Voornemen: meer lezen

Goede voornemens alleen maken rond de jaarwisseling? Welnee! Voornemens kunnen altijd gemaakt worden en waarom wachten tot een bepaald moment als je ook gewoon vandaag kan beginnen? Dat dacht ik dus ook. En daarom presenteer ik jullie mijn nieuwe voornemen: meer lezen. Vroeger las ik echt super veel, maar het is enorm bij ingeschoten. In plaats van dat ik ‘s avonds lekker een boek lees, zit ik voortaan op mijn telefoon social media om de vijf minuten te checken. Soms word ik er gewoon moe van! 9 van de 10 keer is het niet eens zo boeiend en ik zou juist wel meer nuttige informatie tot me willen nemen. Daarom heb ik als voornemen om meer te gaan lezen.

Ik begon het laatst al meteen goed om op Bol.com wat nieuwe boeken te bestellen. Met Ebooks heb ik niet zoveel, ik lees het liever van papier want anders zit ik nog steeds aan een beeldscherm geklemd. Ik bestelde het Wetboek voor Bloggers, een boek over krachttraining en ‘de moed van imperfectie’. Geen romans dus, maar echt informatieve boeken om mijn kennis te verbreden. Natuurlijk studeer ik ook, maar dit biedt lang niet altijd genoeg uitdaging en het lijkt me leuk om mezelf op meerdere vlakken te ontwikkelen. Dus zodoende!

Ik vind het zelf echt een goed voornemen omdat ik dan nieuwe rustmomentjes kan creëren die ook nog nuttig zijn. Series kijken is bijvoorbeeld ook een hele leuke bezigheid, maar echt heel erg wijzer word ik er niet van. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar soms is het fijn om echt ergens in te duiken. Die behoefte heb ik gewoon op de één of andere manier!

Misschien kan ik binnenkort wel een update maken over interessante boeken die ik heb gelezen. Laat maar weten als jullie dat leuk lijkt!

14 Reacties

 1. Marleen 15 maart 2015 / 14:25

  Ik ben ook dol op lezen! Vooral op vakantie en in de zomer doe ik dat meer! Dan heb ik er toch het meeste tijd voor! xx

 2. Marijke l easydailyfood 15 maart 2015 / 14:43

  Leuk idee. Als ik lees zijn het vooral boeken ‘voor de leuk’ zeg maar. Informatieve boeken pak ik er niet snel bij, Goed idee!

 3. Anouk | Anouk's Diary 15 maart 2015 / 16:45

  Ik heb het zelfde voornemen, vroeger las ik echt heel veel maar doordat ik voor school al zoveel moet lezen, heb ik bijna geen tijd én vind ik lezen niet eens meer leuk…

 4. Tedje 15 maart 2015 / 16:49

  Go go go! Lezen is super leuk :) Ik ben echt benieuwd wat je van Wetboek voor Bloggers vindt. Die wil ik misschien ook wel!

 5. Beau 15 maart 2015 / 17:15

  Goed voornemen! Ik zou zelf ook veel meer voor mijn plezier moeten lezen, vroeger vond ik het zo leuk. Maar voor mijn studie moet ik al zoooooveel lezen (ik doe jouw oude studie trouwens :) ) dat ik niet voor de lol wéér wil gaan lezen.

  • Lizzy 15 maart 2015 / 20:19

   Haha ah dan snap ik het wel! Bevalt het wel?

   • Beau 15 maart 2015 / 20:48

    Ja het bevalt mij wel! :) Alleen dat leeswerk dus, pfff.. Gelukkig vind ik het meestal wel interessant ;)

 6. Amy-Denise 15 maart 2015 / 17:39

  Goed voornemen! Zelf lees ik heel erg vaak boeken. Lijkt me leuk om hier op je blog updates te zien verschijnen!

 7. Annemijn 15 maart 2015 / 18:05

  Moed van imperfectie is een goed boek! Heb hem zelf ook gelezen!

 8. Fleur 15 maart 2015 / 18:09

  Heel herkenbaar!
  Toevallig ben ik sinds een paar weken ook weer actief aan het lezen, zowel ebooks als ‘gewone’ boeken. En eerlijk is eerlijk en net wat jij ook zegt; het is echt even een rust momentje.
  Als je nog een goed drama boek wilt kan ik je sterrenhemel aanraden, echt een geweldig boek!
  Voor nu, de moed van imperfectie lijkt me ook wel wat, zou leuk zijn als je er een blogje over zou schrijven!

 9. Andrea 15 maart 2015 / 19:42

  Ik lees ook graag. Ben wel verslaafd aan mijn ereader tegenwoordig, maar een “echt” boek blijft ook altijd fijn!

 10. Chantalle 16 maart 2015 / 00:40

  ik heb zelf ook ‘De moed van imperfectie’ gelezen. Een ge-we-dig boek!!! Ik raad het aan iedereen aan en geef het vaak als cadeau. Het boek heeft mij niet alleen bewuster gemaakt van het leven maar mij ook deels uit mijn depressie gehaald!
  Ik ben onwijs benieuwd wat het boek met jou doet!
  XX

 11. Fleur 16 maart 2015 / 14:26

  Ik vind lezen ontzettend leuk maar helaas kan ik er nooit rustig de tijd voor nemen.. Ook ik heb dus als voornemen meer te gaan lezen, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *