Welk anticonceptiemiddel past het best bij jou?

Ongeveer twee weken geleden heb ik voor het vak Nederlands een beschouwing gehouden over tienerzwangerschappen. Ik realiseerde me toen maar weer eens extra wat een belemmering het wel niet zou zijn als je opeens ongewenst zwanger raakt. Ik denk dat niemand daar op zit te wachten op deze jonge leeftijd… Dus daarom is het belangrijk dat áls je het doet, dat je het veilig doet.

Logisch, zou je zeggen. Dat hebben we al zo vaak gehoord! Maar er zijn nog genoeg meiden die zich daar toch niet altijd aan houden. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, bijvoorbeeld dat je het vergeet, of dat je een bepaald anticonceptiemiddel niet prettig vindt. Vooral dat laatste lijkt me erg logisch. De pil is bijvoorbeeld een bekend anticonceptiemiddel, maar niet iedereen reageert er goed op. Sommige meiden reageren bijvoorbeeld heftig op de hormonen die in de pil zitten verwerkt. Gelukkig zijn er meer anticonceptiemiddelen dan je denkt, en daarom is het belangrijk om te kijken welk anticonceptiemiddel het beste bij je past. En dat kan bijvoorbeeld met deze handige test!

Met deze test kun je testen welk anticonceptiemiddel het beste bij je past. Iedereen kan deze test doen, anticonceptiemiddelen worden namelijk ook vaak gebruikt tegen puistjes en als je veel last hebt van je menstruatie. Ik ben bijvoorbeeld om die laatste redenen aan de pil gegaan. Ik wist niet meer wat ik met mijn huid aanmoest en bovendien werd ik gek van mijn onregelmatige menstruatie. Sinds ik de pil slik is mijn huid er enorm op vooruit gegaan en is mijn menstruatie regelmatig. Dankzij de pil ben ik ook op vakantie met vriendinnen niet ongesteld geweest omdat ik dit zelf kon regelen met de pil. Heerlijk! Overigens zitten er ook nadelen aan de pil: door de hormonen kreeg ik enorm last van stemmingswisselingen. Daardoor ben ik overgestapt naar een andere pil en deze werkt perfect.

Ik heb de test ook gedaan en bij mij kwam als resultaat de pil er uit! Niet geheel onverwachts dus! Jullie kunnen natuurlijk ook de test doen, klik daarvoor hier. Misschien kom je zo wel tot de ontdekking van andere anticonceptiemiddelen die misschien ook het proberen waard zijn. Bij bij werd er namelijk ook nog de nuvaring geadviseerd. Nu lijkt mij dat helemaal niks, maar het is toch interessant om te kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn! Wat kwam er bij jullie uit de test?

Advertorial

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *