimen, hoe dan ook! Heel veel sterkte lieve Lizzy!

 36. jorienke.nl 19 december 2013 / 19:36

  Het is wat zeg,, echt vervelend! Sterkte met alles, hoop dat er goed nieuws komt!

  Liefs,
  Jorienke

 37. Agnetha 19 december 2013 / 21:11

  Hè bah. Ik volg je op Twitter op twee verschillende accounts (privé en zakelijk) en ik ben mij eigenlijk rot geschrokken :(. Ik wens je daarom ook heel veel sterkte en dat je maar weer beter mag worden. Het is een rot ziekte en ik vind het super hoe je deze blogpost geschreven heb en de foto’s zijn prachtig.

  Veel liefs

 38. lovethatmakeup 20 december 2013 / 09:12

  Sterkte Liz! Je bent er zo open over en dat vind ik echt heel erg knap. Petje af daarvoor! Bloggen zal wel een heerlijke afleiding voor je zijn dus pak dat weer lekker op en dan komt het hopelijk helemaal goed.

 39. Roos 20 december 2013 / 14:35

  Ik kon je blog nog niet en het eerste wat ik las was bovenstaand verhaal… Poeh, heftig zeg!! Ik blijf je zeker volgen en ik wens je veel sterkte!

 40. Nem 20 december 2013 / 16:35

  Meisje meisje.. Ik herken je verhaal zo, was een tijdje niet op je blog geweest en als vanochtend pas je tweets.. Pas goed op jezelf, check je verzekering (ik moest bv 1 kuur zelf betalen omdat ik die in een ander ziekenhuis deed dichterbij.. Heel vervelend) en heel veel sterkte. Die dagen in het ziekenhuis zijn slopend..

  Hopelijk is je onzekerheid snel minder!

 41. Scha 21 december 2013 / 23:29

  Ik ben heel lang niet op je blog gezien en was zonet op Youtube aan t rondkijken. En toen zag k een filmpje van je en ging ik even bij je recente filmpjes kijken. Toen zag ik je update.. Ik ben oprecht verbaasd. Ik had nooit gedacht dat je zoiets zou meemaken. Ik hoop écht voor je dat het niks ernstigs is en dat je gewoon weer gezond wordt. Ik vond het echt heel naar om naar je update te kijken en dit op je blog te lezen. Veel beterschap Lizzie.

 42. Tjitske 24 december 2013 / 13:38

  Oei, dat is niet niks! Heel erg veel sterkte en hopen dat het snel allemaal weer een beetje beter gaat. 2014 zal niet heel rooskleurig beginnen maar hopelijk wel zo eindigen. Ik kreeg zelfs een brok in mijn keel bij de foto met je hondje.. Kreeg er een gevoel bij van hoe erg het leven ook kan zijn, je hondje is er altijd voor je om je op te vrolijken! Veel sterkte Lizzy!

 43. Kikki 26 december 2013 / 09:29

  Het is echt heel vervelend voor je allemaal, maar je gaat er heel goed mee om! Lekker leuke dingen blijven doen en hopen dat je de nare dingen dan even kunt vergeten.
  Ik wens je het beste, sterkte Lizzy!

  liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *