TERSCHELLING BABY!

Jawel, momenteel bevind ik me in Terschelling. En deze keer niet om het op een zuipen te zetten op de lokale jongerencamping, maar om gewoon te relaxen met mijn ouders. Getver, dat klinkt saai! Maar ik moet je zeggen, het valt me alles mee!

We zijn maandag in de middag vertrokken, eerst nog een stukje over het IJsselmeer en daarna gingen we voor de eerste keer met onze boot de zee op. ‘Gelukkig’ was er erg weinig wind, waardoor er geen enorme golven waren. We konden gewoon rustig (met de motor, dat wel) richting Harlingen varen, en daarna door naar Terschelling. Ik heb mijn stiefvader geholpen met navigeren (je wilt niet opeens droog staat op een wad met een zeiljacht dat 1,90 m steekt) en voor de rest eigenlijk op het dek gelegen in de zon. Ik word nog eens bruin, en dat in Nederland!

Eenmaal bijna aangekomen op Terschelling hoorden we via de marifoon dat de havens van zowel Terschelling als Vlieland helemaal vol zaten. En daar zit je dan, midden op de waddenzee. We besloten toch een kijkje te nemen en ondanks dat we momenteel vijf dik liggen (dus je moet op andere boten overstappen om bij de steiger te komen), liggen we dus in Terschelling. De haven zit echt propvol , maar dat is ook wel weer gezellig.

Die avond hebben we buiten de deur gegeten en meteen even door Terschelling gelopen. Ik herkende nog allemaal dingen van vorig jaar, zo leuk om te zien. Al die herinneringen kwamen naar boven, het lijkt alweer even geleden! Ik zag ook weer veel meiden en jongens met allemaal bandjes om hun polsen, dan voel ik me stiekem toch wel een loner dat ik hier zonder mijn vriendinnen zit.

Maar aan de andere kant: ik vermaak me prima! Zonnen, lezen, bloggen: blijer kun je mij niet maken. Ondertussen loopt de groepschat op Whatsapp ook weer vol, en dat geeft me ook het gevoel niet helemaal eenzaam te zijn. Gelukkig!

Ik had dit artikel eerder geschreven, maar ik ben inmiddels alweer drie dagen in Terschelling. Door een slechte internetverbinding staat het artikel nu pas online, maar mijn stiefvader heeft nu een eigen internet verbinding gemaakt die goed werkt en nu ben ik dus niet meer afhankelijk van de hotspots van KPN. Anyway, waarschijnlijk gaan we morgen richting ‘huis’. Voordat we namelijk weer in Lelystad zijn, moeten we de waddenzee nog over en het hele IJsselmeer. Ik word al gek bij het idee, dus ik denk dat we nog een aantal keer gaan stoppen. Maar of dat echt gaat gebeuren, het is mij nog allemaal een raadsel. Jullie lezen het vanzelf!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *