4 soorten smoothies

Ik hou van smoothies! Ik vind ze lekker, en ze zijn ook nog eens gezond! Afgelopen weekend ben ik in de keuken gedoken en ik heb vier verschillende smoothies gemaakt. Ze smaakten alle vier heel erg goed en vandaag heb ik de recepten voor jullie.  Ofja recepten… Vooral ingrediënten want het enige wat je hoeft te doen is alles in de blender te doen! Ik heb verschillende soorten fruit gebruikt, dus er is voor ieder wat wils. Wel was ik een beetje lui en heb ik sinaasappelsap gebruikt als basis voor iedere smoothie en soms fruit uit blik. Je kan natuurlijk ook gewoon sinaasappels en vers fruit gebruiken, maar dit is wel een stukje makkelijker. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Oh oh mango

Een heerlijke mango banaan smoothie met een klein beetje aardbei. Goed voor 3 glazen.

 • 1/2 mango
 • 1 banaan
 • Ongeveer  4 aardbeien
 • 1 glas sinaasappelsap

Let’s go pineapple!

Houd je van ananas? Dan is deze banaan ananas smoothie echt wat voor jou! Er zit ook mango in, maar die smaak is iets minder overheersend. Goed voor 3 glazen.

 • 1 banaan
 • 1/4 mango
 • 4 ringen ananas (met een beetje sap erbij)
 • 1 glas sinaasappelsap

It tastes like kiwi…

Deze kiwi banaan smoothie is zoals de naam al zegt… voor echte kiwi lovers! Lekker gezond :) Goed voor 2 tot 3 glazen.

 • 1 banaan
 • 2 kiwi’s
 • 1 glas sinaasappelsap

Strawberry fever

Een rode smoothie, gemaakt met rood fruit en een appeltje voor de frisheid! Je kunt trouwens ook de sinaasappelsap weglaten omdat je het sap van de aardbeien gebruikt, maar dan vind ik de smaak van de aardbei net iets te overheersend. Daarom heb ik er een glas sinaasappelsap bij gedaan. Deze hoeveelheid is goed voor 4 glazen.

 • Overige blik aardbeien (dus het hele blik min 4, maar in principe kan een heel blik ook wel haha)
 • Handjevol zwarte bessen
 • 1 appel (ik heb een Jazz appel gebruikt, deze is lekker zoet en fris)
 • 1 glas sinaasappelsap (is dus optioneel)

Dat waren mijn vier soorten smoothies! Ik vond het heel leuk om dit artikel te maken, ondanks dat er veel tijd in zat. Zouden jullie meer food artikelen willen zien?

21 Reacties

 1. Willemijn 11 februari 2014 / 07:13

  Die strawberry smoothie ga ik proberen, die lijkt me heerlijk.

 2. Melissa 11 februari 2014 / 09:07

  Klinkt lekker allemaal! En wat extra vitamientjes kunnen we allemaal wel gebruiken af en toe. :)

 3. Sophie 11 februari 2014 / 09:45

  Klinkt allemaal superlekker, ik ben echt dol op smoothies en maak zomers niks anders!

 4. Fleur 11 februari 2014 / 10:50

  Dat ziet er lekker uit!
  Misschien dat ik maar eens een blender moet gaan aanschaffen, het is allemaal zo makkelijk!

 5. Daisy 11 februari 2014 / 13:44

  Ze zien er echt leuk uit, leuke foto’s ook! Fijn ook dat je ze met ‘makkelijke’ ingrediënten hebt gemaakt! :)

 6. Patty 11 februari 2014 / 20:55

  Oeh ziet er lekker uit!

 7. Annelot 11 februari 2014 / 21:46

  oeee die ga ik ook een keer maken!

 8. Tineke 12 februari 2014 / 06:36

  Vooral die laatste twee lijken me heerlijk!
  Liefs

 9. Manon 12 februari 2014 / 08:36

  Mmm, lekker! Ik neem altijd een combi van banaan en mango met een schep kwark zodat ik wat langer vol zit!

 10. Rachelle 12 februari 2014 / 08:58

  Ziet er echt superlekker uit! :)

 11. Evelien 12 februari 2014 / 10:03

  Heerlijk, smoothies! Wel zou ik als tip willen geven dat je misschien beter diepvriesfruit (in heel veel soorten in kleine vierkante doosjes bij de AH) kunt gebruiken als je het jezelf makkelijk wil maken! Een stuk gezonder dan uit blik waar heeel veel suiker in zit en net zo makkelijk! En het zorgt er voor dat je smoothie lekker koud is :)

 12. Nicole 13 februari 2014 / 17:44

  Mooie foto’s, Lizzy! En ja, ik zou wel vaker een foodartikel willen lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *