10 dingen waar ik blij van word

Ik denk dat het af en toe best slim is om even stil te staan bij de dingen waar je blij van word. Zeker op de momenten dat het misschien even een beetje tegenzit, kunnen juist die dingen je er doorheen slepen. Zoals jullie wisten zat ik vorige week niet zo goed in mijn vel en vond ik alles even stom. Ik moet zeggen dat ik ook wel een beetje in een negatieve spiraal raakte, omdat ik zo moe was en niks kon. Deze week gaat het gelukkig heel goed en ik ben weer helemaal happy. Dat was misschien op de outfitfoto’s van gisteren ook wel te zien! En om die positieve sfeer nog even vast te houden: vandaag 10 dingen waar ik blij van word. Misschien word jij er ook wel blij van!

1. Leuke dingen doen met vriendinnen

Tijd doorbrengen met vriendinnen is waardevol. Als is het maar even bijkletsen op de bank, ik word er altijd zo blij van! Door de afgelopen tijd besef ik maar extra goed hoe belangrijk vriendinnen voor me zijn, en ik vind het ook zo fijn dat ze er altijd voor me klaarstaan. We maken een hoop mee, hele leuke dingen maar soms ook minder leuke dingen. En dat maakt de vriendschap alleen maar sterker. Ik ben blij dat ik zulke leuke en lieve vriendinnen heb waarmee ik lekker kan kletsen, stappen en wat dan al niet meer!

2. Feestjes & festivals

Ik vind uitgaan heel leuk, maar niks gaat er boven chille muziek op een festival. Ik ben eigenlijk nog helemaal niet naar zoveel festivals geweest, maar daar wil ik zeker verandering in brengen. De sfeer is altijd zo relaxed en met een lekker weertje is iedereen happy!

3. Buiten de deur lunchen/dineren

Ik houd van eten. En dan het liefste buiten de deur. Met een lunch kan je me heel blij maken, maar voor een 3-gangen diner mag je me ook wel wakker maken! Het is ook altijd gewoon een stukje gezelliger om ergens een hapje te eten, ik kan daar echt zo van genieten. De gedachte aan sushi van de Kreeftenbar of een heerlijke gamba salade van de Tweede Kamer (mijn favo tenten) doet me het water alweer in de mond lopen…

4. Stijgende bezoekersaantallen

De afgelopen maanden ben ik met mijn blog enorm gegroeid. Ik weet dat dit heeft te maken met mijn ziekte, want iedereen is natuurlijk nieuwsgierig. Toch wil ik mijn blog niet helemaal laten gaan over mijn ziekte, want dat is ook niet de reden dat ik ben begonnen met bloggen. Wel vind ik het fijn om jullie op de hoogte te houden en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk andere leuke artikelen online te krijgen. Ik merk dat de outfits de laatste tijd goed gewaardeerd worden en ik zit er ook aan te denken om wat meer recepten artikelen te posten. Ik vind het leuk om te zien dat ik steeds meer volgers krijg en daar ben ik jullie dan ook heel dankbaar voor!

5. Dat het einde in zicht komt van mijn behandeling

Ook al merk ik dat de laatste loodjes écht het zwaarst wegen, de gedachte dat ik op 2/3 van mijn behandeling zit is wel heel fijn. Als het goed is heb ik op 24 juni mijn laatste behandeling en dat is echt een soort houvast voor me. Ik weet nog niet wat ik ga doen als ik van die rot chemo’s af ben, ik denk een heel groot feest geven. Het liefste zou ik jullie dan allemaal uitnodigen haha!

6. Chille muziek ontdekken

Er gaat geen dag voorbij dat ik geen muziek luister. Mijn muzieksmaak is redelijk breed, maar ik kan er het meest van genieten om een chille deephouse mix op vol volume aan te zetten met speakers op mijn kamer. Ik geloof dat niet iedereen er altijd blij mee is, maar voor mij is het dé ideale manier om ‘s ochtends wakker te worden en mezelf klaar te maken. Als je benieuwd bent wat ik luister: dit is mijn Soundcloud profiel en MajesticCasual op YouTube doet het bij mij ook vaak goed.

7. Lekker weer

Met regen en kou maak je niet blij, doe mij maar een lekker zonnetje met een fris windje. Ik baal er dan ook nu van dat ik niet met mijn blote huid in de zon mag zitten, maar alsnog probeer ik er van te genieten. Iedereen is ook een stuk vrolijker als het lekker weer is, en dat werkt bij mij altijd heel aanstekelijk. En met lekker weer zijn kleine dingen ook zo fijn, bijvoorbeeld in het park liggen. Ohhh, ik hoop dat we nog veel van dat soort dagen tegoed hebben!

8. Mooie mannen op Instagram

Tja, zolang de mannen van het Instagram account Ilikeboysdaily niet bij mij op de bank zitten, moet ik het maar met Instagram doen. Want van die mooie lichamen word ik op zich best vrolijk…

9. Als ik een dag lekker veel energie heb

Het lijkt zo vanzelfsprekend: de hele dag energie hebben om leuke dingen te doen. Natuurlijk ben je wel eens moe, maar meestal kan je je daar nog wel overheen zetten. In mijn situatie weet ik dat dat nu niet heel slim is, en dat mijn lichaam rust nodig heeft. En dat is best frustrerend, want als je me goed kent weet je dat ik helemaal geen type ben om stil te zitten. Ik wil bezig zijn, leuke dingen doen! Daarom zijn de dagen dat ik veel energie heb, zo ontzettend fijn! Ze worden steeds zeldzamer, dus daarom geniet ik er maar extra van. Het zal ook wel even duren voordat mijn energiepeil weer helemaal de oude is (de verpleegkundige vertelde me dat ik op een herstel van 6 maanden moest rekenen. My god!), maar ik ben blij met iedere energieke dag :)

10. De stad Utrecht

Na al die jaren in Eindhoven te hebben gewoond, is het leuk om andere steden te ontdekken. Utrecht heeft momenteel echt mijn hart gestolen! Het is zo’n gezellige stad, er zijn zo veel leuke plekken die ik nog niet ontdekt heb en ik kan niet wachten om er straks weer full time te zijn!

Waar word jij blij van?

26 Reacties

  1. Yvette 7 mei 2014 / 07:13

    Ik zeg: organiseer een ‘Our Favourite Party’! Gewoon Mascha achterna, waarom niet? :P Al wil ik niet weten wat zoiets kost haha, maar ach leuk om over te dromen ;)

  2. Nena 7 mei 2014 / 07:44

    Mooie lijst! Ik word op dit moment blij van mijn nieuwe schoenen en dat het weer lekker weer wordt!

  3. Lauriëtte 7 mei 2014 / 08:06

    Hele mooie lijst! Nog eventjes en dan ben je van die behandelingen af! :)

  4. Tineke 7 mei 2014 / 08:23

    Staan heel veel herkenbare dingen tussen. Ik word blij van mijn vriend!
    Liefs

  5. Mirjam 7 mei 2014 / 08:25

    Leuk om te lezen, zeker nummer 8 ;) En Utrecht is inderdaad echt een gezellige stad!

  6. Ingeborg 7 mei 2014 / 08:28

    Heel mooi lijstje! Ik woon mijn hele leven al dicht bij Utrecht en ik zou ook echt niet kunnen bedenken om ergens anders te gaan wonen haha.

  7. Manon 7 mei 2014 / 09:12

    Wat een leuke lijst :D Ik word op het moment heel erg blij van leuke dingen doen met vriendinnetjes!

  8. Jaimy en Laura 7 mei 2014 / 09:22

    Wat een mooi lijstje! Ik word ook blij van mijn vriendinnen! En van leuke feestjes, en nieuwe kleding shoppen :)

  9. Femke 7 mei 2014 / 09:33

    Hele mooie lijst :)! Qua Utrecht ben ik het helemaal met je eens, dat is echt mijn favoriete stad in Nederland!

    liefs,
    Femke

  10. Tessa 7 mei 2014 / 09:33

    Ik ben het helemaal met je lijstje eens! Lekker leuke dingen doen! Heel veel succes met je laatste behandelingtijd!

  11. Stella 7 mei 2014 / 10:53

    Wat een fijn lijstje. Ik vind het echt super dat het 24 juni allemaal afgelopen is, die chemo’s. Ik duim voor je dat die dag zo snel mogelijk komt! Liefs, Stella.

  12. danique 7 mei 2014 / 12:58

    Hey op 24 juni ben ik jarig! Ik hoop voor je dat het goed met je blijft gaan! En staystrong

  13. Manon 7 mei 2014 / 14:30

    Leuk lijstje, ik word altijd enorm blij als de zon schijnt, leuke muziek eten en van nieuwe producten kopen :)

  14. Nicole 7 mei 2014 / 15:08

    Leuk lijstje, ik word er zelf helemaal happy van!

  15. Eva 7 mei 2014 / 17:04

    Leuk lijstje!

    Ik wordt toch echt onwijs blij van shoppen of gewoon lekker rond wandelen in de winkelstraten.
    Het maakt niet uit hoe naar ik me kan voelen, shoppen maakt me altijd blij! :D

    Liefs, Eva!

  16. Ines 7 mei 2014 / 21:52

    Erg fijn lijstje! Ik word blij van mooie zonsondergangen!

  17. roos 8 mei 2014 / 13:48

    Inspirerend artikel! En het is inderdaad heel goed om hier bij stil te staan soms :) X

  18. Amelie 8 mei 2014 / 16:52

    Mooie lijst, goede houvast! Ga je als je chemo helemaal klaar is eigenlijk nog op vakantie? Of is dat dan nog te riskant?

    • Lizzy 8 mei 2014 / 18:07

      Ik kan niks plannen omdat ik niet weet hoe het loopt, dus een buitenland vakantie zal het helaas niet gaan worden… Ik hoop leuke dagjes weg te kunnen :)

  19. Maartje 8 mei 2014 / 23:21

    Mooie lijst om je aan vast te houden, de kleine dingen maken een mens gelukkig!
    Gelukkig heb je lieve familie en vrienden om je heen, en nu op naar 24 juni

  20. Lilly 9 mei 2014 / 17:47

    24 juni, nog even doorbijten, lijkt me inderdaad heel lastig als je er helemaal klaar mee bent, en een herstel van 6 maanden is lang. Hopelijk daarna nog veel energieke en vrolijke dagen voor je Lizzy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *