Mallorca 2013

Tijd voor een kort verslagje van Mallorca! Veel waren er benieuwd naar en aangezien een hoop bezoekers ook naar Mallorca gaan, kan ik ook wat tips delen. Wat ik in ieder geval al kan zeggen is dat Mallorca echt een aanrader is, het weer is heerlijk en er is genoeg te doen. Ik heb echt een geweldige tijd gehad met mijn vriendinnen en ik zou zo weer terug willen…

Wij zaten in een appartementencomplex genaamd Bahia Real. Dit was in het Nederlandse gedeelte El Arenal, schuin boven de McDonalds. We zaten echt meteen aan het strand en aangezien wij een balkon met zeezicht hadden, hadden we een mooi uitzicht op de zee en de boulevard. Hier hebben we echt van genoten! Het appartement zelf was niet zo bijzonder, het was wel erg ruim, maar wat betreft voorzieningen liet het soms te wensen over. Gelukkig waren ze bij de receptie wel heel behulpzaam en als we iets misten, dan konden we het daar vragen. Door het ontbreken van goede pannen hebben we zelf niet gekookt, we hebben iedere dag buiten de deur gegeten.

En dat kan prima, want er zijn genoeg tentjes waar je goedkoop en lekker kunt eten. Zoals bij Cafe Del Mar, waar je echt alles hebt, maar waar alles heerlijk smaakt. Niet heel bijzonder, maar het eten is gewoon goed en er werken alleen maar Nederlanders, wat ook wel vertrouwd is. Ook heb je genoeg tentjes waarbij je pizza en pasta voor 6 euro kan eten en daarnaast ontbreken de McDonalds en Burger King ook niet.

Wat betreft uitgaan kom je er ook wel aan je trekken! Je hebt kroegjes, maar ook meer clubs. Wij gingen vooral naar Heeren van Amstel, Beachhouse, Club NL en Veronica. Natuurlijk is dat per persoon verschillend, maar wij hebben het daar heel erg naar ons zin gehad! De sluitingstijden verschillen van 4 tot 6/7 uur, maar er zijn ook kroegen tot 9 uur ‘s ochtends open. Dat hebben wij echter niet gered, haha!

We gingen dus laat slapen en vaak werden we dan pas vroeg in de middag wakker. We gingen dan meteen naar het strand om daar lekker te zonnen en verder te slapen. Er komen regelmatig proppers langs gelopen, maar wij vonden dat vaak alleen maar gezellig! Zo leer je echt een beetje mensen kennen.

Geen zin in weer een dagje zon/zee/strand? Ga dan naar Palma, een stad waar je lekker kunt shoppen. Palma is heel erg mooi en gezellig en het is leuk om even er tussenuit te gaan. Het is prima te bereiken met openbaar vervoer, maar ga niet te laat naar huis want anders dan wordt het proppen geblazen. En dat is geen pretje, ik spreek uit ervaring. Haha!

Al met al was het een superleuke vakantie met mijn vriendinnen! Als jullie nog vragen hebben kun je ze gewoon stellen bij de comments. Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben :)

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *