NEXT YEAR #2

Voor mijn gevoel heb ik vorige maand nog geschreven over mijn studiekeuze, maar de laatste keer was toch alweer in november. Het is dus tijd voor een update! Ik schreef destijds dat ik er eigenlijk al zeker van was dat ik communicatie- en informatiewetenschappen wilde studeren, maar nog niet zeker wist waar. Ik zat te twijfelen tussen Amsterdam en Utrecht, want in Utrecht was ik nog niet geweest. Inmiddels ben ik twee keer naar Utrecht geweest voor de studie: een keer op de open dag en een keer met een meeloopdag. Dat was dus vorige week maandag. Ik vond het erg spannend, want die dag zou wel doorslaggevend zijn. Of ik ging CIW studeren in Utrecht, of ik moest op zoek naar een andere studie.

De open dag in Utrecht viel heel erg tegen. De voorlichting was echt belabberd en ik was er nog steeds niet uit waarom ik nu per se voor Utrecht moest kiezen. Gelukkig sprak ik daarna een aantal studenten en toen werd het me al duidelijker hoe de studie in elkaar zat. Ook op de meeloopdag heb ik weer een hoop nieuwe informatie gekregen. Ik vond het hoorcollege dat we bijwoonden wel saai, maar iedereen zei ook dat dat een saai gedeelte was en mindere dingen zitten er natuurlijk altijd bij.

Maar na maandag weet ik het zeker: ik wil communicatie- en informatiewetenschappen gaan studeren in Utrecht. De universiteit is leuk, heeft een prachtige bibliotheek en er hangt een goede sfeer. Daarnaast is Utrecht zelf ook echt een gezellige stad. Ik zie mezelf er wel wonen! Want dat is wel de bedoeling… Nu heeft een kamer niet veel haast, maar het liefste ga ik wel zo snel mogelijk op mezelf wonen. Het optimale halen uit mijn studentenleven! Spannend, maar ik heb er wel zin. Ik moet alleen niet te hard van stapel lopen want het is natuurlijk wel belangrijk dat ik eerst mijn diploma haal.

Hoe is het met de andere meiden die ook hun studie moeten kiezen? Ik ben benieuwd!

DELEN:

7 Reacties

  1. Lisanne 13 februari 2013 / 13:51

    Ik moet nog een paar jaartjes tot dat ik mijn diploma heb haha. Wel echt leuk dat je in Utrecht wil gaan studeren, ik woon in een plaatsje in de buurt van Utrecht! Je kunt er trouwens ook best goed shoppen haha (:

  2. Linda 13 februari 2013 / 14:35

    Hai,
    Ik heb vorig jaar CIW gedaan in Utrecht, maar ben er destijds mee gestopt omdat het toch niet was wat ik had verwacht..
    Laat je dus ontzettend goed voorlichten! Mijn ervaring was dat ze het allemaal mooier vertelde dan het daadwerkelijk was.
    xx

  3. Juliette 13 februari 2013 / 18:15

    Wat leuk dat je in Utrecht gaat studeren! Ik studeer er nu bijna drie jaar en ik vind het zelf een ontzettend leuke stad. En je kunt er idd ook heel goed winkelen haha!

  4. Living the wonderful life 13 februari 2013 / 22:04

    Ik studeer momenteel Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool Rotterdam. Volgend jaar wil ik Rechten gaan studeren aan de universiteit Leiden of het Erasmus. Ik twijfel echt voor welke universiteit ik moet kiezen. Leiden spreekt mij meer aan maar dan heb ik een enorm lange reistijd en ik wil het liefst thuis blijven wonen.
    Liefs,
    Denise

  5. Iris 14 februari 2013 / 23:51

    Wat fijn dat je je beslissing hebt gemaakt! Ik ben in november in Nijmegen naar CIW wezen kijken, omdat dat bij mij het meest dichtbij is, en het lijkt me echt een leuke studie. Ik wilde heel graag in maart naar de open dag in Utrecht, maar nu blijkt dat ik dan op uitwisseling ben… Ook suuuuperleuk natuurlijk, maar ik baal wel dat ik nu niet in Utrecht kan gaan kijken. Gelukkig heb ik nog een jaartje!

  6. Kirsten 15 februari 2013 / 16:28

    Wat leuk! Ik ben van plan de universitaire pabo (ALPO) te gaan doen in Utrecht, als ik door de selectie kom (en als ik natuurlijk mn diploma heb) CIW leek me een tijdje ook heel leuk, maar zie mezelf later toch meer bezig zijn met kinderen.. Leuk zulke updates!

  7. Amanda 15 februari 2013 / 19:35

    Grappig, ik heb mijn school niet eens bekeken.. het was de enige school in de buurt waar die opleiding werd gegeven dus de keuze was snel gemaakt haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *