Kipsalade met mozzarella, avocado en balsamicodressing

Wat vooral wennen is aan weer op mezelf wonen: boodschappen doen en eten maken. Na een lange dag school is het heerlijk als je thuis komt en het eten staat op tafel. Dat is nu dus niet meer! Het heeft gelukkig ook z’n voordelen, want ik kan zelf bepalen wat ik eet. En ondanks dat er zó ontzettend veel verschillende gerechten zijn, weet ik het soms nog steeds niet. Daarom roep ik regelmatig de hulp in van blogs en websites, waaronder Gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl. Misschien ken je de site al, maar het staat vol met recepten van Leonie, een inmiddels ex-studente uit Amsterdam die houdt van lekker eten, zonder te veel gedoe om het klaar te maken. Dat klinkt alsof ik over mijn wederhelft aan het praten ben, dus daarom houd ik ook zo van die blog. Ik kwam een lekkere kipsalade tegen en besloot hem na te maken op mijn manier.

Ik ben dol op salades, want het is makkelijker klaar te maken, gezond en ook nog eens heel lekker! Een kind kan de was doen. Ik heb allereerst kipreepjes gekruid met kipkruiden en deze vervolgens gebakken. Toen was het tijd om de komkommer, cherrytomaatjes, avocado en mozzarella te snijden. Ik deed vervolgens wat sla (eikenblad slamelange) in mijn nieuwe saladeschaal van Hema (jawel, jawel), gooide daar de cherrytomaatjes, avocado en mozzerella bij, samen met de kip. Let er op dat deze goed gaar is, want je wil geen voedselinfectie (dat heb ik ooit gehad door kip en ik kan je vertellen: dat wil je niet).  Als laatste topte ik het af met wat balsamicodressing en tadaaa: je salade is klaar!

Heel makkelijk, maar heel lekker! Natuurlijk had ik weer veel te veel gemaakt, maar dit kan je gewoon bewaren als je het goed afgedekt in de koelkast zet. De salade is met koude kip namelijk ook heel goed te eten. Bovendien scheelt het ook weer kosten, want dan heb je avondeten voor twee dagen. Tja, je bent een student of niet!

Houden jullie ook net zo veel van salades als ik? Deel je favoriete salade-recept en wie weet probeer ik hem een keertje uit :)

14 Reacties

 1. Lisanne 13 september 2014 / 08:30

  Dat ziet er héél goed uit! Ook ik ben een salade-fan, mijn favoriet is de Griekse variant met feta, tomaat, komkommer, sla, paprika, ui, rodewijnazijn en dille.

 2. Sophie 13 september 2014 / 08:45

  Ah lekker! Ik maak deze salade heel vaak voor een warme zomerdag! In plaats van de mozzarella doe ik dan een gekookt ei, echt heerlijk!

 3. Soesja 13 september 2014 / 09:09

  Ziet er goed uit, ik hou van salades met kip! Ik vind alleen avocado niet zo lekker (ik weet het, unpopular opinion) dus dat zou ik weglaten :)

 4. Tessa | Raspberry & Ripped Jeans 13 september 2014 / 09:55

  Oehhh dit ziet er echt heerlijk uit! Ik houd van salades, en van kip, dus volgens mij is dit echt de perfecte combinatie! Binnenkort ga ik dit zeker maken! Liefs <3

 5. Tessa 13 september 2014 / 10:50

  Oeh die ziet er zo goddelijk uit! Ik vind het echt leuk om nieuwe recepten uit te proberen! :)
  Liefs, Tessa

 6. Manon 13 september 2014 / 17:24

  Hmm ik krijg hier spontaan zin in, mag ook wel weer met dit weertje :)

 7. Eilish 14 september 2014 / 02:41

  Ik durf nog steeds de avocado niet aan… verder lijkt het me heerlijk! Misschien toch eens doen!

  • Nathalja 25 september 2014 / 02:00

   Hoi! Avocado is op zichzelf niet erg lekker (vind ik). Ik durfde het ook niet aan! Maar het kan echt iets toevoegen! Net Als guacamole, wat ik nu geweldig vind! Heel romig is het, vooral in een salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *