INPAKTIPS VOOR JE KOFFER

De zomervakantie komt eraan en als je weggaat, dan moet je natuurlijk op tijd je koffer pakken. Als klein kind begon ik echt al weken van te voren, zo leuk vond ik het. Helaas is dat verleden tijd. Ik begin nu meestal een paar dagen van te voren en dan slaat de inpakstress goed toe. Past het wel? Vergeet ik niks? Om jullie een beetje te verlichten van deze stress deel ik een paar inpaktips!


Love plastic bags
Ik neem altijd een plastic tasje mee om mijn vuile was in te doen. Maar niet alleen daarvoor zijn plastic tasjes of zakjes handig! Vergeet niet een zakje te doen om je vloeibare beautyspullen, want je wilt echt niet dat je fles bodylotion gaat lekken… Ook bewaar ik meestal mijn schoenen in een tas, zo voorkom je dat je vies wordt!

Wat voor koffer kies je?
Een zachte of een harde koffer: het heeft allebei z’n voor- en nadelen. Het voordeel van een harde koffer is dat je spullen goed beschermd blijven. Maar aan de andere kant… Ben je van plan veel mee te nemen of ga je nog shoppen op vakantie? Dan is een zachte koffer veel handiger. Dit geeft mee en daardoor kun je er toch altijd net wat meer in kwijt dan in een harde koffer.

That’s how we roll
Om zo veel mogelijk mee te nemen, is het van belang dat je kleding rolt in plaats van vouwt. Kleding neemt dan veel minder ruimte in en het kreukt ook minder snel. Vouw ook je handdoeken, je zult merken dat dit veel scheelt! En door de ruimte die je over hebt, kun je toch nog wat extra zomerjurkjes meenemen. Ik zeg ook maar wat ;)

Houd ruimte over!
Prop nooit je koffer tot de laatste centimer vol. Dit is om twee redenen handig. Ten eerste omdat je eventueel nog wat gaat kopen op vakantie. Dat hangt natuurlijk van je bestemming af, maar het is handig om er rekening mee te houden. Zelfs als je niet van plan bent om te shoppen. Dadelijk kom je een prachtige tas tegen, die je moet laten staan omdat hij niet meer in je koffer past. Dat zou toch zonde zijn? Daarnaast gaat het inpakken van je koffer als je weer terug naar huis keert, een stuk makkelijker als je nog wat ruimte over hebt. Ook al koop ik niks, op de terugweg lijkt mijn koffer altijd een stuk voller dan op de heenweg. Of ben ik de enige?

Hoe houd je kleding kreukvrij?
Er zijn altijd van die stofjes die enorm gaan kreuken als je ze opvouwt en meeneemt op vakantie. Het is slim om deze kledingstukken thuis te laten. Hoe mooi ze ook zijn, als het vol de kreukels zit, trek je het toch niet aan. En een strijkijzer meenemen is ook weer zoiets… Wat je wel kunt doen is keukenpapier of folie tussen je lagen kleding te leggen. Dit verkomt wrijving waardoor er geen kreukels in komen. Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd, maar het lijkt me het testen waard! Een andere tip: je gekreukte kleding in de badkamer ophangen met een warme douche aan. Zo stoom je de kreukels er als het ware uit!

Maak setjes!
Ik neem heel vaak tien verschillende shirts mee, wat random shortjes en mijn fijnste schoenen. Maar het is eigenlijk veel handiger om vantevoren setjes te maken. Houd hierbij in je achterhoofd dat je kleding draagt voor verschillende gelegenheden: voor overdag (naar het strand) en ‘s avonds (voor het uitgaan!). Als je setjes maakt, weet je van te voren wat leuk bij elkaar staat zonder dat je dat ene shirt meeneemt wat nergens bij past. Je kunt dan altijd nog onderling met de setjes mixen, maar als je setjes maakt weet je ook meteen hoeveel je mee moet nemen.

Vergeet geen accessoires
Als ik op vakantie ga, neem ik zo veel mogelijk basics mee. Deze kun je heel makkelijk combineren en zitten ook nog eens comfortabel. Maar je wilt er natuurlijk niet saai uitzien, dus daarom is het van belang om leuke accessoires en sieraden mee te nemen. Opvallende kettingen, riempjes, shawls of grote oorbellen. Zo zie je er toch super leuk uit, zonder dat je je hele garderobe meeneemt.

Dit waren de tips die ik met jullie wilde delen. Hopelijk hebben jullie er wat aan!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *