Smoothie met ananas en kokos

Een tijdje geleden was ik aanwezig bij de lancering van een nieuw product van Alpro: een kokosnootdrink! Naast de andere plantaardige drinks die ze verkopen gemaakt van amandel, hazelnoot of rijst, hebben ze nu dus ook een kokos-variant. Ik besloot er wat leuks mee te doen en maakte een heerlijke smoothie. Gezond én lekker!

De benodigdheden heb ik heel makkelijk hierboven op een rijtje gezet. Zoals je ziet zit er weinig in, en ben je eigenlijk zo klaar! Ik ben vanochtend mijn dag begonnen met deze heerlijke smoothie, en ik kan je vertellen… het is echt een aanrader. Je moet wel een beetje van kokos houden, want de smaak is wel aanwezig! Maar in combinatie met de banaan en ananas is het erg lekker. Ik heb verse ananas gebruikt, maar je zou ook eventueel ananas uit de diepvries kunnen gebruiken. Dan is de smoothie lekker koud!

Je mikt alles gewoon in de blender en dan is het binnen een paar minuten gepiept. Zoals je ziet is deze smoothie goed voor één persoon. Ik vond het leuk om een keer een smoothie te maken met kokos, want normaal gebruik ik gewoon sinaasappelsap. Deze drank is alleen veel gezonder, want hij is 100% plantaardig, laag in calorieën en bevat geen toegevoegde suikers. Het is dan ook geen zoete drank! Bovendien is het ook anders dan kokoswater, dit is minder zoet en meer troebel van kleur.

Benieuwd geworden naar de kokosdrink van Alpro? Hij is zowel in het verse als in het lang houdbare zuivelschap te vinden! De Alpro Coconutdrink Original Fresh kost €2,39 en de Alpro Coconutdrink Original kost €2,19.

 

10 Reacties

 1. Amelie 18 mei 2014 / 16:14

  Lekker!! En makkelijk ook, dit wil ik wel proberen!

 2. Natasja 18 mei 2014 / 19:24

  Oeh dit klinkt ook heel lekker! ik drink elke ochtend een smoothie die ik mix met hazelnootmelk, maar ik kan ook wel eens kokosmelk proberen.

 3. Lieke 18 mei 2014 / 22:10

  hmmm, lijkt me erg lekker!! Ben alleen allergisch van Ananas helaas..
  Misschien iets anders bendenken, kokos is zooo lekker!

  • Lizzy 18 mei 2014 / 22:16

   Misschien mango? Dat lijkt me er ook lekker bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *