Wat ik doe in de sportschool


Wat ik doe in de sportschool? Nou, voornamelijk naar gespierde mannen kijken. Waarom denk je dat ik daar zo vaak te vinden ben? Haha nee, even zonder grapjes. Ik krijg deze vraag best vaak en het leek me leuk om er wat meer over te schrijven. Ik ga de laatste tijd vaak sporten en heb het helemaal te pakken. En ik vind het nog steeds heel erg leuk! Ik zit goed in m’n vel en mijn doel is om komende zomer echt een goed, fit lichaam te hebben zodat ik zonder zorgen in bikini kan. En die gespierde mannen in de sportschool zijn natuurlijk een leuke bijkomstigheid, dat moet ik natuurlijk wel toegeven…

Maar goed, even on topic: wat ik zoal doe. Ik vind het leuk om groepslessen te volgen, maar omdat die tijden niet altijd even ideaal zijn, sport ik ook gewoon zelfstandig. Dat is ideaal ‘s ochtends of in de middag. Vaak is het in de sportschool dan ook lekker rustig waardoor je prima je gang kan gaan en nergens hoeft te wachten.

Weer die mond open. God knows why… Sorry haha!

Ik begin mijn training altijd met 15 minuten cardio. Soms op de loopband, soms op de crosstrainer. Ik vind het leuk om het af te wisselen, want ik vind cardio echt saai en ik kan het daarom maar beter zo leuk mogelijk maken. Ik probeer meestal wel echt alles te geven, zodat ik daarna goed moe ben en aan de rest van mijn training kan beginnen. Vooral goede muziek luisteren helpt daarbij, bij mij zijn de mixtapes van Oliver Heldens favoriet!

Daarna ga ik drie kwartier spieroefeningen doen. Ik focus me meestal niet echt op een bepaald deel, maar ga meestal voor een full body workout. Van alles wat, dus! En daar ben ik echt wel drie kwartier mee zoet. Ik begin altijd met apparaten voor mijn rug, armen en benen/billen. Dan doe ik altijd drie sets van 10 en probeer ik mezelf uit te dagen. Vervolgens doe ik nog losse oefeningen vooral gefocust op mijn buikspieren en nog wat andere oefeningen waar ik zin in heb. Niet altijd hetzelfde, dat is zo saai!

Dit zelfstandig trainen wissel ik af met groepslessen zoals shape, bootcamp en bodypump. Ik vind vooral bodypump heel leuk omdat je dan lekker met gewichten aan de slag gaat en het gevoel erna is altijd heel fijn. In het weekend doe ik trouwens ook nog regelmatig thuis workouts. Vooral de afwisseling van alles maakt het heel leuk en zorgt ervoor dat ik gemotiveerd blijf!

Wat doen jullie allemaal in de sportschool? Ik ben benieuwd!

 

13 Reacties

  1. Josianne 14 december 2014 / 08:38

    Werk je eigenlijk ook met een schema? Ik doe vaak maar wat met die gewichten en die apparaten haha, maar dat heeft natuurlijk weinig zin.

  2. Anna 14 december 2014 / 09:57

    Leuk om te lezen! Ik heb al tijden niet meer gesport, maar ik wil in januari weer aan de slag (waarschijnlijk een veel te goed voornemen, haha).

  3. Miranda 14 december 2014 / 11:10

    Leuk om te lezen. Ik doe eigenlijk nooit meer mee aan groeplessen, voornamelijk ook door de tijden. Dus doe ik altijd aan cardio en krachttraining.

  4. Lauriëtte 14 december 2014 / 11:35

    Ik vind het super gaaf om te zien dat je zo fanantiek aan het sporten bent! Begin dit jaar was ik 2-3 keer per week in de sportschool te vinden en nu ik jouw fit posts zie verlang ik daar eigenlijk wel weer een beetje naar! :)

  5. Andrea 14 december 2014 / 12:08

    Leuk om te lezen! Ik doe eigenlijk hetzelfde, maar splits de oefeningen wel vaak op. Dus niet elke keer 3 kwartier maar iets korter. Daarna doe ik dan nog wel wat cardio. Ik vind de step altijd wel leuk om te doen. De rest vind ik ook vrij saai. Vooral de crosstrainer. Vreselijk! Haha

  6. tessa 14 december 2014 / 13:04

    wat leuk om te lezen lizzy! ik liep zelf altijd als een kip zonder kop rond in de sportschool haha. ik deed maar wat laat ik het zo maar zeggen. Sinds ongeveer een maand heb ik de bikini body guide van Kayla Itsines en weet ik precies wat ik moet doen. ik merk ook echt verschil in mijn lichaam! Ben je bekend met haar workouts of wellicht een beeld van instagram opgepikt, zo nee echt een aanrader om een kijkje te nemen op haar instagram!

    Super goed dat je zoveel sport ik doe het zelf 3 keer per week maar respect voor jou dat je vaak 5x gaat!! toppert!

    Liefs!

    • Lizzy 14 december 2014 / 21:37

      Ik zit zelf ook te overwegen om het te proberen! Ik volg haar ook op instagram inderdaad.

  7. Denise 14 december 2014 / 13:22

    Ik vind dat zo knap! Ik doe vooral cardio, om calorieën te verliezen en om mijn conditie op pijl te houden (:

  8. Manon 14 december 2014 / 17:00

    Leuk om te lezen, knap van je allemaal hoor. Ik sport al een tijdje niet

  9. F 14 december 2014 / 17:39

    Je kan beter 5 minuten opwarmen voor je training, dan 3 kwartier tot het naatje aan de slag in de gewichten. Elke set moet je nog net kunnen redden zo zwaar. En daarna een kwartier cardio, zo pak je pas echt je vet aan :)

  10. Ellen 14 december 2014 / 21:40

    Ik sport zelfstandig, ik houd niet zo van de groepslessen. Alhoewel ik nog graag een keer crossfit zou willen proberen. Ik ga ongeveer 3x in de week en deel de oefeningen dan op naar spiergroep. (Bijvoorbeeld Maandag: biceps, borst, triceps. Woensdag: buikspieren, rugspieren, schouders. Zaterdag: benen en kuiten. Soms een andere volgorde) Het liefst zou ik vaker gaan, maar omdat ik fulltime werk heb ik er niet veel tijd voor en is het vaak druk bij mij im de sportschool. Hopelijk in het voorjaar beginnen met wielrennen voor erbij.

  11. EstherMarie 20 december 2014 / 17:52

    Heel leuk om te lezen! Ik ben het nu ook aan het opbouwen, om meer te sporten en ik hoop dat ik het ook leuk ga vinden haha :)

  12. Callis 23 december 2014 / 19:44

    Leuke post! Hoe kom je aan dat leuke t-shirt? Met i love you to the moon and back? Hij is vet leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *