Keep the faith

De afgelopen jaren is er veel veranderd. Ik ben veranderd. Er zijn dagen geweest dat ik iedere dag huilend thuis kwam omdat ik zo slecht in mijn vel zat. Ik was onzeker, voelde me nergens op mijn plek en zelfs tijdens het uitgaan kon ik me niet vermaken. Ik had het idee dat iedereen me stom vond en dat ik me overal moest aanpassen. Terwijl jezelf zijn zo belangrijk is! Er waren momenten dat ik dacht dat ik nooit echt gelukkig kon zijn. Dan keek ik bijvoorbeeld naar mijn vriendinnen en dan was ik best jaloers. Natuurlijk is niks wat het lijkt, maar voor mijn gevoel had iedereen het altijd beter dan ik. Nee, dat soort gevoelens zijn niet fijn. Maar opgeven is geen optie en je hoopt altijd dat het op een dag toch goed komt. Ik ben niet voor niks degene die altijd zegt: ‘Komt goed!’.

Ik ben van mezelf altijd een heel enthousiast en spontaan iemand geweest. Mama zei vroeger dat ik ook heel makkelijk vriendinnen maakte. Maar de afgelopen jaren kon ik dat echt niet zo zien. Ik ging er vanuit dat iedereen me raar vond en ik vond het fijner om een beetje op de achtergrond te blijven. Makkelijk vriendinnen maken? Ik vond nieuwe mensen ontmoeten doodeng. Daarnaast was er ook een minder vrolijke Lizzy. Ik deed zo m’n best, maar het wilde op een gegeven moment gewoon niet meer lukken. En van binnen vrat ik me op. Ik was vooral boos op mezelf. Waarom was ik nou zo stom, had ik gescheiden ouders, was ik niet zo spontaan als mijn vriendinnen?

Op een gegeven moment was ik daar ook gewoon klaar mee. Klaar met mezelf, met mijn gevoelens. Ik wilde genieten van dingen, ervaren wat geluk nou precies was. Maar voor mijn gevoel zat dat er niet in, er werd me niks gegund. Gelukkig heb ik er niet helemaal alleen voor gestaan want mijn lieve ouders en vriendinnen stonden altijd voor me klaar. Hoe vaak ik wel niet huilend bij vriendinnen heb gezeten en me gewoon schaamde omdat ik alwéér moest huilen. Ik wilde niet zielig gevonden worden, maar opkroppen lukte niet meer. En het is heel fijn om je verhaal te kunnen doen, dat lucht ook op. Maar het lost niks op, en daar baalde ik zo van. Ik weet nog wel dat ik vorig jaar (november 2012) in Berlijn was en tegen iemand zei: ‘Ik ben de laatste tijd weer veel vrolijker’. Dat was een lichtpunt voor mij. Maar dat slurpte ook wel weer energie en snel daarna voelde ik me weer slechter. Bovendien zat ik ook nog in mijn examenjaar en dat heeft ook voor de nodige stress gezorgd. Want zo pessimistisch als ik was dacht ik ook dat het me nooit zou lukken om mijn diploma te halen.

En nu zit ik hier dan. Achter mijn laptop dit stukje te schrijven. Met vwo-diploma op zak. Nooit van mezelf gedacht dat ik hier iets over online zou gooien. Maar ook nooit gedacht dat ik nu zou kunnen zeggen: ‘Het is goed gekomen’. Want eerlijk, ik zit beter in mijn vel dan ooit. Struggles horen nu eenmaal bij het leven en ze hebben me heel sterk gemaakt. Ik kan oprecht zeggen dat ik trots op mezelf ben. En op wie ik ben. Ik ben Lizzy, en ik mag er zijn. Natuurlijk ben ook ik nog wel eens onzeker. Maar over het algemeen heb ik niks te klagen. Ik ben een gelukkig mens! Ik ben vrolijk, heb regelmatig mijn gekke buien en ik vind uitgaan leuker dan ooit. Ik ontmoet maar al te graag nieuwe mensen en ik doe waar ik me fijn bij voel. Ik heb een prachtige kamer in Utrecht en de liefste familie en vriendinnen die je maar kan wensen. En dat ik moeite heb met de studie? Ik kan me wel ergere dingen voorstellen. Ik kan loslaten wat nodig is en meer relativeren. Ik ben nog volop in ontwikkeling, maar ik ben nu op het punt dat ik kan zeggen dat het goed met me gaat. En hoe fijn is dat?

Dus. Jullie weten inmiddels al dat ik een tattoo heb laten zetten. En ik denk dat deze na bovenstaand verhaal geen uitleg meer nodig heeft. Ik ben trots op mezelf en dat mag iedereen weten. En ik mag het zelf ook nooit vergeten. Keep the faith. The most amazing things in life tend to happen right at the moment you’re about to give up hope.

DELEN:

68 Reacties

 1. anne 13 oktober 2013 / 14:32

  Wauw Lizzy mooi stuk!
  Normaal reageer ik nooit, maar je mag trots zijn op jezelf. Zorgen maken verandert niets ;)

 2. Roza 13 oktober 2013 / 14:36

  Liefje, wat heb je dit toch prachtig geschreven. Ik ben hartstikke trots op jou! Je bent echt een top meid en ik ben ontzettend blij dat jij mijn vriendinnetje bent! Ik hou van jou mijn lieve mups! xxxxx

 3. Milou 13 oktober 2013 / 14:39

  Heel erg mooi Lizzy. Wat knap dat je alles zo online heb gegooid! Ik ben blij voor je dat alles mee zit tegenwoordig en dat je nu van jezelf weer kan zeggen dat je lekker in je vel zit, dat is echt belangrijk! Ik vind je tattoo ook erg mooi. :-)

 4. Tessa 13 oktober 2013 / 14:41

  Wat een mooi verhaal! Wees trots op jezelf Lizzy! En prachtige tattoo :)

 5. Ingeborg 13 oktober 2013 / 14:41

  Prachtig artikel! Heel knap geschreven! Fijn dat het nu zo goed met je gaat, hou dat zo. Ik vind je tatoeage ook echt heel erg mooi geworden.

 6. Soesja 13 oktober 2013 / 14:42

  Supermooi stuk Liz! Wat ik zo bijzonder vind is dat ik dit echt nooit achter jou had gezocht. Aan je blog, Instragram, etc. heb ik juist altijd het idee dat jij een superleuk leven hebt en ik vond je in real life ook altijd juist een superleuke, aardige en spontane meid! Ik vind het heel naar voor je dat je je de afgelopen tijden zo vervelend hebt gevoeld, en ik wil duidelijk maken met deze comment dat jij er zeker mag zijn. Ik ben blij dat je dit zelf nu ook zo kan zien! En je tattoo is echt heel erg gaaf :)

  • Lizzy 13 oktober 2013 / 14:47

   Thanks Soes! Ik heb ook een leuk leven hoor, maar zag dat zelf niet altijd zo in haha!

 7. Carmen 13 oktober 2013 / 14:58

  Echt heel erg mooi geschreven, en ik denk dat best veel meiden zich in jou verhaal kunnen vinden. Maar ben blij dat je er nu weer bovenop bent want je bent echt een mooie meid en je mag zeker trots zijn op jezelf, kijk wat je allemaal hebt bereikt. Keep your head up!

 8. Mylene 13 oktober 2013 / 14:59

  Wauw Lizz wat mooi om dit verhaal te lezen! Zoo trots op je dat je dit nu allemaal zo eruit gooit en zo fijn om te zien dat wat ik dacht te zien, ook echt zo is! Ik heb jou namelijk echt nog nooit zo happy in je vel gezien als afgelopen zomer! Lief mooi knap sterk ding dat je bent! En kan niet wachten om je te een dikke knuffel te geven eind november!
  Dikke kus

 9. Marlijn 13 oktober 2013 / 15:01

  Je mag echt trots zijn op jezelf. Hopelijk ben je een inspiratie voor meisjes die ook niet lekker in hun vel zitten!

 10. Esmay 13 oktober 2013 / 15:06

  Mooi geschreven Lizzy! En ik vind het echt goed van je dat je in jezelf bent gaan geloven want jij mag er echt wel zijn hoor! Hallo effe. En nu word je er elke keer weer aan herinnerd door je tattoo dus dat is wel top! :D

 11. Jasmijn 13 oktober 2013 / 15:17

  Supermooi geschreven!! X

 12. tesss 13 oktober 2013 / 15:25

  Mooi geschreven lizzy!
  Ik heb zelf ook een tattoo op mn voet staan met een inspirerend woord voor mij.
  Ik heb me ook niet altijd top gevoeld en had erg veel onzekerheden en nu nog wel natuurlijk, maar als ik dan naar mn tatto kijk, wordt ik weer f aan herinnerd dat ik het wel kan:p En dat 1 slechte dag niet erg is, als ik er maar niet in blijf hangen. Heb zelf ook een blog, maar die staat nog op prive hahaha daarvoor ben ik dan net wel te onzeker denk ik, spreek mezelf vaak toe maar het online gooien vind ik zooo eng!

  En ik zag de laatste tijd ook al dat je er super vrolijk uit zag. Dit komt echt over in je filmpjes en daarmee maak je anderen ook blij!

  xoxo

  • Lizzy 13 oktober 2013 / 15:28

   Ja precies, hoe je je voelt, dat straal je ook uit! Dat merk ik heel erg. Maar leuk om te horen! En die onzekerheid van je blog is nergens voor nodig, is toch alleen maar leuk om ook reacties enzo te krijgen? Laat maar horen als ‘ie online staat, ben nu wel heel benieuwd geworden haha!

   • tesss 13 oktober 2013 / 18:16

    aaaaaah! Ik zou het je zeggen hahaha! (al kan dat nog wel even duren, haha)

 13. Tedje 13 oktober 2013 / 15:37

  Wauw wat knap dat je dit online zet, Lizzy. Ik heb je nog nooit ontmoet, maar volgens mij ben je een super leuke meid! Respect! Ik vind je tattoo prachtig!

 14. Mireille 13 oktober 2013 / 15:47

  Wow wat een verhaal en vervelend dat je een tijdje niet lekker in je vel zat.. Maar gelukkig komt na regen zonneschijn! Daar is jouw verhaal een goed voorbeeld van. Ik vind je tatoeage ook erg mooi, als ik er een zou nemen zou ik precies die plek kiezen. Ik hoop dat deze situatie zo voor je blijft!

  liefs Mireille

 15. Mandy 13 oktober 2013 / 15:56

  Wat mooi Lizzy, ik reageer eigenlijk nooit maar moest het nu toch even kwijt. Heel veel respect hoe je eruit gekomen bent. Ik herken mezelf súper erg in je verhaal en weet precies hoe je je voelde. Je mag trots zijn op jezelf, je bent een super mooi meisje, van binnen en van buiten. Oh ennnn je tattoo is ook echt prachtig

 16. Kusje 13 oktober 2013 / 16:43

  Hey Lizzy! Ik hou normaal echt niet zo van tattoo’s, ik vind het eigenlijk maar niks. Maar ik vind het verhaal achter die van jou wel echt heel mooi. En ik doe dit onder een beetje een rare naam omdat ik even wil zeggen dat ik mij nu juist precies kan vinden in het eerste, niet zo fijne gedeelte van je verhaal. Je beschrijft precies hoe ik me nu voel. Waarom ben ik niet zo spontaan als mijn vriendinnen? En inderdaad, met uitgaan kan ik weinig plezier beleven.. het enige wat ik blijf denken is iedereen vind me stom ik dans stom ik ben lelijk blabla. Ik hoop (maar denk niet, en je kunt je daar dus vast wel in verplaatsen) dat ik ook een keertje ga zeggen dat ik trots op mijzelf ben. Er is alleen een verschil en dat is dat jij het wel deelde met je vriendinnen en familie, en bij mij denkt volgens mij iedereen dat ik vrolijk ben, ik huil alleen maar als ik alleen ben. En ik wil dit niet delen om zielig te doen maar om te laten weten dat ik het begrijp & dat ik het heel mooi vind dat je om deze reden een tattoo hebt laten zetten! Heeeeel veel liefs. Je bent prachtig (in&outside).

  • Lizzy 13 oktober 2013 / 19:26

   Dat moment komt ook wel echt! Ik weet het zeker, is een kwestie van tijd. Misschien kan je er met iemand anders over praten? Het is ook heel moeilijk om te zeggen, want je bent ook bang dat je niet begrepen wordt of je je aanstelt. Maar dat zal echt niet zo zijn, daar heb je vriendinnen voor! Misschien kan je ook alles meer positief benaderen, door bijvoorbeeld dingen op te schrijven waar je vrolijk van wordt. Zoiets! In ieder geval weet ik dat positief denken veel goeds doet. En ik vind je ook niet zielig, vind het alleen maar mooi dat je je verhaal deelt. Enne: never give up :) xx

 17. Marjolein 13 oktober 2013 / 17:48

  Goed geschreven Lizzy! Ik had dit eigenlijk niet achter je gezocht, omdat ik je juist zo zelfverzekerd en vrolijk over vind komen. Ik ben blij dat je je nu wel een stuk beter voelt :) je niet goed in je vel voelen is héél naar, en dat ken ik ook wel van een paar jaar geleden. Als je jezelf maar accepteert, dan voel je je meestal al beter :D

 18. Swaen 13 oktober 2013 / 17:53

  Wat knap dat je het zo durft te schrijven. Heel mooi!

 19. Lilly 13 oktober 2013 / 18:37

  Wauw, ik kijk best tegen jou op. Mooie meid, gave blog, hoog niveau qua school, best wat vriendinnen. Maar zo zie je dat ieder onzekerheden heeft. Respect dat je zo open bent, en ik vind je tattoo erg mooi, want hij zit op een niet zo zichtbare plaats, maar jij weet dat hij er zit, en dat is best wel speciaal. Ook de tekst vind ik een mooie betekenis hebben!!

  • Lizzy 13 oktober 2013 / 19:22

   Aahh super lief! Ja ik loop er ook niet echt te koop mee zo (al zou je haast anders denken door m’n blog en instagram enzo haha!) maar hij is echt voor mezelf.

 20. Chantalle 13 oktober 2013 / 19:09

  Hier is maar 1 woord voor; Wauw!

  Ik herken mijzelf zo erg in jou stukje. Ik heb nogsteeds ups en downs maar toch geniet ik vol op. Zelf heb ik ook tattoo’s. 3 en allemaal sluiten ze aan bij mijn stukje leven met een mooie positieve betekenis.
  Dit laat me zien dat ik niet de enige ben..
  Bedankt<3

  • Lizzy 13 oktober 2013 / 19:21

   Thanks Chantelle! Dat vind ik idd ook het mooie aan tattoo’s. Je bent zeker niet de enige :)

 21. Daisy 13 oktober 2013 / 19:09

  Wat een ontzettend mooi artikel. Ik ken die gevoelens die je omschrijft wel. Heb dat zelf ook ervaren. Vind het soms nog moeilijk om gewoon voor mezelf te kiezen en te accepteren dat ik gelukkig mag zijn.

  Ik ben blij dat jij voor jezelf nu alles op een rijtje heb en nu happy bent. Enjoy your life!

  • Lizzy 13 oktober 2013 / 19:20

   Is ook moeilijk en dat gaat ook niet meteen van de een op de andere dag! Alles komt met de tijd :) Dankjewel!!

 22. Julie 13 oktober 2013 / 19:17

  Heel goed geschreven. Ik heb altijd gemerkt dat ik veel dingen met je gemeen heb. Nu merk ik dit nog meer dan ooit. Ik zit nu al een paar weken/maanden in die fase die je in ‘t eerste gedeelte schreef. Uitgaan en nieuwe mensen ontmoeten heb ik altijd leuk gevonden maar de laatste tijd vind ik er niks meer aan. Ik trek me heel erg aan wat mensen van me denken en bij elk ding dat ik doe kijk ik naar mensen en probeer te ontcijferen wat ze van me denken. Stiekem weet ik ook wel dat niet iedereen me leuk kan vinden maar toch…
  Het is heel vervelend omdat hierdoor velen wegen voor me zijn gesloten. Stappen zoals werk zoeken enz. durf ik niet omdat ik weet dat ik dan mensen moet ontmoeten. Doodeng! Maar ‘t word toch tijd dat ik me hier overheen ga zetten. En precies zoals jij het al zegt: het komt wel goed! Daar heb ik ook echt vertrouwen in en dat laat jij ook zien. Heel inspirerend ben je! En nogmaals, ik kan me heel goed in jou plaatsen. Dat vin dik altijd zo fijn aan je blog.

  En ik denk dat het ook voor mij tijd word om door te gaan en stappen te zetten die ik eigenlijk niet durf te zetten.
  Dankjewel dat je dit online hebt gezet. ‘t helpt me om verder te gaan :).

  • Lizzy 13 oktober 2013 / 19:19

   Ja vervelend he! Vooral omdat je er in je hoofd zo mee bezig bent. Nieuwe dingen zijn altijd eng, maar voor alles een eerste keer. Je zult zien dat het altijd wel meevalt. En zoniet: dan is het nog niet het einde van de wereld! Zo moet je maar denken. Positief blijven, je kan alles aan :) Bedankt voor je comment Julie!!

 23. Ilse 13 oktober 2013 / 19:39

  Wat mooi geschreven zeg! Ik herken mezelf hier heel erg in, ik heb ook een tijd gehad waarin ik mezelf gewoon niet mezelf voelde, ik herkende mezelf soms bijna niet meer en werd eigenlijk met de dag depressiever (voor zover je het depressief kunt noemen hoor). Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee, ik had geen zin meer in al dat negatieve gedoe en gooide het helemaal om. Natuurlijk heb ik nu nog wel eens dagen dat ik het liefste de hele dag ga liggen huilen in mijn bed, vaak voel ik me dan rot en weet ik helemaal niet eens waarom, maar ik moet zeggen dat die dagen op 1 of 2 handen te tellen zijn. Zo’n 6/7 jaar geleden had je aan mij niet hoeven vragen of ik gelukkig was, dan had ik gezegd dat ik dat niet was, maar als je het me nu vraagt? Ja. Zeker wel. Met z’n ups en downs, maar juist doordat ik nu weet wie mijn échte vrienden zijn en op welke mensen ik allemaal kan rekenen worden de downs steeds minder. Gelukkig wordt je niet, geluk maak je zelf. :)

  • Lizzy 13 oktober 2013 / 22:34

   Dankjewel! En die laatste zin is helemaal waar!

 24. Lisanne 13 oktober 2013 / 20:22

  Hee Lizzy, wat een ongelofelijk mooi stuk!
  De afgelopen paar jaar kon ik echt genieten van jouw blogposts, ik checkte jouw blog altijd als eerste en daarna kwamen alle andere blogs pas (standaard routine), haha.
  Al sinds het begin van de middelbare school tot nu (ik zit nu in VWO 4) ben ik bezig met de blessure van mijn elleboog. Gelukkig lijkt het nu allemaal te helpen, maar het blijft onzeker. Zeker als je naar de afgelopen jaren kijkt.
  Om deze reden kon en kan ik zo genieten van jouw filmpjes en artikelen, vooral voorafgaande jaren waren moeilijk en als ik dan even mijn gedachten kon afleiden met een artikel van jouw, was ik weer helemaal gelukkig haha :)

  Ik heb heel veel respect voor je en ben oprecht blij dat je er uit bent gekomen!

  • Lizzy 13 oktober 2013 / 22:34

   Aaah wat super leuk om te horen! Fijn dat ik iets voor je kon/kan betekenen :D

 25. Vintagirie 13 oktober 2013 / 20:32

  Wat een ontzettend mooi stuk. Ik ben bang dat ik nu op dat moment in mijn leven zit. Op sociaal vlak gaat het bijster slecht en dat vreet echt aan me. Ik heb mijn vriend, maar daarmee is alles gezegd. Ik blijf hopen op verbetering en door jouw verhaal zie ik het vandaag weer positiever in.

  • Lizzy 13 oktober 2013 / 22:36

   Thanks! Pff dat klinkt niet goed :( Lekker blijven bloggen, dan ontmoet je in ieder geval ook al een hoop leuke mensen! En die verbetering komt er, dat weet ik zeker!

 26. Lola 13 oktober 2013 / 20:49

  OIk vond t zo moeilijk om jou altijd zo verdrietig te zien. Ik zag gewoon mijn leuke Lizzy maar jij zag haar niet. Wat ik ook zei, het veranderde niets.
  Zo sterk dat je bent, ben je hier gewoon uit gekomen. Nu nog sterker.

  Its your time to shine lieverd

 27. Cato 14 oktober 2013 / 13:18

  Woehoe! Hier wordt ik vrolijk van! (nee, niet van het begin, maar wel van de laatste regels)

 28. Daphne 14 oktober 2013 / 13:41

  Wauw ontzettend mooi geschreven!
  Ik herken me wel in jou!

 29. Robin 14 oktober 2013 / 17:17

  Jeetje Lizzy, wat ontzettend mooi geschreven! Ik herken mezelf in jou, ik denk dat de meeste die periode wel meemaken, ik ben zelfs nu zover dat ik naar een psycholoog ga om het te overwinnen. Ik heb ontzettend veel respect voor je, hoe je eruit bent gekomen. En jij mag er zeker wezen <3
  Deze tattoo is een mooi gebaar om die nare periode af te sluiten en verder te gaan met je gelukkige leventje!

  • Lizzy 14 oktober 2013 / 19:39

   Dankjewel Robin! En jij ook heel veel sterkte :) Xx

 30. Wendy 14 oktober 2013 / 17:52

  Wauw heel mooi stuk je bent een sterke meid x

 31. Kelly 14 oktober 2013 / 18:26

  Heel mooi geschreven.
  De tattoo past dan ook echt perfect bij jou, je lichaam en je gedachtes!
  Hoop dat je nog lang zo lekker in je vel zal mogen blijven!
  Want daar gaat het uitdeindelijk om, als je maar gelukkig bent.

  Big hug! xx

 32. Kimberly 15 oktober 2013 / 12:14

  Knap dat je dit online hebt gezet! Je bent echt zo sterk dat je eruit bent gekomen <3

 33. Anne Solveig 15 oktober 2013 / 16:05

  Wat een mooi stuk, prachtig geschreven! Ik vind je tattoo echt heel erg mooi. Fijn dat het weer goed met je gaat!

 34. Josephine 1 november 2013 / 14:54

  Ik wil toch nog even commenten, ook al heb ik toen het artikel gelezen. Dat onzekere herken ik maar al te erg, bleggh. Niemand merkt het aan mij, ik hou het vooral voor mijzelf. Vind het een mooi verhaal achter de tattoo, mooi issie ook. Fijn dat het allemaal is goed gekomen, you go girl! :)

 35. Emma 5 november 2013 / 23:07

  Super mooi geschreven en hele mooie tattoo! Heb je die in Eindhoven laten zetten? Ik zit er over te denken om op dat plekje een veertje te laten zetten, still in doubt…. XO

  • Lizzy 6 november 2013 / 08:57

   Oh dat is ook mooi! Maar je moet natuurlijk wel zeker van je zaak zijn. Ja bij dragon tattoo :)

 36. Lina 15 januari 2014 / 17:29

  Jij hebt mij echt geïnspireerd om ook Faith te laten tatoeëren. Het is niet dat ik je wil na-apen maar gewoon hoe sterk jij bent in alles wat jou nu tegen zit. Dat vind ik echt mooi om te zien, en ik denk dat mij die tattoo ook zal helpen als het even tegenzit. Bedankt daarvoor, en ik wens jou veel sterkte en succes. Ik vind jou echt een Topper. You can do this girl!

 37. Beau 15 augustus 2014 / 12:49

  Wow, ik kan me zo ongelofelijk goed vinden in dit verhaal.. Ik ben het afgelopen jaar echt een pessimist geworden (ook het examenjaar verhaal, precies hetzelfde) en geniet ook niet meer van dingen. Voorheen was ik ook juist de gezellige en makkelijke Beau maar tegenwoordig is dat wel anders. Uitgaan vind ik ook niks meer.. Het probleem is alleen dat ik nog niet uit deze dip ben en er echt alles voor over heb om weer ‘normaal’ te worden. Dus: wat is je geheim? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *