Berlijn 2016

Oh Berlijn, wat was je fijn. Wat heb ik een heerlijk weekend achter de rug gehad! Ik heb niet super veel foto’s gemaakt, want de laatste tijd ben ik iets meer van genieten van het moment ipv alles op foto vastleggen. Maar het zit gelukkig nog vers in het geheugen.

Vrijdag vertrokken we met een auto vol met eten richting Berlijn. De rit zou zo’n 6 uur duren, ware het niet dat er een ongeluk was gebeurd en we zo’n 3 uur in de file stonden. Bummer! We kwamen daardoor pas om half 12 aan in Berlijn, ietsje later dan we hadden verwacht. Maargoed, dat mocht de pret niet drukken! We arriveerden in onze AirBnb en alles zag er super netjes uit. Een ruim appartement met grote keuken en zelfs een badkamer met bad. Heel fijn. We kleedden ons om want we maakten ons klaar voor de eerste avond uit!

We vertrokken naar de Berghain, de populairste technoclub van Berlijn. De Berghain zelf was nog niet open, maar de Panorama bar wel. We hebben ons daar prima vermaakt en tot in de vroege uurtjes gedanst. De volgende dag verkenden we de stad een beetje. Het was goed weer en zo nu en dan liet de zon zich even zien. We wandelden langs de Berlijnse muur, ik lunchte heerlijk pancakes bij een tentje en we struinden door het Oosten van Berlijn. Veel leuker dan het Westen, als je het mij vraagt.

‘s Avonds besloten we om pizza te gaan eten, bij een tentje dat wel echt het noemen waard is. Het zat echt om de hoek bij ons appartement en het heet Pomodorino. Je kunt verschillende stukken pizza bestellen en het is ook nog eens heel erg goedkoop. Aanrader! Daarna was het weer tijd om het bruisende nachtleven te verkennen. Deze keer gingen we naar About Blank, ook een hele toffe club. Minder toeristisch dan de Berghain, maar zeker het bezoeken waard. Er waren verschillende ‘stages’ en ook een hele tuin waarin je kon chillen. Lijkt me heerlijk in de zomer!

Zondag was het, na een lekkere bagel gebruncht te hebben, weer tijd om te gaan. Op naar Nederland, met een geweldig weekend achter de rug. Het was super gezellig, we hebben veel lol gehad en ik wil heel graag in de zomer weer terug naar Berlijn. Wat een heerlijke stad! Mocht je ook geïnteresseerd zijn in Berlijn, dan moet je zeker even de 3 op Reis aflevering terug kijken van vorige week. Er is nog zoveel dat ik nog niet heb gezien, en de sfeer is in de stad gewoon super chill. Liefde!

12 Reacties

 1. Manon 28 april 2016 / 18:18

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt. Berlijn lijkt mij een mooie stad

 2. Dana 28 april 2016 / 20:10

  ahh leuk om te zien! Ik kwam de clubs niet binnen omdat ik nog geen 21 was -.-

  • Lizzy 29 april 2016 / 15:46

   Ah vervelend! Reden om weer een keer terug te gaan, haha!

 3. Anna 29 april 2016 / 08:32

  Heerlijk, al dat goedkope en lekkere eten in Berlijn. Zo’n fijne stad! <3

 4. Rosanne 30 april 2016 / 20:52

  Pomodorino is HEAVEN, woonde er maar een paar minuutjes vandaan. Ook Rembrandt Burger, 2 straten van Pomodorino vandaan, is een echte aanrader! Wat mij betreft de beste burgers van Berlin <3

 5. Charlotte 1 mei 2016 / 11:51

  Wat een heerlijke daagjes daar! Balen van de file maar gelukkig had je een auto vol eten en gezelligheid mee haha! Die bagels zien er heerlijk uit!

 6. Tess 8 mei 2016 / 11:29

  Kleine opmerking, het is gewoon Berghain, niet ‘de Berghain’ ;) About Blank is idd leuk, volgende keer bij lekker weer zeker ook even sisyphos en Ipse checken, die hebben een outdoor gedeelte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *