Favourite breakfast #1

Loopt het water je niet in de mond bij het zien van deze foto? Nou, bij mij wel! Zoals jullie weten ben ik dol op lekker eten, en ik probeer dan ook iedere ochtend een feestje te maken van mijn ontbijt. Het is sowieso al een wonder dat ik momenteel nog zo’n goede eetlust heb en mijn smaak niet is veranderd, en zo lang dat nog is geniet ik dus ook maar extra van eten! Nu is het niet zo dat ik iedere dag ontbijt met wentelteefjes en kies ik ook regelmatig voor een simpele boterham, maar zo nu en dan kan het best. Afgelopen week at ik ze weer en toen besloot ik ze eens op de foto te zetten. En naast dat ik blij ben met de foto’s, waren ze ook nog eens SUPER lekker. Dus, hierbij meteen het recept!

Wat heb je nodig voor de meest heerlijke wentelteefjes? (voor 6 tot 8 sneetjes)

 • 2 eieren
 • Melk
 • Brood (oud brood is perfect voor wentelteefjes!)
 • 2 zakjes vanillesuiker (ik vertelde je niet dat dit gezond ging worden)
 • Kaneelpoeder
 • Boter
 • Poedersuiker (eventueel voor serveren. Ik hou ervan als het zoet is)

Na verschillende recepten op internet te bekijken en ik overal een andere hoeveelheid melk tegenkwam, besloot ik het zelf maar op de gok te doen. Goed. Je begint met een diep bord of een wat grotere schaal (groot genoeg dat je er een boterham in kan dippen). Hier kluts je de twee eieren in, en je voegt vervolgens de melk toe. Je hebt veel meer melk nodig dan ei, dus er mag flink wat bij. Ik denk dat ik ongeveer 300 tot 400 ml heb gebruikt. Vervolgens voeg de zakjes vanillesuiker toe en veel kaneelpoeder. Klop alles goed door elkaar, dus dat je ook geen eigeel meer ziet. Dan gaan we het brood dippen in het eimengsel. Zorg dat het goed doordrenkt is. Vergeet niet voordat je het gaat bakken om wat boter in de pan te doen, want dat is wat de wentelteefjes ook zo lekker maakt! Dus echt boter gebruiken, en geen olie. Hierin bak je het brood gedipt in eimengsel goudbruin, en dan zijn ze klaar! Je kunt ze serveren met (kaneel)suiker, maar ik vind poedersuiker ook net zo lekker. Als het maar zoet is, haha!

En zo maak je de allerlekkerste wentelteefjes! Gezond is anders, maar lekker is het zeker. Normaal eet ik als ontbijt meestal twee sneetjes brood, maar als ik wentelteefjes eet, kan ik echt nooit stoppen met eten. Eten jullie wel eens wentelteefjes?

27 Reacties

 1. Nena 25 februari 2014 / 08:05

  Hmm wentelteefjes zijn zo lekker! Het is denk ik al wel twee jaar geleden dat ik ze at, daar moet snel verandering in komen!

 2. Stella 25 februari 2014 / 08:25

  Mmmm dit lijkt me echt ontzettend lekker! Als ik er ‘s ochtends een keer de tijd voor heb ga ik het zeker eens proberen! Een keertje hoor, anders kan ik straks een compleet nieuwe wardrobe aanschaffen -fijn shopexcuus, dat dan weer wel!- Liefs en sterkte deze week met alles! En eet smakelijk alvast als ze deze week weer als ontbijtje kiest! Liefs, Stella.

 3. Melle 25 februari 2014 / 09:20

  Wentelteefjes, jammie! Doet me denken aan een fijne zaterdagmiddag thuis bij mijn ouders ;) Ik eet het bijna nooit maar als ik het zo zie krijg ik er wel weer zin in! Ook heel handig trouwens om met stokbrood te doen trouwens. Mocht je bijvoorbeeld wat over hebben van een feestje of gewoon zomaar, kun je de ‘plakjes’ stokbrood in het mengsel dippen. Ook heel lekker en niet zo zwaar.

 4. Daisy 25 februari 2014 / 09:21

  Het water loopt me in de mond. HeerlijK!

 5. Kelly 25 februari 2014 / 10:00

  Oooo zo lekker, moet ik ook echt weer eens maken!

 6. Manon 25 februari 2014 / 10:09

  Lekkerrrrr, ik vind wentelteefjes ook echt goddelijk. Ik eet het alleen niet zo vaak, toch vaker doen!

 7. Suzanne 25 februari 2014 / 10:22

  Dat ziet er inderdaad goed uit! Ik ben tegenwoordig echt weg van banaan-ei-havermout pannenkoekjes!

 8. Michelle 25 februari 2014 / 10:23

  Heerlijk! Wij doen het zonder vanille suiker, misschien ook maar eens proberen met!

 9. Melissa 25 februari 2014 / 12:39

  Ohh, dat ziet er vet lekker uit! Ik eet eigenlijk nooit wentelteefjes, kan me in ieder geval niet heugen dat ik ze op heb. Maar je brengt me wel op ideeën zo! Misschien dat ik het ergens deze week een keertje maak. :)
  Wat ik wel altijd doe is een feestje van m’n ontbijt maken, dat herken ik wel haha. Ik eet eigenlijk altijd cruesli (met pecannoten van C1000 <3) en daar doe ik dan kiwi/banaan/kersen bij, en gebroken lijnzaad, en soms nog geraspte kokos/amandelen/kaneel. Haha :)

 10. Tedje 25 februari 2014 / 15:21

  O gosh het water loopt me echt in de mond. YUM!

 11. Sophie 25 februari 2014 / 16:00

  Dit ziet er echt heerlijk uit! Bedankt voor het receptje:)

 12. Annemiek 25 februari 2014 / 16:44

  Heerlijk! Ik hou van wentelteefjes!

 13. Kimberly 25 februari 2014 / 16:52

  Dit vind ik ZO lekker! Ik had het snel weer een keer maken, krijg er helemaal zin in hihi

 14. Meike 25 februari 2014 / 17:43

  Ziet er goed uit, kwijlen! Ben benieuwd of dit ook lekker is met speltbrood, ga ik van het weekend eens proberen.

 15. Robin 25 februari 2014 / 19:38

  Soo good! Ik eet dit veel te weinig eigenlijk.

 16. Gerrianne 26 februari 2014 / 14:21

  Dit is lang geleden dat ik dit heb gehad, terwijl ik altijd zo van wentelteefjes hield! Heerlijk is het. Leuk dat je het receptje deelt, want dit moet ik binnenkort echt weer eens gaan maken :)! Oh en je foto’s zorgen er voor dat ik er meteen zin in krijg, hihi!

 17. Michelle 26 februari 2014 / 16:53

  Laatst ook weer eens gemaakt en oooh wat is dit toch lekker! Nomnomnommm

 18. Hesteranne 16 maart 2014 / 14:30

  Ik heb nog nooit wentelteefjes gegeten. Het trekt me gewoon niet. Op de foto’s ziet het er wel heerlijk uit misschien moet ik het gewoon een keertje proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *