September 2014 – September 2015

Ik weet het nog als de dag van gisteren: dat ik naar de kapper ging om afstand te doen van mijn pruik. En nu zijn we alweer een jaar verder! Wat gaat de tijd toch snel. Ik denk dat er maar weinig dingen in mijn leven zijn geweest die zoveel impact op me hebben gehad als mijn haar. Ik vond het zó spannend om de eerste dag naar school te gaan zonder pruik. Ik zat pas een aantal weken in een nieuwe klas, iedereen wist nog maar net dat ik ziek was geweest en voordat ik het doorhad, liep ik het klaslokaal binnen met een kort koppie. De reacties waren super lief en ook op social media was het aantal overweldigend. Ik heb nog nooit zoveel likes en reacties gekregen op een Instagram-post!

En hoewel het daar natuurlijk niet om draait, deed dat wel veel goeds voor mijn zelfvertrouwen. Iedere keer als ik in de spiegel keek moest ik aan mezelf wennen. Niet omdat ik het zo lelijk vond, maar het paste niet bij me. Ik heb geluk dat ik wel een ‘goed’ hoofd heb voor kort haar, maar ik voelde me niet mezelf. Alle lieve reacties deden me daarom wel goed, ik kon er toch niks aan veranderen en ik moest het maar accepteren. Dat ging niet zonder slag of stoot, want hoewel ik altijd de blije Lizzy uithing was het wel mijn haar dat me onzeker maakte. Ik had het gevoel dat er anders naar me werd gekeken, niet omdat ik ziek was geweest maar omdat ik kort haar had. Ik zat destijds op Tinder en je wil niet weten wat voor rare reacties ik op mijn haar heb gekregen. ‘OMG, jij hebt kort haar!’ No fucking shit, Sherlock. ‘Ah nee je bent écht totaal niet mijn type!’ First, waarom like je me? Second, als ik lang haar had gehad had je dat niet eens gezegd. Hoe oppervlakkig kun je zijn. Gelukkig kon ik dat na een tijdje ook wel inzien en naar mate mijn haar langer werd, voelde het voor mezelf ook al beter.

We zijn dus nu een jaartje verder en wat ze zeggen klopt: je haar groeit ongeveer met een centimeter per maand. Ik ga zo nu en dan naar de kapper (niet te vaak, want het moet wel groeien natuurlijk!) en we zijn nu naar een bob aan het toewerken. Ik kan niet wachten tot het wat langer is, ook al ben ik nu toch wel steeds meer tevreden. Ik krijg ook vaak te horen dat ik mijn haar écht niet moet laten groeien, dat dat zonde is omdat dat korte ZOOOO veel leuker staat. Iedereen mag vinden wat ‘ie wil, maar ik wil super graag lang haar ook al is het maar even om weer te weten hoe dat voelt. Het lijkt me zo leuk om je haar weer te krullen, en ik ben gewoon benieuwd hoe het me staat. Want de laatste keer met lang haar is alweer 1,5 jaar geleden en toen was ik ook een ander mens. En weetje, als het lang is kan het daarna altijd weer kort. We gaan het zien, op naar de volgende 12 centimeter!

15 Reacties

 1. Manon 2 september 2015 / 11:41

  Ik heb een keer een foto van je gezien met lang haar , maar ik moet eerlijk zeggen dat je helemaal niet onzeker hoeft te zijn over je korte haar want het staat je echt heel erg goed. En ja hoe opervlakkig kunnen mensen zijn jeetje die hebben ook gewoon een bord voor hun kop hoor

 2. Manouk 2 september 2015 / 12:12

  Ik ken je niet, maar heb heel veel bewondering voor je! Als ik je een keer zie lopen op school dan kom ik even hoi zeggen, als je dat niet erg vind haha! :)

 3. Fleur 2 september 2015 / 14:30

  Super goed en stoer geschreven artikel Lizzy! Ik vind kort haar je ook goed staan, maar begrijp je helemaal dat je weer langer haar wilt hebben omdat dat meer bij je past.

 4. Evelyne 2 september 2015 / 14:40

  Hoi, ik lees je blog eigenlijk altijd maar laat nooit een berichtje achter…
  Valt het jou ook op hoeveel gezonder je eruit ziet op de huidige foto? Vorig jaar zag je er ook gezin uit hoor, maar nu sprankel je helemaal en day sporten werpt ook z’n vruchten af!
  Congrats

 5. Amy 2 september 2015 / 14:49

  Het staat je beide zo goed! Maar het belangrijkste is hoe je je er bij voelt inderdaad (:

 6. Beautydiarynl 2 september 2015 / 15:11

  Wat wordt het al lang! Ondanks dat het korte haar je heel goed staat, snap ik dat je terug wilt naar lang.

 7. Linda 2 september 2015 / 16:55

  De bob heb je vast over een paar maanden, maar eerlijk.. het korte haar staat je ook prachtig!

 8. Stephanie 2 september 2015 / 17:49

  Je hebt inderdaad een gezicht waarbij kort haar heel mooi staat :). Staat je prachtig hoor, ben benieuwd naar de bob straks!

 9. anouk 2 september 2015 / 21:09

  Wauwie wat een verschil in een jaar zeg. Ik snap dat je gaat voor lang haar. Dit korte staat je super leuk maar lang is ook zo leuk en je kan er dan zoveel mee

  • Lizzy 2 september 2015 / 22:45

   Ja precies! Ik deed nooit zoveel met mijn lange haar en nu denk ik echt aaah waarom niet! Haha

 10. Susa 2 september 2015 / 23:04

  Ik vind het korte je ook echt geweldig staan, maar ik begrijp heel goed waarom je weer terug wilt naar je lange haar. Wel heel fijn om te zien dat je er zo goed uit ziet trouwens! Zo gezond maar ook een hele vrolijke uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *