Aardbeien cheesecake met oreo in een glas

Onlangs vierde ik mijn verjaardag met vriendinnen. Ik had allemaal lekkere hapjes gemaakt en een toetje kon natuurlijk ook niet ontbreken! Ik probeerde een keer wat nieuws: cheesecake in een glas. En het resultaat was echt super lekker! Het is natuurlijk als dan echte cheesecake, maar dat heeft ook z’n charme. Bovendien word ik altijd heel misselijk van cheesecake en dat had ik hierbij niet!

Wat heb je nodig (4 glazen)

 • 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • Bakje Monchou
 • Suiker naar wens
 • 8 Bastogne koekjes
 • Aardbeien (ik had gewoon een doosje uit de vriezer. Veel goedkoper!)
 • Oreo (koop maar gewoon een hele rol, die gaat toch wel op)

Het is echt super easy: je mengt de monchou met Griekse yoghurt tot een romig geheel. Voeg hier naar smaak suiker aan toe, ik vind het persoonlijk lekker als het echt zoet is! Ik heb ondertussen de aardbeien laten ontdooien, want ik heb dus een doosje uit de vriezer gebruikt. Hierdoor kwam er ook wat sap vrij en dat was eigenlijk juist heel lekker! Maar goed, je kunt ook gewoon verse aardbeien gebruiken.

Vervolgens neem je leuke glaasjes, verkruimel je de Bastogne koekjes en dan kun je laagjes maken! Ik deed een laagje roomkaasmengsel, laagje aardbeien, laagje roomkaasmengsel en tot slot wat verkruimelde Oreo koekjes. Geloof me, het is een sensatie voor je smaakpapillen. Nom!

6 Reacties

 1. Anouk 1 maart 2016 / 00:20

  Klinkt erg lekker, en wat een mooie foto!
  Haha ik moest hard lachen om de hoeveelheid oreo’s

 2. José 1 maart 2016 / 13:58

  Oeeh dat ziet er lekker uit! Dit ga ik zeker nog een keer maken, want van oreo kan ik ook nooit genoeg krijgen haha. :)

  • Lizzy 1 maart 2016 / 20:40

   Haha ik ook niet, sterker nog ik ga nu speciaal naar de Supermarkt om ze te halen. Woeps!

 3. Anneleen 3 maart 2016 / 14:13

  Ziet er heel erg lekker uit! Ik ben dol op oreo’s! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *