Festival essentials

Het festivalseizoen is in volle gang en morgen ga ik ook naar mijn eerste festival: Lakedance in Best. Dit duurt maar één dagje, dus kamperen gaat dit keer niet gebeuren. Maar dat is wel super leuk, zo ben ik afgelopen jaar een weekend naar Solar geweest. Het was een onvergetelijke ervaring, maar hoe zorg je nu dat je goed voorbereid naar een festival gaat? Ik deel vandaag met jullie mijn essentials: wat neem je mee, wat trek je aan en ik deel een make-uplook. Nu moet ik er wel even bij vermelden dat een weekend festival wel echt anders is, dat is veel primitiever (in mijn ogen). Maar voor zo’n dagje festival wil ik best even de tijd nemen om er leuk uit te zien!

Wat trek je aan?

Het hangt natuurlijk van het soort festival af en van het weer, maar hierboven zie je mijn outfit voor morgen. Over de schoenen ben ik trouwens nog niet zeker, maar die vond ik wel leuk zo op de foto staan. Anyway, het wordt morgen warm dus daarom heb ik gekozen voor een short. Je beweegt veel, staat tussen een hoop mensen en dan heb je het al gauw warm. Ik heb er een leuke top bij gekocht, deze is wat korter en staat perfect op een high waisted short. Ik vind het leuk staan, maar het zit ook lekker. Wel zo fijn als je gaat dansen! Als je trouwens weet dat je op een festival bent waar je kleding wel eens vies kan worden, dan zou ik niet je allerbeste kleding aan doen. Of gewoon wat leuks voor een prikkie bij de Primark kopen!

Wat betreft schoenen kan ik maar één ding zeggen: kies iets wat lekker zit en waarvan je weet dat je het er wel een paar uur op kan volhouden. Trek ook niet je mooiste schoenen aan, want ze worden toch vies.

Top is van Zara, short van Primark en All Stars van Converse.

Make-up & haar

Laat ik met het haar beginnen. Ik vind het persoonlijk altijd fijn om mijn haar vast te doen als het zo warm is, dan kan je nek lekker luchten. Nu met mijn pruik gaat dat niet en door de warmte gaat het ook altijd snel klitten (naast dat het ook nog eens super heet is). Heel vervelend, maar daar heb ik iets op bedacht: een haarbandje! Dit is de enige manier waarop ik hem kan dragen, maar ik vind het eigenlijk wel geinig staan. Een beetje hippie stijl, en dat kan wat mij betreft prima op een festival! Dit bandje komt van Primark, daar hebben ze heel veel leuke!

Make-up is een beetje persoonlijk. Je kan een uitbundige look maken, maar als je meerdere dagen op een festival zit dan kost dat waarschijnlijk teveel moeite. Bovendien kan ik me voorstellen dat je ook niet je hele make-up tas mee gaat slepen. Daarom is het leuk om met kleur te spelen. Zo heb ik zelf een knalblauw oogpotlood aangebracht, maar je zou de nadruk ook op je lippen kunnen leggen. Zo gepiept, maar het valt wel meteen op. Ik ben trouwens echt positief verrast hoe leuk zo’n blauw oogpotloodje staat, ik ga het zeker vaker doen!

What’s in my bag?

Het meest essentiële is je ticket, maar daarnaast zijn er ook wat andere dingen die wel erg handig zijn. Geld kan natuurlijk niet ontbreken, want je wilt wat gaan drinken en wellicht ook eten. Heel belangrijk, want je je wilt niet flauwvallen van de honger of uitdrogen doordat je te weinig hebt gedronken. Zeker als het warm is, is vocht heel belangrijk. Ook is het slim om een klein flesje zonnebrandcreme mee te nemen (oh, en vergeet je überhaupt niet in te smeren!) en een zonnebril. Staat niet alleen leuk, maar een goede bescherming heb je echt wel nodig op zo’n dag. Wat ik verder nog mee neem is iets voor mijn lippen, kauwgum en mijn telefoon. Mijn telefoon had ik op Solar niet eens bij me omdat we met een grote groep waren, maar het kan ook wel weer leuk zijn om dat je dan ook foto’s kunt maken. En goed op je tas letten is natuurlijk nooit een slecht idee!

Ik denk dat dat het wel zo’n beetje was! Ik hoop dit jaar nog naar verschillende festivals te kunnen gaan en wie weet doe ik er wel een keer verslag van op mijn blog. Ik vond het in ieder geval leuk om dit artikel te maken en hopelijk hebben jullie er iets aan. Als er nog andere festivalgangers zijn met tips, deel ze vooral in de comments. Want je weet het: sharing is caring!

16 Reacties

 1. Amelie 6 juni 2014 / 11:21

  Handige tips! Dat blauwe potlood staat inderdaad leuk, en zomers ook! Veel plezier op Lakedance!

 2. Stephanie 6 juni 2014 / 12:14

  Wat een leuk artikel! Mooie foto’s :) en mooie look!
  Veel plezierrrr

 3. Lisa 6 juni 2014 / 12:17

  Handig om te lezen! Ik ga morgen naar Pinkpop (en vandaag al weg) en helaas past er niks meer in mijn tas, maar ik denk dat ik ongeveer alles wel heb! Ik neem ook alleen mascara en wenkbrauwpotlood mee, want de rest smelt toch zo weer van mijn gezicht af haha. Dat bandje staat je trouwens leuk!

 4. Fleur 6 juni 2014 / 13:02

  Leuk artikel! Ik heb mijn eerste festivalletje al meegepakt en er staat er nog één op de planning voor begin september. Ik hou van het festival seizoen!

 5. Jessie 6 juni 2014 / 13:12

  Onzettend leuk artikel weer! Heel handig om te weten omdat ik volgend jaar sowieso een aantal festivals wil gaan bezoeken, bedankt voor de tips. De foto’s die je hebt gemaakt vind ik trouwens erg mooi! Liefs,

 6. Masja 6 juni 2014 / 13:16

  super leuke post , ik kreeg er helemaal summer vibes van hihi :)

 7. Esmay 6 juni 2014 / 20:01

  Wow dit is echt te toevallig maar ik wilde ook zo’n blogpost maken met festival make-up en dan ook zo’n look met een gekleurd lijntje onder de ogen!!!! haha :”D Maar staat je mooi!

 8. Tahnee 7 juni 2014 / 09:42

  Heel leuk artikel! Ik neem ook altijd een pakje zakdoekjes mee voor als er geen wc papier is. En pas wel op met je haarbandje met dit weer. Voor je het weet het je een witte streep over je hoofd lopen door de zon. ;)

 9. Roos 7 juni 2014 / 23:21

  Wauuuw dat oogpotlood! Mag ik vragen waar dat van is?
  En je ziet er sowieso zo prachtig uit op die foto’s!
  Had je de schoenen nog aangedaan en zo niet, welke dan? Ik denk dat je new balance er ook leuk bij waren!!
  Hoop dat je het leuk hebt gehad!

 10. Tessa 8 juni 2014 / 09:04

  Wat een leuk topje! Ik vind het ook altijd leuk om bandjes of bloemenkransen om mijn hoofd te dragen!
  Liefs, Tessa

 11. Joyce 8 juni 2014 / 14:22

  Wat sta je mooi op je foto’s!

 12. Emma 10 juni 2014 / 13:17

  Ik neem altijd, maar dan ook echt ALTIJD desinfecterende gel mee! Aan het loop van de dag worden de wc’s drukker en viezer en er is niet altijd tijd, plek of zin om je handen te wassen.. Dan maar zo ;)

  • Lizzy 11 juni 2014 / 11:21

   Slim! Ik kon gelukkig gewoon m’n handen wassen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *