KLEDING & HET ANDERE GESLACHT


eDarling heeft in samenwerking met Zalando onderzocht onder Nederlanders en Belgen wat de ergste blunders zijn op modegebied en wat we juist waarderen. 94% van de vrouwen vindt dat de kledingstijl iets zegt over de persoonlijkheid van de man en ook mannen hebben een duidelijk mening als het aankomt op kleding bij vrouwen. Ik vond het een interessant onderzoek en deel graag de feiten met jullie. Weet je ook meteen wat je moet dragen op een eerste date als je goed in de smaak wilt vallen.

En wat betreft daten… 94% van de vrouwen vinden het belangrijk dat hun date zijn best heeft gedaan om er leuk uit te zien. En daar ben ik het mee eens! Je laat namelijk een eerste indruk achter met hoe je er op die eerste date uitziet. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat 62% nog weet wat hun partner aanhad op hun eerste date. Zo zie je maar!

 

En hoe denken de mannen erover? Zij zijn van mening dat een vrouw die nieuwe kleding koopt, laat zien dat ze een goede smaak heeft en zij hebben er dus geen probleem mee als hun vriendin shopt. Andersom geldt hetzelfde. En ook daar kan ik me in vinden, want een vriend die geïnteresseerd is in mode zou ik ook leuk vinden. Maar dan natuurlijk wel met mate, want ik moet uiteindelijk wel langer voor de spiegel staan dan hem! En ik ben niet de enige. Slechts een kwart van de vrouwen vindt het ongebruikelijk als een man zich interesseert in mode.

Echte NoGo’s voor mannen zijn sokken in sandalen, de Schotse rok en een baggy look waarbij de broek half op de knieën hangt. Wat vrouwen wel kunnen waarderen qua schoenen zijn Adidas sneakers en Italiaanse Sebago Mokassins. Oh, en Birkenstocks zijn ook uitgesloten voor de man! Wat betreft vrouwen mogen zij zich (als het aan de mannen ligt) showen in een sexy outfit. Wel met mate: 50% houdt niet van teveel decolleté en 40% denkt hetzelfde over te korte rokjes. Wat mannen nog meer waarderen: een schattige uitstraling en een romantisch roze jurkje. Mannen zien vrouwen het liefst met hakken of een laars tot over de knie. Wat wij beter niet aan onze voeten kunnen doen zijn glitterschoenen of schoenen met lak.

Wij vrouwen houden van shoppen, dat is geen geheim. Maar het blijkt dat 88% het ook leuk vindt om kleding te kopen voor hun partner. Niet geheel onlogisch, want zo weet je tenminste wel dat hij draagt wat jij leuk vindt! En als het aan de mannen ligt? Het blijkt dat 64% ervoor kiest om mee te gaan met zijn vriendin als zij gaat winkelen en wil haar zelfs adviseren in haar kledingkeuzes. Dat valt me niet tegen! Helaas kiezen vrouwen er toch liever voor om alleen te gaan of met een vriendin of familielid. De partner staat met 20% onderaan de lijst… Oftewel: laat de vrouwen lekker shoppen zodat ze er leuk uit ziet voor een date!

Benieuwd naar het gehele onderzoek? Klik hier om het te lezen. Ik vond het een leuk onderzoek, het verbaasde me dat 64% van de mannen het leuk vindt om te gaan shoppen met hun vriendin!

Bron: eDarling

Bron foto’s

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *