MY LIFE AS LIZ IN SUNNY BEACH

Ik moest toch wel een paar keer nadenken voordat ik begon met het schrijven van dit artikel. Want wát ga ik vertellen? Ik heb niet echt foto’s gemaakt zoals jullie ze altijd in de My life as Liz zien, en we hebben ook niet echt veel bijzonders gedaan. Ik zal dus per ‘onderwerp’ even wat dingen toelichten, zodat het ook handig is voor de meiden die willen weten hoe het precies in Sunny Beach is.


Photobucket

Photobucket

Photobucket


Het hotel
Zoals ik eerder al schreef waren wij vanwege een dubbelboeking overgeplaatst naar een ander hotel, Iberostar welteverstaan. Van de reisleiders kregen we al te horen dat we echt geluk hadden, het kon dus eigenlijk niet beter. Wij zaten All Inclusive en dat houdt in dat je een vroeg ontbijt hebt, laat ontbijt, lunch en diner. Tussendoor kun je ook nog snacks halen bij het zwembad zoals sandwiches, pizza, pasta, hotdogs, friet, hamburgers en ga zo maar door en tussen 16:00 en 17:00 is er cake. Ook het drinken kun je de hele dag door zelf aftappen, van frisdrank tot gewoon water. Ideaal! Het eten smaakte ook nog eens prima, dus wat dat betreft hadden we absoluut niks te klagen.

Ook de kamers waren erg mooi en ruim. We hadden met z’n zessen in totaal drie hotelkamers en zo konden we onze spullen goed kwijt. De kamers waren zo groot dat je er zelfs met zes personen nog kon slapen. We kregen iedere dag een fles water, er was muziek op de badkamer en een ruim balkon. Er was zelfs nog een bank waar je op kan chillen, maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt. Waarom zouden we, het weer was heerlijk!


Photobucket

Photobucket


Het weer
Ik zei al: het weer was heerlijk! Toen we aankwamen op het vliegveld was het al meteen lekker warm. In de week dat wij er waren is de temperatuur zelfs boven de 40 graden geweest! En dat was wel te merken, ik was blij dat we een zwembad hadden wat ons verkoeling bood. Wel was het vaak zo dat in de middag er wat wolken kwamen, maar aan het einde van de middag waren deze vaak alweer weg waardoor je nog van een fijne avondzon kon genieten. Op de laatste dag was er ook een storm, maar dat was juist wel fijn want het was al dagen zó warm dat wat regen wel nodig was.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Het uitgaan
Zin om een goed feestje te bouwen? Dan ben je in Sunny Beach op het juiste adres! Plekken waar wij vooral zijn geweest: Olé Olé (niet zozeer om het uitgaan maar daar heb je 3 cocktails voor 10 lev oftewel 5 euro), Den Glade Viking (discotheek met party muziek), Mexo (aan het strand, leuke lokatie waar je goed dansjes kunt doen), Heineken House (om even te chillen, het was daar nooit echt druk toen wij daar waren) en Slam FM café (een tent waar je ook lekker kunt dansen). En er is nog véél meer, maar hier zijn wij het meeste geweest. Ook zijn we nog naar Beachstars gegaan, een strandfeest georganiseerd door Beachmasters en we hebben ook een avond doorgebracht op de Tattoo Party Boat, wat ook wel een leuke ervaring was!


Photobucket

Photobucket


De prijzen
Ik kan dit niet achterwege laten, want hier staat Bulgarije gewoon om bekend: het is goedkoop! Je betaalt in Bulgarije niet met euro’s, maar met lev. 2 lev staat ongeveer gelijk aan 1 euro, dus dat is heel makkelijk uit te rekenen. Je kunt in Sunny Beach euro’s omwisselen in lev, maar je kunt ook gewoon geld pinnen.

De drank is goedkoop, en je krijgt het trouwens ook zonder problemen mee. Voor een fles goede vodka betaal je ongeveer 11 euro, dus dat is prima te doen. Zoals ik al zei zijn de cocktails bij Olé Olé lekker goedkoop en ook andere drankjes zijn cheap. Eigenlijk is gewoon alles goedkoper, ook de sigaretten. Ik rook zelf niet, maar een pakje kost daar €2,50. Dat is dus een goed voorbeeld, want dat is gewoon de helft goedkoper dan hier in Nederland. Een pizza slice kost trouwens €1,50! In Nederland zul je zo’n prijs niet snel tegenkomen…

Wat betreft shoppen, dat kun je daar niet echt. Tenzij je houdt van alles wat nep is, dan is het echt een walhalla. Je hebt duizend kraampjes met fake designertassen, zonnebrillen van RayBan, Dior en Marc Jacobs voor 4 euro en ga zo maar door. Ze verkopen er zelfs Abercrombie & Fitch kleding! Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook iets neps heb gekocht, namelijk een make-up tasje van Mulberry. Ik vond ‘m er gewoon leuk uitzien en voor 5 euro kon ik het tasje niet laten liggen. Ik heb zelf niet proberen af te dingen, maar het is wel aan te raden dat te doen. Mijn vriendinnen is het een paar keer gelukt, want die verkopers verzinnen toch iedere keer een andere prijs. Ik zeg maar zo: niet geschoten is altijd mis! Verder heb ik eigenlijk alleen maar armbandjes gekocht, voor mezelf en voor thuis.

Photobucket

En tja, verder weet ik niet echt heel veel meer te zeggen! Ik ben nog in een achtbaan geweest, er hebben visjes aan mijn voet geknabbeld, ik ben een paar tinten bruiner geworden (helaas gaat dat er zo weer af), we hebben een dansje op Gustavo Lima geleerd, een nacht doorgehaald en geslapen aan het zwembad, ik ben van de glijbaan van het zwembad afgeweest die eigenlijk alleen voor kinderen tot 1.60 m bedoeld was en ik heb gewoon heel veel gelachen en plezier gemaakt met mijn vriendinnen. Nu ik dit verslag heb getypt en ik hier in mijn Sunny Beach vest naar buiten kijk en alleen maar regen zie, begin ik toch wel heimwee te krijgen. Geen vriendinnen meer om me heen, slecht weer en iedere dag stappen zit er ook niet meer in. Wat een wereld van verschil!

Photobucket

Al met al: ik heb echt een topvakantie gehad in Sunny Beach en zou het zo weer over willen doen. Ga je naar Sunny Beach of ben je van plan om te gaan, dan kan ik je dat alleen maar aanraden en laat je vooral niet afschrikken door alle verhalen die je hoort, bijvoorbeeld over de mannen daar. Als je goed op jezelf let, dan is er niks aan de hand en kun je heerlijk van je vakantie genieten zonder problemen. Zoals wij ook hebben gedaan! Vragen mag je natuurlijk altijd stellen :)

DELEN:

6 Reacties

  1. Lynet 15 juli 2012 / 15:54

    Heel erg leuk om te lezen! Ik ga er woensdag heen met vriendinnen :)

  2. Marleen 15 juli 2012 / 20:33

    Leuk om te lezen en het lijkt me echt een heeerlijke vakantie! Ben wel benieuwd hoe je neppe Mulberrytasje eruit ziet! xx

  3. Shimmer-Pie 16 juli 2012 / 08:36

    Leuk joh! Ik ben er nog nooit geweest, maar zoals je het omschrijft klinkt het echt heel leuk! :)

  4. bygerrianne 16 juli 2012 / 11:55

    Het klinkt zo leuk! De drankjes ook, oh dat ziet er heerlijk uit! Fijn dat je zo’n heerlijke vakantie heb gehad! :D

  5. Soesja 16 juli 2012 / 21:53

    Oooh, wat klinkt dit heerlijk zeg! Ik wil ook! Lijkt me echt een superervaring. En wat een leuke vriendinnen heb je, jullie zijn echt een groep leuke meiden :)

  6. Tara 17 juli 2012 / 21:29

    Zou je een blogpost willen maken met vakantieoutfits? :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *